دیدارنیوز - پروانه مافی با اشاره به ضرورت تبیین حقوق شهروندی در جامعه بیان کرد: یکی از ضعف های بزرگ کشور بحث عدم تحقق آموزش هایی است که منجر به کسب مهارت های مناسب برای زندگی اجتماعی افراد می شود. ما در جامعه آموزش به شکل های مختلف داریم، اما این آموزش ها، آموزش هایی مناسب برای زندگی امروز و تربیت شهروندی که در شرایط کنونی بتواند خوب زندگی کند و هم حقوق خود را احیا کند و هم به حقوق دیگران تجاورز نکند، نیست.
وی در ادامه اظهار کرد: آموزش های کلاسیک و دانشگاهی ما به نوعی بی سوادی مدرن را ترویج میدهند. مجموعه نسل جوان سوادی را کسب می کنند اما این سواد برای راحت زندگی کردن در جامعه امروز کمک چندانی نمی کند. در حالی که به خوبی می شود حقوق و تکالیف شهروندی را از همان اولین ساعاتی که دانش آموزان به مدرسه سپرده می شوند تا آخرین لحظاتی که از دوره های تکمیلی آموزشی خارج می شود، به آن ها آموزش داد و در این زمینه فرهنگ سازی کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: عدم تبیین حقوق شهروندی و کسب آموزش های صحیح ضعف بزرگی است که ما داریم. امروز انبوهی از افراد تحصیل کرده با مدارک تحصیلی قابل قبول از لحاظ سیستم آموزشی کشور داریم که نمی توانند مشکلات جامعه را حل کنند. سواد و علم باید در خدمت رفاه و ارتقای کیفیت زندگی باشد.
مافی تصریح کرد: این مشکل را ما باید حل کنیم. در کشور افراد وارد دوره های تحصیلی متفاوتی می شوند که نیاز هر انسان و جامعه ای است که قصد دارد به سمت پیشرفت حرکت کند و زمان و عمری را صرف می کنند، اما سوادی را که کسب می کنند کمتر در بهبود شرایط جامعه و ارتقای سطح زندگی اجتماعی آن ها موثر است.
وی در ادامه با اشاره به ضرورت آشنایی افراد با حقوق شهروندی بیان کرد: ما امروز در مجلس با شهروندانی مواجه هستیم که انتظار دارند حتی مشکلات داخلی زندگی آن ها را دولت و مجلس برای آن ها حل کند. این یک واقعیت بزرگی است که به طوری در اذهان مردم انتظار ایجاد شده که حتی در مسائل شخصی و خانوادگی هم باید دولت و مجلس حل المسائل باشند. باید جویا شد که چرا این انتظار در ذهن مردم ایجاد شده است؟ این ها باز می گردد به آموزش هایی که عمدتا نامربوط با زندگی اجتماعی افراد بوده است.
مافی خاطرنشان کرد: افراد آموزش هایی را در جامعه کسب می کنند و فرد احساس می کند به درجه ای از سواد رسیده، اما نمی تواند از آن سواد در جهت زندگی بهتر استفاده کند. این یک درد بزرگ است که نظام آموزشی باید به طور عمیق به آن بپردازد تا یک تحول ساختاری در آن شکل بگیرد.
وی افزود: اگر آموزه هایی که به افراد داده میشود نتواند شهروندان را به حقوق و تکالیف آن ها آشنا کند، فایده ای ندارد. هر یک از شهروندان یک حقوق و یک تکلیفی در جامعه دارند. حقوق شهروندی صرفا به معنای مطالبه گری نیست. امروز به گونه ای شده که افراد صرفا نسبت به دولت و نظام مطالبه گر هستند، ولی به تکالیفی که در مقابل این مطالبه گری وجود دارد توجهی نمی کنند.
مافی با اشاره به اینکه هر حقی در مقابلش تکلیفی وجود دارد تصریح کرد: اگر بنده صاحب حقی بشوم در مقابل آن نیز تکلیفی بر دوش من است. متاسفانه این امر در جامعه جا نیفتاده است. این تربیت اجتماعی نادرستی بوده است. اشکال در این زمینه زیاد است. یکی از مشکلات ایجاد دانشگاه های مختلف است. یک حلقه ای که باید بین آموزش و زندگی مردم وجود داشته باشد، نیست.
وی در پایان گفت: رسانه ها نقش موثری در ایجاد این موج فکری دارند تا مردم متوجه شوند که صرفا مطالبه گری مسائل را حل نخواهد کرد. مردم باید حقوق، تکلیف و وظایفشان را در مقابل درخواست هایی که دارند بشناسند.