تیتر امروز

ضوابط جدید برای فروش آنلاین طلا/ خروج گسترده کارگران افغان؛ بازار داخلی توان جایگزینی دارد؟/ گرانی‌ها در تره‌بار دیده شد!
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

ضوابط جدید برای فروش آنلاین طلا/ خروج گسترده کارگران افغان؛ بازار داخلی توان جایگزینی دارد؟/ گرانی‌ها در تره‌بار دیده شد!

این نوزدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
پلن B ایران و آمریکا چیست؟/ ماشه یا مذاکره؛ دیپلماسی بر سر دو راهی/ ترامپ: برای مذاکره با ایران عجله‌ای نداریم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

پلن B ایران و آمریکا چیست؟/ ماشه یا مذاکره؛ دیپلماسی بر سر دو راهی/ ترامپ: برای مذاکره با ایران عجله‌ای نداریم

این صد و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
عباس امیری‌فر: کسی که گفت از اسرائیل اسناد جاسوسی دارد، چرا رو نکرد؟ /پرونده بقایی از تاجزاده سنگین‌تر بود اما ملغایش کردند/ احمدی نژاد دیگر وجود ندارد و به مزبله سپرده شد
گفت و گوی دیدار در ویژه برنامه «میدان پاستور» با یک فعال سیاسی اصولگرا:

عباس امیری‌فر: کسی که گفت از اسرائیل اسناد جاسوسی دارد، چرا رو نکرد؟ /پرونده بقایی از تاجزاده سنگین‌تر بود اما ملغایش کردند/ احمدی نژاد دیگر وجود ندارد و به مزبله سپرده شد

دیدارنیوز به مناسبت نخستین سالگرد ریاست جمهوری مسعود پزشکیان ویژه برنامه ای را با عنوان «میدان پاستور» طراحی و اجرا کرد. نخستین مهمان این ویژه برنامه عباس امیری فر، فعال سیاسی اصولگرا بود.
چرا مذاکره به مصلحت نیست ..؟

ادعای یک نماینده مجلس؛ مذاکره با آمریکا به مصلحت کشور نیست

ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مدعی شد: همه کسانی که غیراحساسی و منطقی در حوزه سیاست خارجی کشور کار کردند و کار می‌کنند معتقدند مذاکره با آمریکا در شرایط فعلی به مصلحت کشور نیست.

کد خبر: ۱۷۶۲۹۰
۰۹:۰۲ - ۱۰ آذر ۱۴۰۳

ادعای یک نماینده مجلس؛ مذاکره با آمریکا به مصلحت کشور نیست

دیدارنیوز: ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: حتماً ایران عملیات وعده صادق ۳ انجام خواهد داد، اما زمان آن، معلوم نیست. از طرفی در خصوص مذاکره با آمریکا و اظهارات ترامپ باید بگویم همه کسانی که غیراحساسی و منطقی در حوزه سیاست خارجی کشور کار کردند و کار می‌کنند معتقدند مذاکره با آمریکا در شرایط فعلی به مصلحت کشور نیست.

بی‌تردید تحولات سیاسی آبان‌ماه و این روز‌های آذرماه، در جهان کم نبوده است. از حمله اسراییل به ایران گرفته تا پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و توافق آتش‌بس بین اسراییل و حزب‌الله و البته برنامه‌ریزی ایران برای اجرای عملیات انتقام‌جویانه از اسراییل با نام وعده صادق ۳ جزو موضوعاتی است که نقش پررنگی در ایران، منطقه و حتی جهان داشته است.

در همین خصوص، رویداد۲۴ به سراغ ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس رفته تا نظرات او را در این باره جویا شود.

* در اواسط آبان‌ماه شاهد پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا بودیم. نتیجه این انتخابات برای ایران حائزاهمیت بود؟

از نظر ما، هیچ فرقی بین نامزد جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها نیست. دموکرات‌ها به طیف غرب‌گرا در ایران دل می‌بندند و جمهوری‌خواهان به اپوزیسیون و ضدانقلاب‌ها امیدوار هستند و البته سابقه هم نشان داده که هیچ‌کدام از این دو جریان، علاقه‌مندانشان را به اهداف‌شان نرسانده است.

* منظورتان از غرب‌گرایان داخلی، اصلاح‌طلبان هستند؟

لزوماً هر اصلاح‌طلبی، غرب‌گرا نیست، ولی ممکن است فردی غرب‌گرا باشد و به اصلاح‌طلبان هم نزدیکی داشته باشد.

* عملیات وعده صادق ۲ با تاخیر انجام شد و گفته می‌شد ایران منتظر آتش‌بس بین اسراییل با حماس و حزب‌الله بود و، چون این اتفاق نیفتاد و در ادامه سیدحسن نصرالله ترور شد، حمله موشکی خود را اجرا کرد. اکنون هم که حدود یک ماه و نیم از حمله اسراییل به کشورمان می‌گذرد، زمزمه‌هایی است که ایران شاید بخواهد با واسطه یا بی‌واسطه با ترامپ مذاکره کند و از این‌رو، فعلاً عملیات وعده صادق ۳ را از دستور کارش خارج کرده است.

