تیتر امروز

اقتصاددانان به پزشکیان: بودجه نهادهای فاقد نقش عمومی را حذف کنید/ شرايط تعلیق یا انجماد مذاکرات؟/ جو متشنج دانشگاه با حضور رئیس جمهور
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اقتصاددانان به پزشکیان: بودجه نهادهای فاقد نقش عمومی را حذف کنید/ شرايط تعلیق یا انجماد مذاکرات؟/ جو متشنج دانشگاه با حضور رئیس جمهور

این صد و سی و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۱۷ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
رحیم عبادی: جوانی قربانی اولویت‌های گمشده حکمرانی/ واهمه بخشی از روحانیت از اعتماد به نسل جدید
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «پشت صحنه» با رئیس پیشین سازمان ملی جوانان

رحیم عبادی: جوانی قربانی اولویت‌های گمشده حکمرانی/ واهمه بخشی از روحانیت از اعتماد به نسل جدید

دیدارنیوز در برنامه «پشت صحنه» این بار میزبان رحیم عبادی، رئیس پیشین سازمان ملی جوانان بود. او معتقد است نسلی که روزی مخاطب سازمان ملی جوانان بود، امروز به میانسالی رسیده است.
علی بختیار: مجلس هفتم مقصر اصلی شرایط کنونی است/ قیمت گذاری دستوری یعنی فساد، تبعیض و قاچاق/ احمدی نژاد با طرح هدفمندسازی یارانه آسیب جدی به کشور زد
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی

علی بختیار: مجلس هفتم مقصر اصلی شرایط کنونی است/ قیمت گذاری دستوری یعنی فساد، تبعیض و قاچاق/ احمدی نژاد با طرح هدفمندسازی یارانه آسیب جدی به کشور زد

«تیتر» در یکی دیگر از سری برنامه‌های خود و با توجه به اهمیت افزایش قیمت بنزین به سراغ یکی از نمایندگان پیشین مجلس و عضو کمیسیون انرژی رفت تا در مورد قیمت بنزین حقایق را برای مردم بگوید.
مهراد عباد می‌گوید هیچ کشوری در دنیا نیست که بتواند همه کالاها را خودش تامین کند

تحریم‌‌ها عامل اصلی مشکلات اقتصادی ایران است

مهراد عباد، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران معتقد است که تحریم‌‌ها عامل اصلی مشکلات اقتصادی ایران است و اگر تحریم‌ها برداشته شود، شرایط اقتصادی ما می‌تواند به سرعت بهبود پیدا کند.

کد خبر: ۱۷۵۳۳۴
۱۱:۳۸ - ۲۱ آبان ۱۴۰۳

تحریم‌‌ها عامل اصلی مشکلات اقتصادی ایران است

دیدارنیوز: عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران بیان کرد: خیلی‌ها تاثیر تحریم‌ها را نفی می‌کنند و می‌گویند که تحریم‌ها اثر نداشته است، اما عملا بیشترین مسائل اقتصادی ما بخاطر وجود تحریم‌ها است، مطمئن هستم اگر تحریم‌ها برداشته شود، شرایط اقتصادی ما می‌تواند به سرعت بهبود پیدا کند.

کمتر از دو و ماه نیم دیگر مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا برگزار می‌شود و ترامپ مجدد به کاخ سفید برمی‌گردد. از آنجایی که ایالات متحده آمریکا همچنان اقتصاد برتر جهان است، تصمیمات اقتصادی رؤسای جمهور این کشور بر اقتصاد تمام کشورها تاثیر می‌گذارد. علاوه بر این شخصیت خاص ترامپ نیز در این تصمیم‌گیری‌ها موثر است و چه بسا مانند دوره قبلی شاهد تصمیمات متفاوتی از او باشیم.

در همین زمینه مهراد عباد، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین درخصوص تاثیر پیروزی ترامپ بر اقتصاد ایران، بیان کرد: تفاوت پیروزی ترامپ در این دوره نسبت به دوره قبلی ریاست‌جمهوری‌اش این است که در دوره قبلی او بلافاصله با روی کارآمدن برجام را پاره کرد، اما الان دیگر برجامی در کار نیست که زیر آن بزند. از طرف دیگر شرایط جهانی هم به‌طوری پیش می‌رود که به نظر می‌رسد خود آمریکا هم تمایلی نداشته باشد که دخالت بیشتری در اقتصاد ایران کند و حتی بتواند کاری انجام دهد.

