دیدارنیوز - سید قاسم صبایی افزود: مواد مخدر صنعتی و شیمیایی در هزاره سوم از عوامل مهم تخریب جامعه است و بهمنظور گسترش فرهنگ پیشگیری و تقویت دانش در برنامههای پیشگیری از مصرف این مواد، باید بسترهای مناسبی برای مشارکت مردم در جامعه ایجاد شود.
وی تصریح کرد: اعتیاد به موادمخدر یکی از مهمترین مشکلات اجتماعی، اقتصادی و بهداشتی است که عوارض ناشی از آن تهدیدی جدی برای جامعه بشری محسوب شده و موجب رکود اجتماعی در زمینههای مختلف میشود. همچنین ویـرانگریهای حاصل از آن زمینهساز سقوط بسیاری از ارزشها و هنجارهای فرهنگی و اخلاقی شده و بدین ترتیب سلامت جامعه را بهطور جدی به مخاطره میاندازد.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: یکی از قابلیتهای اساسی شبکههای اجتماعی و فضای مجازی دسترسی به مخاطب است و میتوان از این ظرفیتها در امر پیشگیری از ابتلا به مصرف مواد مخدر مخدر صنعتی و شیمیایی استفاده کرد.
صبایی ادامه داد: یکی از نگرانیهای عصر حاضر در مباحث آسیبهای اجتماعی، توسعه مصرف مواد مخدر و روانگردانها است که جوانان را مورد تهدید جدی قرار داده و به یکی از چالشهای متولیان و دستاندرکاران امر بدل شده است. بر این اساس بهتر است با شناخت صحیح چنین پدیدههایی و ارائه نسخههای کاربردی و عملیاتی، تلاشی برای مهار و کنترل آن آغاز شود.
وی اضافه کرد: تحقیقات مختلف نشان داده است عوامل تاثیرگذار بر توسعه خطر مصرف مواد مخدر و روانگردانها در میان دانشجویان و جوانان میتواند ارتباط با دوستان ناباب، کاهش کنترل خانگی، آلوده بودن فضای محل زندگی و تحصیل، کاهش عزت نفس و پایین بودن خودباوری باشد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: مسوولان باید فضایی مملو از تعامل و اعتماد میان مردم ایجاد کنند تا افراد بهصورت داوطلبانه در برنامههای مختلف مبارزه اجتماعی با اعتیاد، مشارکت کنند و آموزش مهارتهای زندگی را فرابگیرند.
به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، به گفته وی، به این صورت جوانان از خطرات مصرف مواد مخدر صنعتی و شیمیایی آگاه میشوند و خود این افراد به عنوان مربی به سایر افراد آموزش میدهند.
صبایی بیان کرد: در کنار برنامههای پیشگیرانه در راستای مبارزه اجتماعی با مواد مخدر صنعتی و شیمیایی باید به طرحهای شادی و نشاط مردم نیز توجه شود، خوشبین بودن به زندگی و آینده باعث میشود تصویر مصرف مواد مخدر صنعتی و شمیایی از اذهان عمومی پاک شود.