ما حتماً با رژیم صهیونیستی به خاطر جسارت اخیرش و حمله به خاک ایران، برخورد خواهیم داد، اما زمان و شیوه حمله را فرماندهان نظامی ما به علاوه شورای عالی امنیت ملی تشخیص می‌دهند. من به شما می‌گویم که حتماً عملیات وعده صادق ۳ انجام خواهد شد، اما باز هم اصرار دارم تاکید کنم که زمان آن، معلوم نیست. از طرفی در خصوص مذاکره با آمریکا و اظهارات ترامپ باید بگویم همه کسانی که غیراحساسی و منطقی در حوزه سیاست خارجی کشور کار کردند و کار می‌کنند معتقدند مذاکره با آمریکا در شرایط فعلی به مصلحت کشور نیست و آورده‌ای برای ما ندارد. عمده توافقات و مذاکراتی که ما در گذشته با آن‌ها داشتیم، نتیجه‌اش عهدشکنی آمریکایی‌ها بوده است که یک نمونه آن «برجام» بود. ما در حال حاضر، چشم‌اندازی برای مذاکره با آمریکایی‌ها متصور نیستیم.

* اگر نشانه‌های مثبتی از سمت دولت آمریکا ظاهر شود، آیا ایران حاضر به مذاکره خواهد شد؟

ما از موضع عزت، حتی با آمریکا هم آماده مذاکره هستیم و تنها با رژیم صهیونیستی که دولت آن را قبول نداریم و آن‌ها را باند تبهکار و جنایتکار می‌دانیم هیچ‌گونه مذاکره را نخواهیم کرد. با این حال، این آمادگی در هیات حاکمه آمریکا برای مذاکره وجود ندارد. ضمن اینکه مذاکره خوب از نظر ما با نظر آمریکا متفاوت است. آمریکایی‌ها می‌خواهند از ما امتیاز بگیرند و هیچ امتیاز خاصی هم به ما ندهند و این تعریف آن‌ها از مذاکره خوب است. اگر ترامپ حرف از مذاکره خوب می‌زند، باید پیش از مذاکره، راستی‌آزمایی شود. تجربه مذاکره ما با آمریکا و مذاکرات ترامپ با کره‌شمالی که به شکست منجر شد، پیش چشم ما است و برای همین می‌گوییم چشم‌انداز خوبی برای مذاکره را متصور نیستیم.

* پس از تقابل‌های ایران با اسراییل، شاهد افزایش نرخ ارز و گرانی‌هایی در کشور بودیم. آیا ادامه این تقابل می‌تواند لطمات بیشتری به اقتصاد ایران وارد کند و حتی پایگاه اجتماعی حاکمیت در بین مردم کم‌رنگ‌تر شود؟

من برعکس فکر می‌کنم. ما اگر آمادگی جنگ را نداشته باشیم، دشمن به ما حمله خواهد کرد. از این‌رو برای اینکه کشور دچار جنگ نشود، باید آمادگی رزمی لازم و توان بازدارندگی بالا را داشته باشیم و به کوچکترین تجاوز دشمن، پاسخ دهیم. اگر به تجاوز‌های اسراییل پاسخ نمی‌دادیم، شاهد حملات بیشتری از سوی رژیم صهیونیستی و شرکای آن‌ها می‌بودیم و اتفاقاً پاسخ‌های ایران به اسراییل برای کشور، ارزش‌افزوده ایجاد کرده است. اگر حملات دشمن در ضعف ما صورت می‌گرفت، شک نکنید نوسانات اقتصادی و مشکلات ما در این حوزه، بیشتر می‌شد. برای داشتن اقتصاد امن، باید در وهله اول، امنیت ملی را در سطح بالا برقرار کرد و راهش همین کار‌هایی است که نیرو‌های مسلح ما با رژیم صهیونیستی کردند. به عنوان یک نماینده که بیشتر وقتم را در بین مردم می‌گذرانم می‌گویم که اجرای عملیات وعده صادق ۱ و ۲ و عملیات وعده صادق ۳ که حق خودمان می‌دانیم، مطالبه توده‌های مردم از حاکمیت است و آن‌ها از اجرای دو عملیات ابتدایی، خوشحال شدند. دور تا دور کشور ما ناامنی است و گروه‌های تروریستی حضور دارند که مهم‌ترین آن‌ها رژیم صهیونیستی است و باید قبول کنیم که کشور ما در شرایط عادی نیست و اتفاقاً عملیات وعده صادق ۱ و ۲ به ثبات بیشتر اقتصادی مملکت کمک کرد.

ارسال نظرات
امروز شنبه ۲۸ تير
امروز شنبه ۲۸ تير
امروز شنبه ۲۸ تير
امروز شنبه ۲۸ تير