ساکنان منطقه والنسیای اسپانیا روز شنبه به خیابانها آمدند و با برگزاری یک راهپیمایی بزرگ خواستار استعفای کارلوس مازون، رئیس این منطقه شدند.
دیدارنیوز: سیل مرگبار منطقه والنسیا که از شب ۲۹ اکتبر آغاز شد، دستکم ۲۲۰ کشته بر جای گذاشت و نزدیک به ۸۰ نفر نیز همچنان مفقود هستند.
ساکنان به واکنش کند دولت منطقهای و نحوه مقابله آنها با این حادثه اعتراض داشتند چراکه دولت کارلوس مازون، حتی تا ساعاتی پس از وقوع سیل نیز هنوز هیچ پیام هشداری روی تلفنهای ساکنان منطقه نفرستاده بود.
دولت والنسیا همچنین به دلیل نداشتن آمادگی کافی علیرغم هشدار آژانس دولتی هواشناسی آن هم «پنج روز قبل از وقوع سیل» و اینکه احتمال وقوع یک طوفان بیسابقه و باران شدید وجود دارد، مورد انتقاد قرار گرفته است.
بر همین اساس جمعیتی که تعداد آنها ۱۳۰ هزار نفر برآورد شده، روز شنبه با راهپیمایی در شهر والنسیا ناامیدی خود را از عملکرد دولت اعلام کردند.
برخی از معترضان نیز هنگام راهپیمایی به سمت مقر دولت منطقهای، در مقابل ساختمان شهرداری والنسیا با پلیس ضدشورش درگیر شدند و پلیس برای عقب راندن آنها از باتوم استفاده کرد.
بسیاری از معترضان تابلوهایی در دست داشتند که روی آن شعار «مازون استعفا» یا «تو عزیزان ما را کشتی» نوشته شده بود. روی یکی دیگر از بنرها نوشته شده بود: «دستهای ما به گل و دستان شما به خون آلوده است».
برخی از تظاهرکنندگان نیز به نشانه اعتراض، چکمههایی گل آلود را بیرون ساختمان شورا انداختند.
کارلوس مازون که عضو حزب محافظهکار «مردم» است، در این روز مقابل رسانهها گفت که «زمان برای پاسخگویی مسئولان وجود دارد»، اما اکنون «زمان آن است که به تمیز کردن خیابانها، کمک به مردم و بازسازیها بپردازیم».
مازون همچنین به دلیل آنچه مردم آن را «واکنش آهسته و آشفته» به سیل توصیف میکنند، مورد انتقاد قرار گرفته است.
اولین افرادی که خود را برای کمک به بسیاری از مناطق آسیبدیده در حومه جنوبی والنسیا رساندند، هزاران داوطلب مردمی بودند و روزها طول کشید تا مقامات منطقه توانستند هزاران نیروی کمکی پلیس و سربازی را که دولت منطقهای از مقامات مرکزی درخواست کرده بود، بسیج کنند.
وقوع سیل در این منطقه پیش از این هم سابقه داشته و یک نگرانی همیشگی بوده است. به همین دلیل نیز اعضای Compromís که یک ائتلاف از نمایندگان چپ در پارلمان منطقهای والنسیا هستند، پیش از این پیشنهادی را برای مقابله با سیل در سپتامبر ۲۰۲۳ میلادی ارائه کرده بودند؛ اما دولت منطقهای به طرح آنها رای منفی داد.
گروههای مدافع محیط زیست نیز خواستار آن هستند که شرکتهای نفت و گاز خسارات ناشی از این فاجعه را بپردازند چراکه بحرانهای آب و هوایی عمدتا به دلیل دههها فعالیت این صنایع روی میدهد.