تیتر امروز

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ به میزبانی دیدارنیوز برگزار شد.
امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم
در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام اکبرنژاد مطرح شد:

امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم

در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبرنژاد مجتهد و مدرس حوزه، در ادامه موضوع "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی" به تاثیر تقیه در کنش علماء دین پرداختیم.
محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه

این هشتاد و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
پس از تعلیق مذاکرات پیوستن به اتحادیه اروپا صورت گرفت

شعله‌ور شدن اعتراض‌ها در گرجستان؛ «هیچ‌کس گرجستان روسی‌زده نمی‌خواهد»

وزارت کشور گرجستان روز شنبه ۱۰ آذر (۳۰ نوامبر) اعلام کرد که بیش از ۱۰۰ نفر در جریان درگیری پلیس با معترضان به تصمیم دولت برای تعلیق مذاکرات پیوستن به اتحادیه اروپا، دستگیر شدند.

کد خبر: ۱۷۶۳۳۳
۱۷:۳۵ - ۱۰ آذر ۱۴۰۳

شعله‌ور شدن اعتراض‌ها در گرجستان

دیدارنیوز: این دومین شب متوالی اعتراضات پس از اعلام نخست وزیر این کشور مبنی بر تعلیق مذاکرات پیوستن به اتحادیه اروپا بود.

ایراکلی کوباخیدزه، نخست‌وزیر این کشور از حزب حاکم «رویای گرجستان» است. معترضان جمعه شب در چند شهر بزرگ گرجستان از جمله تفلیس، پایتخت این کشور و باتومی، شهر بندری در دریای سیاه با پلیس درگیر شدند. دیگر شهر‌ها از جمله کوتائیسی، زوگدیدی، آخمتا، لاگودخی و تلاوی نیز شاهد اعتراضات مردم بودند.

نیرو‌های ضد شورش برای متفرق کردن معترضان از مقابل ساختمان پارلمان گرجستان، از ماشین‌های آب‌پاش استفاده کردند. پلیس همچنین از اعمال زور شدید علیه خبرنگار‌ان استفاده کرد و از طریق بلندگو‌هایی اقدام به فحاشی و توهین به جمعیت حاضر می‌کرد.

پیروزی مناقشه‌برانگیز حزب رویای گرجستان

پیروزی مناقشه‌برانگیز حزب رویای گرجستان در انتخابات پارلمانی این کشور در ۲۶ اکتبر (پنجم آبان ۱۴۰۳)، که عموما به عنوان یک همه‌پرسی در مورد تمایل گرجستان برای پیوستن به اتحادیه اروپا تلقی می‌شد، اعتراضات گسترده‌ای را برانگیخته و منجر به تحریم پارلمان از سوی نمایندگان گروه‌های مخالف شده است.

اپوزیسیون گرجستان مدعی است که در انتخابات اخیر با کمک روسیه تقلب صورت گرفته است و هدف آن حفظ تفلیس در حوزه نفوذ مسکو بود.

سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهوری گرجستان روز پنجشنبه پس از متهم کردن دولت به اعلان جنگ علیه مردم خود، به صف معترضان پیوست. او روز جمعه در یک سخنرانی سراسری از پلیس خواست از توسل به زور علیه معترضان خودداری کند.

زورابیشویلی اظهار داشت: «از هر نظر واضح است که هیچ کس حاضر به پذیرش یک گرجستان روسی‌زده، یک گرجستان محروم از قانون اساسی خود، یا یک گرجستان تحت کنترل یک دولت و پارلمان غیرقانونی نیست.»

شعله‌ور شدن اعتراض‌ها در گرجستان

تعلیق پیوستن به اتحادیه اروپا در کشاکش لایحه «عوامل خارجی» و تقلب در انتخابات

تصمیم دولت گرجستان برای تعلیق مذاکرات برای پیوستن به اتحادیه اروپا تنها چند ساعت پس از تصویب قطعنامه پارلمان اروپا در محکومیت انتخابات ماه گذشته صورت گرفت که آن را «نه آزاد و نه عادلانه» خواند.

ناظران اروپایی این انتخابات گفتند که رای‌گیری ماه اکتبر در فضایی تفرقه‌انگیز برگزار شد که با نمونه‌هایی از خرید آرا و رشوه‌دهی، رای‌گیری مضاعف و ارعاب فیزیکی رای‌دهندگان مخالف همراه بود.

اتحادیه اروپا در دسامبر ۲۰۲۳ وضعیت حقوقی گرجستان در مسیر پیوستن به اتحادیه اروپا را به سطح «وضعیت نامزدی» ارتقا داد به شرطی که به توصیه‌های اتحادیه عمل کند؛ اما پس از اینکه تفلیس قانون موسوم به «عوامل خارجی» را تصویب کرد، بروکسل نیز روند الحاق گرجستان به اتحادیه اروپا را به حالت تعلیق درآورد و حمایت مالی خود از گرجستان را نیز در اوایل سال جاری کاهش داد. قانون «عوامل خارجی» به طور گسترده به عنوان ضربه‌ای به آزادی‌های دموکراتیک تلقی می‌شود.

قانونگذاران اتحادیه اروپا خواستار برگزاری مجدد رای‌گیری پارلمان گرجستان تحت نظارت کامل بین‌المللی و توسط یک نهاد مستقل در ظرف یک سال آینده شدند. آن‌ها همچنین از اتحادیه اروپا خواستند که تحریم‌هایی را علیه تفلیس اعمال کند و تعاملات رسمی با دولت گرجستان را کاهش دهد.

نخست وزیر گرجستان در واکنش به این موضع نمایندگان اروپایی، آن را «آبشار توهین» از سوی سیاستمداران اتحادیه اروپا توصیف و اعلام کرد که «بدخواهان کشور ما پارلمان اروپا را به سلاحی برای باج‌خواهی از گرجستان تبدیل کرده اند که ننگ بزرگی برای اتحادیه اروپا است.» کوباخیدزه همچنین گفت اظهار داشت که گرجستان هرگونه کمک مالی اتحادیه اروپا را تا پایان سال ۲۰۲۸ رد خواهد کرد.

حزب رویای گرجستان توسط بیدزینا ایوانیشویلی، میلیاردر گوشه‌گیری که ثروت خود را در روسیه به دست آورده، تأسیس شده است. منتقدان، این حزب را متهم می‌کنند که به طور فزاینده‌ای اقتدارگرا شده و به سمت مسکو متمایل شده است.

این حزب اخیراً قوانینی مشابه قوانین کرملین برای سرکوب آزادی بیان و حقوق دگرباشان جنسی تصویب کرده است.

ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
پرطرفدارترین ها