عباد توضیح داد: با تحریم‌هایی که بعد از ترامپ شروع شد و ادامه پیدا کرد، عملا فکر نکنم دولت جدید آمریکا بتواند تحریم جدیدی اعمال کند که باعث شود اقتصاد ایران از آن تحریم ضربه بخورد.

وی ادامه داد: الان شرایط طوری است که همه چیز بستگی به خودمان دارد، اگر می‌خواهیم با دنیا تعامل داشته باشیم و کشورمان را در مسیر توسعه قرار دهیم خوب است که با یک تغییر نگرش سعی کنیم تعامل بهتری داشته باشیم. چندان تفاوتی ندارد که دموکرات‌ها یا جمهوری خواهان در آمریکا روی کار باشند، برای شروع تعاملات بهتر است که پای میز مذاکره برگردیم.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: خیلی‌ها تاثیر تحریم‌ها را نفی می‌کنند و می‌گویند که تحریم‌ها اثر نداشته است، اما عملا بیشترین مسائل اقتصادی ما بخاطر وجود تحریم‌ها است، مطمئن هستم اگر تحریم‌ها برداشته شود، شرایط اقتصادی ما می‌تواند به سرعت بهبود پیدا کند.

وی اضافه کرد: بعد از انقلاب یک‌سری تحریم‌ها علیه ایران وضع شد، ولی در ۱۰ سال اخیر سیاست فشار حداکثری ترامپ که توسط دموکرات‌ها هم به نوعی ادامه پیدا کرد، باعث شد که روابط بین‌المللی اقتصادی ما از بین برود. الان عضو FATF نیستیم، با هیچ کشوری در دنیا ارتباط بانکی نداریم و خیلی از کشورها به دلیل ترس از جریمه‌های آمریکا، تمایلی ندارند که با ایران کار کنند.

عباد گفت: در شعار ممکن است بگویند که تحریم‌ها اثر نگذاشته است، اما عملا هیچ کشوری در دنیا وجود ندارد که بتواند توسعه پیدا کند، اما تعاملی با دنیا نداشته باشد. طی این سال‌ها تحریم‌ها سخت‌تر شده و به چوب بزرگی لای چرخ اقتصاد ایران تبدیل شده است.

وی تاکید کرد: واقعا موردی پیدا نمی‌شود که بتواند تاثیر کوتاه مدت و موقت در اقتصاد ما بگذارد، به دلیل این که بسیاری از مشکلات اقتصادی ما مانند سرمایه‌گذاری خارجی، فرسودگی تجهیزات و ماشین‌آلات داخلی، بنیادی است و یک شبه حل نمی‌شود؛ اما با تعاملات سازنده و خبرهای خوب سیاسی ممکن است که یک شبه ۱۰ درصد ارزش پول ملی بهتر شود و یا نرخ دلار و سکه پایین بیاید.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران عنوان کرد: هیچ کشوری را در دنیا نمی‌بینید که بتواند همه کالاها را خودش تامین کند، در این سال‌ ها بحث خودکفایی زیاد در کشور مطرح شده است، در حالی که باید ببینیم در کدام کالاها مزیت رقابتی داریم و روی آنها تمرکز کنیم.

این فعال اقتصادی گفت: بسیاری از تکنولوژی‌ها و فناوری‌ها را نتوانستیم به دست بیاوریم که مهم‌ترین آنها در حوزه نفت و گاز است. برای مثال مخازن گازی مشترکی داریم که سن بالایی دارند و خارج کردن گاز از آن‌ها نیاز به تکنولوژی جدید دارد. در نتیجه مسائلی از این دست باعث شده که در کشور مشکل ایجاد شود، اگر بتوانیم با دنیا تعامل سازنده داشته باشیم، شرایطمان بهتر می‌شود.

ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۱۷ آذر
امروز دوشنبه ۱۷ آذر
امروز دوشنبه ۱۷ آذر
امروز دوشنبه ۱۷ آذر