تیتر امروز

واکنش‌ها به سقوط بشار اسد؛ تحریرالشام با عملکردش ارزیابی می‌شود/ میراث اقتصادی حکومت بعثی؛ ۸۵ درصد زیر خط فقر، تورم ۱۲۰ درصدی
آخرین تحولات سوریه (این گزارش بروزرسانی می‌شود)

واکنش‌ها به سقوط بشار اسد؛ تحریرالشام با عملکردش ارزیابی می‌شود/ میراث اقتصادی حکومت بعثی؛ ۸۵ درصد زیر خط فقر، تورم ۱۲۰ درصدی

حکومت خاندان اسد در سوریه سرانجام پس از چند دهه سقوط کرد و مردم این کشور با حضور در خیابان‌ها به جشن و شادی پرداختند. در این میان مشخص شد که بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه پس از چند ساعت محو شدن...
افشارسلیمانی: بشار اسد، عمدتا متکی به مردم خود نبود/ پوتین، پشت اسد را خالی کرد/ ترکیه و اردوغان، پیروز اصلی میدان سوریه هستند/ ایران باید توجه به مردم در داخل و موازنه در دیپلماسی و حتی مذاکره با آمریکا را در دستور کار قرار دهد
سفیر پیشین ایران در باکو و تحلیلگر ارشد مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با دیدارنیوز مطرح کرد

افشارسلیمانی: بشار اسد، عمدتا متکی به مردم خود نبود/ پوتین، پشت اسد را خالی کرد/ ترکیه و اردوغان، پیروز اصلی میدان سوریه هستند/ ایران باید توجه به مردم در داخل و موازنه در دیپلماسی و حتی مذاکره با آمریکا را در دستور کار قرار دهد

افشار سلیمانی، سفیر سابق ایران در جمهوری آذربایجان و تحلیلگر ارشد مسائل منطقه در گفتگویی با دیدارنیوز به تحلیل پیامد‌های سقوط بشار اسد در دمشق و عوامل و بازیگران صاحب نقش در تحولات این کشور پرداخته...
گزارشی که امروز منتشر شد

ادعای آژانس درباره «رشد» ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارشی مدعی شد: «ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران با خلوص تا ۶۰ درصد، در مقایسه با گزارش فصلی پیشین آژانس، با رشدی ۱۷.۶ کیلوگرمی، به ۱۸۲.۳ کیلوگرم رسیده است.»

کد خبر: ۱۷۵۷۷۳
۲۰:۰۱ - ۲۹ آبان ۱۴۰۳

ادعای آژانس درباره «رشد» ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران

دیدارنیوز: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گزارش جدید خود را درباره برنامه هسته‌ای ایران منتشر کرد.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، شامگاه سه‌شنبه و در گزارشی مدعی شد: «ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران با خلوص تا ۶۰ درصد، در مقایسه با گزارش فصلی پیشین آژانس، با رشدی ۱۷.۶ کیلوگرمی، به ۱۸۲.۳ کیلوگرم رسیده است.»

همچنین در گزارش ادعایی آژانس آمده است: «ذخایر اورانیوم غنی‌شده ایران در مقایسه با گزارش فصلی پیشین آژانس تا ۲۶ اکتبر، با رشدی ۸۵۲.۶ کیلوگرمی، به ۶ هزار و ۶۰۴.۴ کیلوگرم رسیده است.»

طبق گزارش آژانس، ذخایر تخمینی اورانیوم غنی شده ایران به بیش از ۳۲ برابر حد تعیین شده در توافقنامه سال ۲۰۱۵ بین ایران و قدرت‌های جهانی، موسوم به برجام رسیده است.

ایران در سال ۲۰۱۵، توافق کرد تا در ازای کاهش تحریم‌های غیرقانونی غرب علیه خود، برنامه هسته‌ای خود را محدود کند. اما با خروج یکجانبه آمریکا در سال ۲۰۱۸ از این توافق و اتخاذ رویکرد‌های خصمانه پیشین، ایران پس از یک سال و به‌طور پله‌پله، تعهدات خود به برجام را کاهش داد.

از طرفی، خبرگزاری رویترز در گزارشی مدعی شد که طبق گزارش فصلی آژانس که به رویت این خبرگزاری رسیده است، در طول سفر اخیر «رافائل گروسی» دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران، مسئله «عدم افزایش میزان ذخایر اورانیوم غنی شده ایران با خلوص ۶۰ درصد» بررسی شد و ایران اقدامات اولیه برای انجام این پیشنهاد را شروع کرده است.

این خبرگزاری همچنین نوشت: «طبق گزارش آژانس، ایران اقدامات اولیه برای عدم گسترش ذخایر اورانیوم با خلوص ۶۰ درصد خود را آغاز کرده است.»

از طرفی، رویترز به نقل از یک دیپلمات ارشد نوشت: «ایران اعلام کرده که در صورت عدم ارائه قطعنامه پیشنهادی کشور‌های غربی علیه خود در نشست آتی شورای حکام، ذخایر اورانیوم غنی شده خود با خلوص ۶۰ درصد را تا مرز ۱۸۵ کیلوگرم حفظ کند.»

طبق گزارش این خبرگزاری انگلیسی، ایران همچنین با بررسی انتصاب چهار بازرس جدید آژانس برای بررسی تأسیسات هسته‌ای خود توافق کرده است.

پیشتر، خبرگزاری فرانسه به نقل از دیپلمات‌های غربی مدعی شد که سه کشور اروپایی عضو برجام با حمایت آمریکا برنامه دارند با ادعای همکاری ضعیف ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در نشست فصلی شورای حکام آژانس که قرار است از فردا ۲۰ نوامبر (۳۰ آذر) برگزار شود، اقدامی تنبیهی انجام دهند.

خبرگزاری فرانسه گزارش داد که انگلیس، فرانسه و آلمان (تروئیکای اروپا) با حمایت آمریکا قرار است در میانه نگرانی‌ها از آنچه توسعه سریع برنامه هسته‌ای ایران خوانده شده، قطعنامه جدیدی به شورای حکام معرفی کنند.

دیپلمات‌ها به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند که این قطعنامه تنبیهی با هدف افزایش فشار‌های دیپلماتیک بر ایران برای بازگشت به پایبندی به تعهدات هسته‌ای خود و رسیدگی به نگرانی‌های دیرینه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارائه می‌شود.

سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان از ماه‌های گذشته فشار به ایران را در دستور کار قرار داده‌اند و با تفسیری منحصر به خود درخواست همکاری‌های فراپادمانی و برجامی از ایران دارند که طبعا از سوی ایران پذیرفته نیست. از سویی روابط ایران و آژانس درباره ۲ مکان، بازرسان آژانس و درخواست‌های آژانس برای اعمال اقدامات نظارتی بیشتر، در ماه‌های اخیر کمتر پیشرفت داشته است. این در حالی است که برجام در سال هشتم یعنی ۲۰۲۵، سال سرنوشت‌سازی برای ایران است؛ چرا که ۶ قطعنامه تحریمی شورای امنیت علیه ایران در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ لغو خواهد شد. مقامات ایران تلاش دارند تا فضای همکاری و تعامل به لحاظ فنی و سیاسی با آژانس و اعضای برجام حفظ شود هر چند که توافق هسته‌ای عملا از سوی ۲ طرف اجرا نمی‌شود.

سه کشور اروپایی در آستانه نشست فصلی شورای حکام مجدد ایران را به صدور قطعنامه در شورای حکام تهدید کردند و تلاش دارند تا در این قطعنامه به نحوی ایران را یک گام به شورای امنیت یا بهانه برای تمدید قطعنامه‌های شورای امنیت علیه ایران نزدیک کنند. این سه کشور در جایی که موفق به اجماع بر سر صدور قطعنامه علیه ایران نشدند اقدام به صدور بیانیه‌های مشترک تند علیه ایران در شورای حکام و شورای امنیت کردند که فضای سخت علیه ایران حفظ شود.

خبرگزاری فرانسه با ادعای این که رونوشتی از پیش‌نویس این قطعنامه را رویت کرده، نوشت: قدرت‌های غربی، این بار، خواستار «گزارشی جامع» از سوی «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هستند.

این گزارش در پی شفاف‌تر شدن فعالیت‌های هسته‌ای ایران، از جمله «گزارش کاملی» از همکاری تهران با آژانس درباره ذرات اورانیوم یافت‌شده در محل‌های اعلام نشده خواهد بود.

طبق گزارش خبرگزاری فرانسه، ارائه این قطعنامه، امروز (سه‌شنبه) و در پی سفر گروسی به تهران در هفته گذشته و رایزنی او با «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور ایران و دیگر مقامات انجام می‌شود.

در همین راستا، «محمد اسلامی» رییس سازمان انرژی اتمی ایران، اخیرا درباره چگونگی واکنش ایران به هرگونه صدور قطعنامه علیه ایران در نشست تازه شورای حکام تاکید کرد: دنبال این نباشند با فشار و زور ما از برنامه خود روی برگردان شویم ما برنامه‌ای شفاف داریم و عمده فعالیت ما برای تولید برق و توسعه رادیودارو و توسعه پرتوهاست.

اسلامی گفت: صدور هرگونه قطعنامه در شورای حکام را «قاطع و به سرعت» پاسخ می‌دهیم یعنی تا رأی‌شان به قطعنامه خشک نشده ما اقدام‌مان را انجام می‌دهیم.

او در بخش دیگری از اظهاراتش بیان کرد: ما اجازه نمی‌دهیم جریان بیرونی که پرنفوذ به آژانس فشار می‌آورد ایران و آژانس را مقابل هم قرار دهند. ما همواره سعی کردیم در چارچوب مقررات رفتار کنیم و تا الان آژانس هیچ دلیلی نتوانسته پیدا کند یا اظهار کند که ایران انحراف یا عدم انطباق دارد. ایران هم اعلام کرده که برنامه غیرصلح آمیز و اهداف نظامی ندارد و در سیاست هسته‌ای ما گسترش فناوری هسته‌ای برای اثرگذاری بر زندگی مردم و اقتصاد ملی بوده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به سفر اخیر گروسی به تهران تاکید کرد: به آقای گروسی گفتیم اگر قرار باشد قطعنامه علیه ما صادر کنند، اقدام متقابل بلادرنگ خواهیم داشت و به آن‌ها یاد می‌دهیم که بیش از این، از این ابزار استفاده نکنند که با فشار و زور بخواهند ما از برنامه خود رویگردان شویم، ما برنامه شفافی داریم و عمده فعالیت ما برای تولید برق و توسعه رادیودارو و توسعه پرتوهاست. سردمدار فشار حداکثری صهیونیست‌ها بودند که بیش از همه تاریخ چهره آن‌ها آشکار شده و این‌ها بیش از این خود را رسوای این رژیم نکنند.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی