تیتر امروز

رفتی عراق و می‌خند؟
افاضات اضافه

رفتی عراق و می‌خند؟

عوام الملک در نامه جدید خود به حضرت مسعود، از او پرسیده چرا ولادیمیر را تنها گذاشته و به جای دلداری دادن به او و سفر به روسیه، به عراق سفر کرده است؟
فائزه هاشمی با زندانیان یا با زندانبانان؟/ تحریم‌ها‌ی جدید غرب علیه ایران/ برنده اولین مناظره انتخابات آمریکا، هریس یا ترامپ؟
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

فائزه هاشمی با زندانیان یا با زندانبانان؟/ تحریم‌ها‌ی جدید غرب علیه ایران/ برنده اولین مناظره انتخابات آمریکا، هریس یا ترامپ؟

این بیست و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

سردار قریشی: اسرائیل باید در هراس انتقام ما بماند

سردار قریشی، جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح گفت: اسرائیل باید در اضطراب روانی و هراس ناشی از زمان انتقام بماند.

کد خبر: ۱۷۱۱۱۵
۱۷:۲۶ - ۰۶ شهريور ۱۴۰۳

سردار قریشی: اسرائیل باید در هراس انتقام ما بماند

دیدارنیوز: جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح با بیان اینکه فعلاً اسرائیل باید در اضطراب روانی و هراس ناشی از زمان انتقام بماند، گفت:، اما آنچه که مسلم است اینکه ضربه و برخورد مناسب غیر قابل پیش بینی خواهد بود.

آئین گرامیداشت روز صنعت دفاعی صبح امروز با حضور سردار قریشی و وابستگان نظامی کشور‌های خارجی مقیم ایران برگزار شد.

جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح در این مراسم گفت: در کنار دستاورد‌های فراوان و درخشان برآمده از انقلاب اسلامی برای کشور نظیر استقلال، آزادی، عزت و خودباوری، امروزه پیشرفت و خود اتکایی در صنعت دفاعی نیز با وجود اعمال سنگین‌ترین محدودیت‌ها و تحریم‌های غیر قانونی و غیر عادلانه به یکی از مهمترین دستاورد‌های انقلاب اسلامی تبدیل شده است.

سردار قریشی افزود: تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی نیرو‌های مسلح ایران هم به لحاظ راهبردی و هم به لحاظ تجهیزات کاملاً به غرب وابسته بودند و تجربه تأثیر منفی این وابستگی در جریان جنگ تحمیلی رژیم بعثی صدام علیه جمهوری اسلامی ایران و تنهایی استراتژیک کشورمان در زمان جنگ در اوج رقابت‌های جنگ سرد نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران را به این جمع‌بندی راهبردی رساند که برای رسیدن به استقلال و حراست از منافع و امنیت ملی راهی جز پیمودن مسیر سخت و ناهموار، ولی شیرین استقلال در صنعت دفاعی وجود ندارد.

وی تصریح کرد: بعد از گذشت چهار دهه این مسیر با تلاش، اراده و اعتماد به ظرفیت‌ها و استعداد‌های ملی جوانان ایرانی اینک منجر به کسب اعتبار قدرت و بازدارندگی دفاعی در جمهوری اسلامی ایران گردیده است.

جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح گفت: امروز صنعت دفاعی جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر قدرت داخلی و نوآوری (خلاقیت) از طریق طراحی و ساخت تجهیزات نظامی و پاسخگویی به موقع نیازمندی‌های حال و آینده نیرو‌های مسلح و تحول در شیوه‌های تولید تسلیحات به یک صنعت کاملاً بومی تبدیل گردیده است.

سردار قریشی افزود: در واقع دستیابی به چنین توانی جمهوری اسلامی ایران را به بازیگری فعال و تعیین کننده در منطقه تبدیل کرده است و پیشرفت‌های وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های موشکی، هوایی، پدافند هوایی، دریایی، فضایی جنگ الکترونیک، سایری و شناختی و سایر حوزه‌ها امروز نه تنها منجر به خودکفایی در تأمین تجهیزات و تسلیحات مورد نیاز نیرو‌های مسلح کشور گردیده بلکه جمهوری اسلامی ایران را به یکی از کشور‌های صادر کننده محصولات و تکنولوژی دفاعی مبدل کرده است.

جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح افزود: باید تاکید کنم نقش وزارت دفاع به علت ماهیت چند وجهی آن صرفاً محدود به صنعت دفاعی نبوده و مشارکت در عرصه سازندگی و کمک به توسعه اقتصاد ملی را از طریق سر ریز فناوری‌های صنایع دفاعی در دستور کار قرار داده است.

سردار قریشی به تحولات منطقه‌ای و بین المللی اشاره کرد و گفت: جهان در حال گذراندن پیچیده‌ترین شرایط نظامی و در آستانه تهدیدات و خطرات وسیع و غافلگیر کننده قرار دارد، منازعات و جنگ‌های منطقه‌ای رو به افزایش است تغییر در نظم جهانی در حال وقوع است و تلاش‌ها برای بلوک بندی‌ها و رقابت‌ها در عرصه‌های نظامی - امینی به بالاترین سطح خود رسیده است.

جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح افزود: از جمله نشانه‌های تغییر در نظام امنیتی جهان می‌توان به افول قدرت ایالات متحده آمریکا، انتقال پارادایم قدرت سیاسی اقتصادی از هژمونیک غربی به قدرت‌های مستقل سیاسی و اقتصادی نوظهور و جدید و همچنین افزایش افراط گرایی و تجزیه طلبی و رقابت‌های ژئواستراتژیک قدرت‌های جهانی، توسعه جنگ‌های نیابتی و تروریسم به عنوان ابزار سیاست خارجی برخی کشور‌ها می‌توان اشاره کرد.

سردار قریشی گفت: ایالات متحده بعد از جنگ جهانی دوم و بویژه پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی تلاش کرده است به عنوان قدرت برتر جهان نظم مورد نظرش را به سایر کشور‌ها دیکته کند. آن‌ها برای رسیدن به این هدف از ابزار‌های مختلفی استفاده کرده‌اند که از مهمترین آن می‌توان به ابعاد آشوب‌ها و بحران‌های تصنعی در بسیاری از کشور‌های غیر همسو اشاره کرد.

جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح تاکید کرد: آمریکا و قدرت‌های استکباری با بحران سازی تصنعی و با شکل دادن به جنگ‌های نیابتی می‌کوشند با هزینه دیگران به اهداف خود دست یابند همانگونه که امروز در سوریه عراق، افغانستان شرق اروپا و آسیا شاهد آن هستیم.

سردار قریشی افزود: به طور قطع نتیجه مداخلات و تجاوزات آمریکا منجر به گسترش ایدئولوژی مقاومت و توسعه میدان‌های آن و ایجاد اتحاد متقابل بین قاره‌ای و شکل‌گیری قطب‌های جدید قدرت و بلوک بندی‌های ضد هژمونیک در جهان جهت استقلال بیشتر فارغ از دین نژاد و جغرافیا می‌شود.

جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح با تاکید بر اهمیت همکاری میان کشور‌های دوست، یادآور شد: آنچه که در این میان حائز اهمیت و ضرورت دارد تلاش و مساعی مشترک کشور‌های مستقل برای ایجاد هم صدایی و همگرایی در مقابل نظام ناعادلانه کنونی و شتاب بخشیدن حرکت به سمت چند صدایی، تکثر و استقرار نظام عادلانه مبتنی بر چند جانبه گرایی است و همانطور که تاریخ به ما آموخته بر این باوریم که رفتار مبتنی بر زور، هژمونی و سلطه تداوم نخواهد یافت.

سردار قریشی همچنین گفت: متأسفانه یکی از غمناک‌ترین تحولاتی که از حدود یکسال گذشته جامعه جهانی با آن روبرو بوده است، ارتکاب جنایات جنگی نسل کشی و نادیده گرفتن اولیه‌ترین حقوق جنگ در یکی از پرتراکم‌ترین مناطق جمعیتی جهان در غزه است.

جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح عملیات طوفان الاقصی را حق مسلم فلسطینیان دانست و گفت: باید تأکید کنم عملیات طوفان الاقصی در واقع واکنش طبیعی مردم فلسطین به تحمل بیش از هفت دهه ظلم، تحقیر و تبعیض از سوی رژیم صهیونیستی بود و بزرگترین دستاورد این عملیات علاوه بر بی حیثیتی رژیم صهیونیستی در افکار عمومی جهان، این نشانه بود که فاصله این رژیم تا شکست تا چه اندازه کوتاه است شکستی که بنا به فرموده مقام معظم رهبری" ترمیم پذیر نیست.

سردار قریشی افزود:متأسفانه جنایات گسترده رژیم صهیونیست‌ها با حمایت و شراکت آمریکا به اشکال متعدد از قبیل ارسال سلاح انتقال اطلاعات و سو استفاده از قوانین بین المللی نظیر حق وتو نیز همراه شد و رژیم صهیونیستی با اطمینان از سکوت سازمان‌ها و مجامع بین المللی و حمایت‌های همه جانبه ایالات متحده برای کشاندن منطقه در یک جنگ فراگیر تجاوزات خود را به دیگر کشور‌های منطقه بویژه لبنان و سوریه افزایش داد و در یکی از اقدامات خلاف مقررات بین المللی ساختمان کنسولی جمهوری اسلامی ایران در دمشق مورد تعرض قرار گرفت که پاسخ لازم با وجود آماده باش کامل رژیم صهیونیستی و حامیان غربی و منطقه‌ای آن در قالب عملیات وعده صادق توسط جمهوری اسلامی ایران داده شد.

وی افزود: موضوع اصلی در این واکنش آنچنان که مقام معظم رهبری به آن اشاره کردند ظهور قدرت و اراده ملت ایران و نیرو‌های مسلح در عرصه بین المللی و اثبات آن بوده است.

جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح به ترور اسماعیل هنیه در تهران اشاره کرد و گفت: رژیم کودک کش و جنایتکار صهیونیستی با ارتکاب جرمی نابخشودنی مهمان عزیز جمهوری اسلامی ایران شهید اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس توسط این رژیم ترور و به شهادت رساند که این امر علاوه بر تعرض به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران بار دیگر نشان داد که مقامات رژیم صهیونیستی حاضر به برقراری آتش بس نبوده و با تأخیر در مذاکرات به دنبال ادامه نسل کشی خود می‌باشند.

سردار قریشی تاکید کرد: بدون شک اگرچه ما جنگ را پدیده‌ای نامطلوب میدانیم، اما پاسخ جمهوری اسلامی ایران به هر گونه تعرض و تهدید دشمن، مبتنی بر دو اصل حق" مشروع" و "اصل بازدارندگی صورت گرفته و خواهد گرفت و این جمهوری اسلامی ایران است که در مورد زمان و کیفیت پاسخ به تهدید " تصمیم گیری" خواهد کرد.

جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح تصریح کرد: فعلاً رژیم صهیونیستی باید در اضطراب روانی و هراس ناشی از زمان انتقام بماند، اما آنچه که مسلم است اینکه ضربه و برخورد مناسب غیر قابل پیش بینی خواهد بود.

سردار قریشی ماهیت سیاست دفاعی ایران را ثبات گرایی دانست و گفت: ایران به عنوان یک قدرت منطقه‌ای خواهان ثبات و امنیت برای همه کشور‌های منطقه و دنیا می‌باشد. در همین راستا وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران در چهارچوب دیپلماسی دفاعی فعال، آمادگی خود را برای برقراری و توسعه مناسبات دفاعی نظامی و فنی با همه کشور‌های مستقل و همسو و به ویژه تشکیل همگرایی منطقه‌ی با همسایگان مبتنی بر اصل امنیت جمعی احترام متقابل و تحکیم صلح و ثبات اعلام می‌کند.

جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح افزود: صنعت دفاعی در دنیای کنونی صرفاً یک ابزار برای کسب درآمد به شمار نمی‌رود امروز صنعت دفاعی و بویژه همکاری‌های مشترک در حوزه طراحی ساخت و تولید محصولات نظامی به یک نقطه پیوند میان کشور‌ها و به عنوان یک سطح عالی از همکاری‌های نظامی بشمار می‌رود.

۳۱ مرداد برابر با ۲۵ آگوست، در تقویم رسمی جمهوری اسلامی ایران، روز ملی صنعت دفاعی نامگذاری شده است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی