تیتر امروز

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم

این صد و چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت
دیدار آنچه در سال ۲۰۲۵ اتفاق افتاده را بررسی می‌کند

از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت

دیدارنیوز در اولین روز سال ۲۰۲۶، نگاهی گذرا به آنچه در سال میلادی ۲۰۲۵ که گذشت، انداخت که البته ناگفته پیداست ماجرای تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران مهمترین اتفاق در سال گذشته بود.
سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...
ما امکان احراز هویت نداریم!

تحریم‌های تلخ گوگل برای ایرانی‌ها

گوگل در حال حذف حساب و اپلیکیشن توسعه‌دهندگان ایرانی است؛ چون برای ما ایرانی‌ها، امکان احراز هویت وجود ندارد.

کد خبر: ۱۷۸۶۸۷
۲۰:۵۶ - ۲۵ دی ۱۴۰۳

تحریم‌های تلخ گوگل برای ایرانی‌ها

دیدارنیوز: تحریم کاربران ایرانی از سوی پلتفرم‌های معروف، اتفاق جدیدی نیست؛ اما وقتی پای گوگل و خدماتش در میان باشد، تلخیِ تحریم‌ها شدیدا احساس می‌شود.

به نقل از زومیت، درحالی‌که برای کنارآمدن با مسدودشدن حساب‌های گوگل آنالیتیکس آماده می‌شدیم، حالا خبر‌هایی از مسدودشدن حساب توسعه‌دهندگان ایرانی و حذف تمامی اپلیکیشن‌های آن‌ها به گوش می‌رسد.

گوگل‌پلی که به‌عنوان بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین پلتفرم دانلود اپلیکیشن‌های اندرویدی شناخته می‌شود، مسیر پرچالشی در ایران داشته است. این پلتفرم مدت‌ها در کشور فیلتر بود؛ اما حالا می‌توان بدون نیاز به VPN، از آن استفاده کرد. گوگل‌پلی اپلیکیشن‌های ایرانی زیادی را در خود دارد؛ اما به‌نظر می‌رسد که کم‌کم باید برای خداحافظی با برخی از آن‌ها آماده شویم.

ترامپ، افزایش سخت‌گیری‌ها و جبر جغرافیایی

بازگشت دونالد ترامپ به سکان ریاست‌جمهوری آمریکا، زمزمه‌ها را درباره‌ی احتمال افزایش تحریم‌های ایران به راه انداخته است. او در دوره‌ی قبلی ریاست‌جمهوری‌اش سیاست فشار حداکثری را در پیش گرفت و به باور تحلیلگران، بار دیگر در مسیر مشابه قدم برمی‌دارد. به همین جهت، افزایش سخت‌گیری پلتفرم‌های آمریکایی برای کاربران ایرانی در آستانه‌ی مراسم تحلیف ترامپ، چندان تعجب‌برانگیز به نظر نمی‌رسد.

حامد، توسعه‌دهنده‌ی ایرانی، از حذف پروفایل و تمامی اپلیکیشن‌هایش از گوگل پلی خبر داده است. او در گفتگو با زومیت اشاره کرد که گوگل پروسه‌ی سخت‌گیرانه‌تری را برای احراز هویت و سنجش اپلیکیشن‌ها در پیش گرفته و این تغییر سیاست، صرفا شامل حال کاربران ایرانی نمی‌شود؛ اما خود پروسه‌ی احراز هویت، کار را برای کاربران ساکن در ایران سخت می‌کند.

گوگل در یکی از پست‌های وب‌سایت رسمی توسعه‌دهندگان اندروید می‌گوید اجباری‌شدن فرآیند احراز هویت، به کاربران کمک می‌کند تا آگاهانه تصمیم بگیرند و همزمان، تعداد بدافزار‌ها را کاهش خواهد داد.

تحریم‌های تلخ گوگل برای ایرانی‌ها

ایمیلی که حامد از گوگل دریافت کرد - Google

گوگل به توسعه‌دهندگان فرصت داده بود که تاریخ پایان مهلت احراز هویت را خودشان تعیین کنند. هر فردی که تاریخ را تعیین نکرد، با ایمیلی از گوگل مواجه شد که در آن گفته شده بود یک تاریخ به‌صورت خودکار برای حسابش تعیین خواهد شد. حامد جزو همان توسعه‌دهندگان بود.

به‌گفته‌ی حامد، پروسه‌ی احراز هویت گوگل نیازمند ارائه‌ی مدارک هویتی و اقامتی است و هیچ گزینه‌ای برای انتخاب کشور ایران وجود ندارد (مدارک به‌طور دقیق‌تر شامل مشخصات فردی، مدرک هویتی مثل گواهی‌نامه یا گذرنامه و مدرکی برای اقامت در آدرس ادعاشده می‌شود). این مسئله، ضربه‌ی هولناکی به توسعه‌دهندگانی است که در ایران زندگی می‌کنند.

تحریم‌های تلخ گوگل برای ایرانی‌ها

مدارک موردنیاز گوگل - Google

حامد می‌گوید گوگل از اواخر زمستان سال گذشته ایمیل‌هایی درباره‌ی احراز هویت و تغییر شرایط برای او ارسال کرده است. حامد تلاش کرد برای جلوگیری از بسته‌شدن حسابش، از دوستان خارج کشورش کمک بگیرد؛ اما دو بار ناکام ماند و حسابش حذف شد. او با کمک بستگانش در خارج از کشور، مدارک مدنظر گوگل را ارسال کرد؛ اما مدارکش تأیید نشد و گوگل به‌طور دقیق نگفت که مشکل از کجا بوده است.

حساب حامد بیش از پنج سال فعال بود.

آیا گوگل مستقیما کاربران ایرانی را هدف گرفته است؟

مسدودشدن دسترسی به پلتفرم گوگل آنالیتیکس، نتیجه‌ی افزایش سخت‌گیری‌های گوگل است و در آن مورد، گوگل مستقیما روی کاربران ایرانی دست گذاشت؛ اما آن‌طور که حامد می‌گوید، همزمانی خاتمه‌ی مهلت احراز هویت و حواشی گوگل آنالیتیکس، احتمالا تصادفی است. با وجود این، گوگل مشخصا هیچ اجازه‌ای به کاربران ایرانی نمی‌دهد تا احراز هویت‌شان را انجام دهند.

در روز‌هایی که نیاز به خلق نوآوری و حضور پررنگ‌تر در صنعت فناوری بیشتر از هر زمان دیگری حس می‌شود، قطع‌شدن دسترسی توسعه‌دهندگان ایرانی به پلتفرم بزرگ گوگل پلی، اتفاق بسیار ناخوشایندی است.

احتمالا این روز‌ها بسیاری دیگر از توسعه‌دهندگان ایرانی در حال نزدیک‌شدن به پایان مهلت احراز هویت هستند و چاره‌ای جز پذیرفتن شرایط ندارند. در این میان، برخی از توسعه‌دهندگان شاید با کمک دوستان و اقوام خارج از کشور بتوانند حساب خود را حفظ کنند.

ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
پرطرفدارترین ها