
در داد و ستدهای امروز یکشنبه؛ صندوقها و گروههای بانک، سیمان و حمل و نقل بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند، ولی صنایع خودرو، منسوجات و مخابرات شاهد بیشترین ورود نقدینگی بودند.
دیدارنیوز: بازار سرمایه پس از تعطیلی ۲۰ بهمن ماه با معاملات کم رمق و بی حجم آغاز به کار کرد و در نهایت شاخص کل بورس با رشد ۱۷ هزار واحدی به محدوده ۲ میلیون و ۸۲۱ هزار واحد رسید. همچنین در بازار امروز فقط شاخص کل بورس سبزپوش ماند و مابقی شاخصها منفی و قرمزپوش بودند.
در داد و ستدهای امروز؛ ۱۸ درصد نمادها مثبت بودند و ۸۲ دیگر منفی معامله شدند؛ همچنین صندوقها و گروههای بانک، سیمان و حمل و نقل بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند، ولی صنایع خودرو، منسوجات و مخابرات شاهد بیشترین ورود نقدینگی بودند.
در این بین؛ ارزش معاملات کل و خرد در بازار امروز روند صعودی را طی کرد. همچنین ارزش صفوف خرید منفی ماند؛ ولی ارزش صفهای فروش سبزپوش بود.
در نهایت باید گفت؛ پول حقیقی وارد صندوقهای کالایی شده است و در مقابل شاهد خروج نقدینگی در صندوق بادرآمد ثابت و سهام هستیم.
بازار سرمایه در بهت و حیرت
عبدالله رحیم لوی بنیس، کارشناس ارشد بازارسرمایه در گفت و گو با اکوایران گفت: این روزها بزرگترین بلاتکلیف اقتصاد کشور دولت و حاکمیتی هست که به نظر میرسد در گوشهای زانوی حیرت بغل گرفته و در انتظار معجزهای است که روان جامعه را بازیابی کند.
وی در ادامه افزود: صفهای سنگین خرید در صندوقهای طلا و حرکت منابع به سمت این صندوق ها، معاملات کم رمق در نمادهای هم وزن و عطش فروش که در نماد خودرو پس از مجمع اخیر که اتفاقی تاریخی در صنعت، اقتصاد و بازار بود به اوج رسید همگی حکایت از تعمیق عدم اطمینانها هست.
شکست سیاستهای ارزی وزیر اقتصاد
این فعال بازارسرمایه تصریح کرد: توقف (ناگزیر) مکانیزم کشف قیمت دلار در بازار توافقی همراه با جهش قیمتها در بازار آزاد اعلام زود هنگام شکست سیاستهای ارزی دکتر همتی بی اعتمادی عمیق تری را به سیاستهای اقتصادی اعلامی دولت در جامعه دامن میزند؛ و تاسف آورتر اینکه نه وزارت اقتصاد و نه بانک مرکزی شرایط را برای مردم و فعالین اقتصادی توضیح نمیدهند و کماکان حیرت زده و یا احتمالا تسلیم شده به نظر میرسند؛ همه این موارد در کنار هباهوهای اخیر در حوزه مذاکرات با آمریکا و... مردم را ناگزیر از پناه بردن به داراییهایی با ریسک کمتر کند.
ضرورت کاهش ریسکهای سیاسی
به گفته رحیم لو؛ بازارسرمایه چهارشنبه و شاید روزهای بعد چنین وضعیتهایی را ارزش گذاری و چه بسا شاخص کل هم امکانی برای همراهی با نمایش مثبت بازار نکند. همچنین بازار سهام نیاز به کم رنگ شدن ریسکهای سیستماتیک و بهبود ساختارهای داخلی بازار (رفع دغدغههای فعالان در مورد عدم رعایت اصول حرفهای و اخلاقی)
تمایل سرمایه گذاری به سمت سرمایههای امن
ابراهیم ساجد – تحلیلگر بازارسرمایه هم بین کرد: بازار امروز پس از تعطیلی غیرمنتظره یک روزه بازار سرمایه در حالی دنبال شد که انتظار روز مثبتی نمیرفت، اما با این حال با حمایت مناسب ابتدای وقت روی سهمهای لیدر و صندوقهای اهرمی باعث مثبت شدن بازار به خصوص در سهمهای بزرگ و شاخص ساز شد، اما این روند باتوجه به اظهارات سیاسی ترامپ و مسئولان چندان تاب نیاورد و با عرضه صف میلیاردی خودرو و صندوقهای اهرمی اکثر سهام در قیمتهای پایینتر از قیمت پایانی بسته شدند که نشان از تمایل اکثر سرمایه گذاران به نگهداری داراییهای امن همانند طلا نسبت به نگهداری دارایی ریسکی همانند سهام است.
وی در ادامه افزود: این در حالیست که فضای خوش بینی نسبت به از سرگیری مذاکرات و حصول توافق به آمریکا پس از پیروزی ترامپ شکل گرفته بود، اما فضای مثبت دگرگون شده و با پیش روی ۵ هزار تومانی دلار در بازار آزاد احتمال از سرگیری مذاکرات کاهش داشته است که این موضوع طبیعتا بر روی بازار سهام اثر منفی میگذارد.
سرگیجه در بازارهای مالی
به گفته ساجد؛ نباید فراموش که کرد که در دور اول دولت ترامپ نیز فضای سیاسی و فشار حداکثری به ضرر حکومت بود، ولی با حمایتهای بازارساز بازار روند نزولی خاصی نگرفت؛ همچنین باید در نظر داشت که شرایط کشور با ۴ سال گذشته بسیار متفاوت است و لزوما به توجه به یک موضوع نمیتوان اظهار داشت که بازار روند نزولی شدیدی در پیش دارد یا بازدهی ۴ سال گذشته دوباره تکرار میشود.
وی در نهایت گفت: وضعیت متغیرهای کلان تاثیرگذار بر بازار در کنار سیاست دولت برای بازارهای مالی از جمله بازارسرمایه سرنوشت ساز بازار خواهد بود.