تیتر امروز

امیدواریم «بغیر حساب»، یک اتفاقاتی بیفتد
احمد زیدآبادی، با توجه به شرایط داخلی و خارجی کشور:

امیدواریم «بغیر حساب»، یک اتفاقاتی بیفتد

هفتمین کنگره سازمان معلمان ایران با حضور احمد زیدآبادی،نعمت الله صابری،طاهره نقی ئی، پروانه سلحشوری و ... در سالن همایش‌های آموزش و پرورش منطقه سه تهران برگزار شد.
اقتصاد آمریکا سلطه‌اش را از دست می‌دهد/ موافقت دولت با یارانه جدید/ دلیل خاموشی‌ها قاچاق سوخت است؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

اقتصاد آمریکا سلطه‌اش را از دست می‌دهد/ موافقت دولت با یارانه جدید/ دلیل خاموشی‌ها قاچاق سوخت است؟

این پنجمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان گرامی...
اوامرتان برای مقاومت‌کردن ما مستدام
افاضات اضافه

اوامرتان برای مقاومت‌کردن ما مستدام

عوام‌الملک در نامه‌ای به مسعود، از او و سایر خواص خواسته مقاومت حداکثری را در این روزهای پرفشار حداکثری با حضور در منازل آنها یاد بگیرد. او قول داده نان و پیاز هم همراه داشته باشد تا فشاری به...
گرانی‌ها در اوج، مسوولان در خواب ..

یک کیلو سبزی؛ ۸۵ هزار تومان

قیمت سبزیجات در زمستان سال جاری، رشد بی‌سابقه‌ای داشته و از محدوده ۳۰ هزار تومان به ۶۰ هزار تا ۸۵ هزارتومان در برخی مناطق رسیده است.

کد خبر: ۱۷۸۷۲۲
۱۳:۵۱ - ۲۶ دی ۱۴۰۳

یک کیلو سبزی؛ ۸۵ هزار تومان

دیدارنیوز: قیمت سبزیجات در فصل زمستان رشد قابل توجهی داشته است؛ به طوری که هر کیلو سبزی خوردن به ۶۰ هزار تومان رسیده است. اما این روند تا چه زمانی ادامه دارد؟

قیمت سبزیجات در زمستان سال جاری، رشد بی‌سابقه‌ای داشته است. طوری که دیگر خبری از قیمت‌های مناسب بهار و تابستان نیست. قیمت سبزیجات با رشد حدود دو برابری، از محدوده ۳۰ هزار تومان به ۶۰ هزار تا ۸۵ هزارتومان در برخی مناطق رسیده است.

حال این پرسش ایجاد می‌شود که چرا قیمت سبزیجات در زمستان رشد دو برابری داشته و چه زمانی قیمت‌ها به حالت عادی باز‌می‌گردد؟

قیمت انواع سبزیجات از ابتدای سال تا به امروز

بررسی قیمت سبزیجات حاکی از آن است که در فروردین‌ماه سال جاری، هرکیلوگرم نعنا-جعفری با قیمت ۱۹ هزارو ۵۰۰ تومان به فروش می‌رسید. همچنین هرکیلوگرم سبزی خوردن جور ۱۹ هزارو ۵۰۰ تومان قیمت‌گذاری شده بود. در این بازه زمانی سبزی پاک‌شده در بسته‌بندی ۳۰ گرمی و سبزی خوردن پاک‌شده به ترتیب ۳۴ هزارتومان و ۳۳ هزارتومان در بازار عرضه می‌شدند.

اما حالا و بعد از گذشت تقریبا شش‌ماه، قیمت‌ها به اوج خود رسیده است. طوری که در برخی مناطق قیمت سبزی از ۸۵ هزار تومان عبور کرده است. همچنین یک کیلو سبزی خوردن شسته شده با قیمت ۹۰ هزارتومان در بازار عرضه می‌شود. علاوه بر این نعنا، شنبلیله، تره، ریحان و ... با قیمت حدود ۸۰ هزارتومان به فروش می‌رسند.

