تیتر امروز

سیدعلی مجتهدزاده: اراده‌ای برای اجرای قانون جرم سیاسی نمی‌بینم/ اعضای هیئت منصفه در ایران، وابستگان یک گروه سیاسی خاص هستند/ یکی از بهترین کارهای مرحوم رئیسی در قوه قضائیه، برکناری جعفری دولت آبادی از دادستانی تهران بود
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک حقوقدان و وکیل دادگستری

سیدعلی مجتهدزاده: اراده‌ای برای اجرای قانون جرم سیاسی نمی‌بینم/ اعضای هیئت منصفه در ایران، وابستگان یک گروه سیاسی خاص هستند/ یکی از بهترین کارهای مرحوم رئیسی در قوه قضائیه، برکناری جعفری دولت آبادی از دادستانی تهران بود

دیدارنیوز در بیست و یکمین پرده از برنامه «ایرانشهر» به سراغ «سید علی مجتهدزاده»، حقوقدان و وکیل باسابقه دادگستری رفته و مسائل مختلف مرتبط با منافع ملی ایران از فعال شدن مکانیسم ماشه، تحرکات تندرو‌ها...
استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد

این صد و سی و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند
در مناظره دو فعال سیاسی در دیدارنیوز مطرح شد

زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند

در ادامه سلسله مناظرات دیدارنیوز در خصوص مسائل روز کشور و منافع ملی، میزبان بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه و احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و فعال سیاسی بودیم که در ادامه می‌‌خوانید.
رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد

HMPV ویروس نوظهوری نیست/ مردم به شایعات توجه نکنند

زهرا نهبندانی، رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد می‌گوید که ویروس HMPV، ویروس نوظهوری نیست و در جهان نظام مراقبت و شناسایی دارد.

کد خبر: ۱۷۸۵۶۹
۱۳:۳۰ - ۲۳ دی ۱۴۰۳

HMPV ویروس نوظهوری نیست/مردم به شایعات توجه نکنند

دیدارنیوز _ استان خراسان رضوی: رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: ویروس HMPV، ویروس نوظهوری نیست و در جهان نظام مراقبت و شناسایی دارد.

زهرا نهبندانی در گفتگو با ایسنا درخصوص ویروس HMPV، عنوان کرد: ویروس HMPV (human Metapneumovirus) با نام انسانی خوانده می‌شود، زیرا ویروس دیگری به نام متاپنوموویروس پرندگان (AMPV) یا Avian Metapneumovirus نیز وجود دارد و ویروس HMPV به زیرگروه C این ویروس شباهت دارد.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، خاطرنشان کرد: ویروس HMPV تاکنون فقط مخزن انسانی داشته است. متاپنوموویروس انسانی یک RNA ویروس تک رشته‌ای است که اولین بار توسط برنادت جی فن دن هوگن و همکارانشان در هلند از ترشحات ۲۸ کودک به روش RAP-PCR جدا شد.

وی با بیان اینکه از ژانویه ۲۰۱۵، یک طغیان (Outbreak) ناشی از HMPV در چین در حال گسترش است، ادامه داد: ویروس HMPV، مسئول ۱۲ درصد موارد بیماری‌های تنفسی حاد تب‌دار در کودکان غیربستری در امریکا است؛ این ویروس توزیع جهانی دارد و در تمامی قاره‌ها قابل مشاهده است، همچنین، در مناطق معتدل، توزیع آن فصلی و در نیمکره شمالی به همراه ویروس RSV و آنفلوانزا، در اواخر زمستان و اوایل بهار شیوع می‌یابد.

نهبندانی تصریح کرد: مطالعات سرم شناسی نشان داده‌اند که تقریبا تمام کودکان جهان تا قبل از سن پنج سالگی با این بیماری مواجه و عفونت‌های مجدد نیز در کودکان، بزرگسالان و بالغین دیده می‌شود.

وی با بیان اینکه متاپنوموویروس علایم خفیف در دستگاه تنفس فوقانی ایجاد می‌کند، گفت: این ویروس در نوزادان نارس، بیماران دچار نقص ایمنی و سالمندان بالای ۶۵ سال، خطر ایجاد بیماری شدید و بستری شدن وجود دارد.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، اظهار کرد: دوره نهفتگی HMPV سه تا ۶ روز برآورد می‌شود. این ویروس، سلول‌های پوششی (اپیتلیال) بینی و ریه را درگیر می‌کند. براساس مطالعات سرم‌شناسی HMPV یا ویروس‌های نزدیک به آن، دست کم در ۵۰ سال اخیر در سطح جهان در گردش بوده‌اند.

وی اضافه کرد: پژوهشگران برآورد می‌کنند که این ویروس حدود ۱۰۰سال پیش نوظهور شده است و انشقاق آن از پنوموویروس پرندگان در حدود سال ۱۸۰۰ میلادی اتفاق افتاده است، همچین، پژوهشگران به این دست یافته‌اند که HMPV از جامعه‌ای به جامعه‌ای دیگر از نظر سویه، متفاوت است.

نهبندانی عنوان کرد: نظام مراقبت ۲۱ پاتوژن مهم بیماری‌های حاد تنفسی از سال ۱۴۰۲ در ایران راه‌اندازی شد که در ماه‌های آذر، بهمن و اسفند ۱۴۰۲ و اردیبهشت ۱۴۰۳ مواردی از این ویروس در مبتلایان بیماری‌های حاد تنفسی جداسازی شده است.

وی با بیان اینکه این ویروس، نوظهور نیست و در جهان و ایران نظام مراقبت و شناسایی دارد، افزود: این ویروس برای اولین بار در سال ۲۰۰۱ در کشور هلند تشخیص داده شده است، همچنین، این ویروس سه تا ۱۰ درصد علت بستری کودکان زیر پنج سال را تشکیل می‌دهد و میزان مرگ و میر ویروس متاپنومونی یک در هزار نفر است.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ضمن تاکید بر اینکه مردم به شایعات ژورنالیستی توجه نکنند، بر ضرورت مراقبت‌های بهداشتی و پیشگیرانه، برای سلامتی همگان تاکید کرد.

ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان
امروز چهارشنبه ۲۸ آبان