تیتر امروز

پنجره ‎دیپلماسی در حال بسته‌شدن/ سردرگمی راهبردی، خطرناک‌تر از ماشه/ فرصت پزشکیان برای حذف نهاد‌های بی‌خاصیت 
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

پنجره ‎دیپلماسی در حال بسته‌شدن/ سردرگمی راهبردی، خطرناک‌تر از ماشه/ فرصت پزشکیان برای حذف نهاد‌های بی‌خاصیت 

این صد و هفدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
حشمت‌الله فلاحت‌پیشه: بابک زنجانی، نام بزرگی است که بسیاری افراد پشت او پنهان شده‌اند/ آینده ثابت خواهد کرد روس‌ها در جنگ دوازده روزه به اسرائیل کمک کردند/ واژه دشمن را از تندروها بگیرید، دچار لکنت خواهند شد/ کسانی که مردم را مشغول ناکجاآباد کردند، خودشان در سعادت‌آباد خانه می‌ساختند!
بایسته‌های تهران در عرصه سیاست داخلی و خارجی در دوره پساجنگ با رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه: بابک زنجانی، نام بزرگی است که بسیاری افراد پشت او پنهان شده‌اند/ آینده ثابت خواهد کرد روس‌ها در جنگ دوازده روزه به اسرائیل کمک کردند/ واژه دشمن را از تندروها بگیرید، دچار لکنت خواهند شد/ کسانی که مردم را مشغول ناکجاآباد کردند، خودشان در سعادت‌آباد خانه می‌ساختند!

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، تحلیلگر ارشد مسائل بین‌الملل، استاد دانشگاه و رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم، مهمان یکی دیگر از برنامه‌های «میدان پاستور» بود. دیدار در این برنامه با این استاد دانشگاه...
مهدی خورشیدی: ایران نیاز به یک دنگ شیائوپینگ دارد/ اقتصاد کشور با تغییر وزیر و رئیس جمهور درست نمی‌شود/ روحانی سایه جنگ را از سر مردم کم کرد
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

مهدی خورشیدی: ایران نیاز به یک دنگ شیائوپینگ دارد/ اقتصاد کشور با تغییر وزیر و رئیس جمهور درست نمی‌شود/ روحانی سایه جنگ را از سر مردم کم کرد

«تیتر» در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان دکتر مهدی خورشیدی جامعه شناس و پژوهشگر حوزه توسعه بود؛ او در این گفت‌و‌گو تاکید کرد اگر همت مردم نبود امروز سعید جلیلی رئیس جمهور بود نه مسعود پزشکیان.
یک تحلیلگر ارشد مسائل سیاست خارجی در گفتگویی مطرح کرد؛

علی بیگدلی: تصمیم درباره مذاکره به عهده عراقچی و پزشکیان نیست

یک کارشناس مسائل سیاست خارجی گفت: تصمیم‌گیری درباره مذاکره با آمریکا در اختیار نهادهای بالادستی یعنی شورای عالی امنیت ملی است و نه لزوما شخص رئیس‌جمهور یا وزیر امور خارجه.

کد خبر: ۱۷۸۹۷۹
۱۵:۳۴ - ۰۱ بهمن ۱۴۰۳

علی بیگدلی: تصمیم درباره مذاکره به عهده عراقچی و پزشکیان نیست

دیدارنیوز-اخیرا چه از سوی رئیس‌جمهور و چه از سمت وزیر امور خارجه کشورمان بحث مذاکره با آمریکا مطرح شده است؛ موضوعی که به نظر برخی می‌تواند در شرایط کنونی راه‌گشا باشد، اما آیا واقعا چنین است و آیا امکان عملی این موضوع در برهه فعلی وجود دارد؟

علی بیگدلی، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی با اشاره به این مسئله در گفتگویی، اظهار داشت: «تصمیم‌گیری درباره مذاکره با آمریکا در اختیار نهاد‌های بالادستی یعنی شورای عالی امنیت ملی است و نه لزوما شخص رئیس‌جمهور یا وزیر امور خارجه. آقای پزشکیان در مصاحبه اخیرش نشان داد که شخصا تمایل دارد مذاکره مستقیم با آمریکا در بگیرد، زیرا مشکلات معیشتی به شدت گریبان‌گیر مردم شده است و او به صفت فردی دوست دارد که هرچه سریع‌تر تحریم‌ها برداشته شود، اما شرایط به این سادگی‌ها نیست و مسائل پیچیده‌ای میان ایران و آمریکا وجود دارد».
علی بیگدلی: تصمیم درباره مذاکره به عهده عراقچی و پزشکیان نیست
او ادامه داد: «آقای گروسی تا ماه مارس یعنی یعنی تا نزدیک عید نوروز باید گزارشی جامع از وضعیت اقدامات هسته‌ای ایران به شورای حکام ارائه دهد که اگر این گزارش رضایت‌بخش باشد تازه در آن صورت ایران باید اجازه دهد که بازرس‌های آژانس از سایت‌های هسته‌ای ایران بازدید کنند. مسئله بعدی نگاه خود ترامپ است. او در سال ۲۰۱۸ که آمریکا را از برجام خارج کرد گفت که باید یک قرارداد جامعی میان آمریکا و ایران منعقد شود که موضوعات آن قرارداد فراتر از بحث هسته‌ای ایران باشد. منظور او کنترل برد موشکی ایران بود. از طرفی او نفوذ ایران در منطقه به پایان برسد. همه این‌ها وضعیت را پیچیده می‌کند و اگر سخن از مذاکره با آمریکا می‌شود باید در نظر گرفت که ایران تن به چنین شرایطی می‌دهد یا خیر؛ بنابراین صرف گفتن مذاکره با آمریکا از سوی آقای پزشکیان یا آقای عراقچی نمی‌تواند ملاک عمل باشد؛ چه آنکه اصلا تصمیم‌گیری در این حوزه در اختیار آن‌ها نیست».

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی همچنین بیان کرد: «با این همه چاره‌ای جز گفتگو با غرب و مشخصا آمریکا وجود ندارد، زیرا شرایط اقتصادی به شدت نابسمان است و هرچه قدر دیرتر مذاکره انجام شود، آسیب‌های اقتصادی بیشتر می‌شود. روسیه هم توان احیای اقتصاد ایران را ندارد. با این اوصاف تنها راه رفع اختلافات با غرب است».

بیگدلی در پایان گفت: «دیدار اخیر آقای پزشکیان و آقای پوتین را نمی‌شود مبنای حرکت آینده ایران و روسیه دانست. روسیه خودش در وضعیت بی‌ثباتی قرار دارد. از طرفی روسیه در کشور‌های عربی منافع و ملاحظاتی دارد؛ به خصوص در حوزه نفتی. به این دلیل نمی‌تواند بیش از اندازه نزدیک به ایران شود. روسیه توان سرمایه‌گذاری بالایی هم ندارد که امید داشته باشیم بتواند در ایران سرمایه‌گذاری کند. چین هم که توان اقتصادی دارد، چنین کاری را انجام نمی‌دهد، زیرا نمی‌خواهد بازار‌های کشور‌های عربی و آمریکا را از دست بدهد. به احتمال بسیار زیاد ظرف دو-سه ماه آینده ترامپ به جنگ روسیه و اوکراین پایان می‌دهد و بخش‌هایی اشغال‌شده اوکراین به روسیه ملحق می‌شود و زلنسکی هم در انتخابات اوکراین پیروز نمی‌شود و دولت او به پایان می‌رسد تا روسیه هم راضی باشد، زیرا مردم اوکراین هم دیگر تمایلی به ماندن زلنسکی در قدرت ندارند. با این اوصاف نمی‌شود چندان بر روسیه حساب باز کرد»./نامه‌نیوز

ارسال نظرات
امروز جمعه ۲۸ شهريور
امروز جمعه ۲۸ شهريور
امروز جمعه ۲۸ شهريور
امروز جمعه ۲۸ شهريور