علت افزایش قیمت سبزیجات در زمستان

درباره علت افزایش قیمت سبزیجات در زمستان اسدالله کارگر، رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران، در گفتگو با تجارت‌نیوز توضیح داد: برای افزایش قیمت سبزیجات چند علت اصلی وجود دارد که هر یک از این دلایل مکمل یک‌دیگر هستند. بسیاری از سبزیجات مورد نیاز بازار از مناطق جنوبی کشور تأمین می‌شوند. با توجه به اینکه مسافت حمل‌ونقل این کالا‌ها طولاتی است، این شرایط بر قیمت تمام‌شده کالا‌ها تأثیر داشتند.

وی ادامه داد: این دیدگاه در جامعه وجود دارد که نوسانات نرخ ارز بر قیمت کالا‌هایی نظیر میوه‌ها سبزیجات و ... تأثیرگذار نیست. اما نوسان نرخ ارز هم می‌تواند بر قیمت چنین محصولاتی اثرگذار باشد. زمانی که امکان خرید و یا صادرات این محصولات با دلار فراهم می‌شود، قیمت‌ها در بازار داخلی نیز به تبع آن افزایش می‌یابد. البته تورم هم در افزایش قیمت این کالا‌ها نقش دارد. تمامی این موارد باعث شده که قیمت‌ها به صورت بی‌سابقه‌ای رشد داشته باشند.

قیمت‌ها تا اواسط بهار به حالت عادی بازنمی‌گردد

رئیس اتحادیه میوه و سبزی تهران، درباره زمان برگشت قیمت‌ها به حالت عادی اظهار کرد: یکی از امتیازات تره‌بار این است که در صورت افزایش قیمت محصولات، امکان بازگشت قیمت‌ها به حالت عادی وجود دارد. از زمستان و تا اواسط بهار، برخی از انواع میوه‌ها و سبزیجات از جنوب کشور تأمین می‌شوند، بنابراین قیمت‌ها هم از اواسط بهار کم‌کم به حالت عادی برمی‌گردد. همچنین اگر تورم‌های حاشیه‌ای کاهش یابد، قطعا قیمت‌ها هم کاهش می‌یابد.

تصور عموم مردم این است که فقط میوه و سبزی افزایش قیمت دارند

کارگر درباره علت توجه و حساسیت مردم به گرانی محصولاتی نظیر میوه‌ها و سبزیجات تصریح کرد: به طور مثال، مردم شاید یک یا دو بار در سال به طلافروشی‌ها مراجعه کنند و یا هر چند سال برای جابه‌جایی خانه به املاک سر بزنند. اما هر روز با قیمت میوه و سبزی سرکار دارند. این موضوع باعث شده تا تصور عموم مردم بر این باشد که تورم فقط در این حوزه وجود دارد. در حالی که گرانی در سایر بخش‌ها هم به چشم می‌خورد. قیمت طلا در چند ماه گذشته افزایش چشمگیری داشته، اما قیمت میوه و سبزیجات در جامعه بازتاب بیشتری داشته است.

برخی کالا‌ها نسبت به سال‌های گذشته کاهش قیمت هم داشتند

کارگر برای بهبود وضعیت بازار پیشنهاد داد: مردم باید آگاه باشند که تمام کالا‌ها افزایش قیمت ندارند. حتی برخی کالا‌ها نسبت به سال‌های گذشته کاهش قیمت هم داشتند که از جمله این کالا‌ها می‌توان به مرکبات اشاره کرد. همچنین باید برنامه‌ریزی‌های جامع و بلندمدت هم انجام شود. ذی‌نفعانی همچون وزارت جهاد کشاورزی و صادرکنندگان باید بستر حل این مشکلات را فراهم کنند. درحال حاضر مسئولان به جای حل ریشه‌ای مشکلات، به دنبال درمان سطحی آن هستند.

براساس این گزارش، سبزیجات یکی از کالا‌های پرمصرف در سفره خانواده‌های ایرانی محسوب می‌شود، بنابراین باید به قیمت آن هم توجه شود. از آنجایی که تا اواسط بهار برخی محصولات از جنوب کشور تأمین می‌شوند، بنابراین نمی‌توان انتظار داشت که خیلی زود قیمت‌ها به حالت عادی برگردد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۱ - ۱۴۰۳/۱۰/۲۶
0
0
چشم اخنداروشن
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی