تیتر امروز

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم

این صد و چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت
دیدار آنچه در سال ۲۰۲۵ اتفاق افتاده را بررسی می‌کند

از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت

دیدارنیوز در اولین روز سال ۲۰۲۶، نگاهی گذرا به آنچه در سال میلادی ۲۰۲۵ که گذشت، انداخت که البته ناگفته پیداست ماجرای تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران مهمترین اتفاق در سال گذشته بود.
سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...
رئیس کل موزه ملی ایران:

لرستان قطب باستان‌شناسی در غرب آسیاست

رئیس کل موزه ملی ایران با بیان اینکه خرم‌آباد با ثبت جهانی بخشی از تاریخ جهان می‌شود، گفت: لرستان قطب باستان‌شناسی در غرب آسیاست.

کد خبر: ۱۷۰۹۳۳
۱۷:۰۸ - ۰۳ شهريور ۱۴۰۳

لرستان قطب باستان‌شناسی در غرب آسیاست

دیدارنیوز ـ لرستان: جبرئیل نوکنده امروز (سوم شهریور ماه) در نشستی خبری در قلعه فلک‌الافلاک، بیان کرد: با تلاش مجموعه میراث فرهنگی لرستان امروز موزه لرستان برای حضور ارزیابان یونسکو، به موزه‌ای متفاوت تبدیل شده است. برای غنای موزه قلعه فلک‌افلاک، ما ۸۰ اثر لرستان را از موزه ملی به اینجا انتقال دادیم. این اشیا، قبل از انقلاب کاوش شده‌اند و در موزه ملی نگهداری می‌شدند و حتماً انتقال آن‌ها دائمی خواهد شد.

وی با بیان اینکه برخی اشیای کاوش‌شده در لرستان که توسط باستان‌شناسان سرشناس دنیا کشف شده‌اند، در موزه ملی و بخشی هم در موزه قلعه فلک‌افلاک نگهداری می‌شوند، اظهار کرد: دره کهن و تاریخی خرم‌آباد توسط یکی از باستان‌شناسان مطرح دنیا کاوش شده و وقتی ثبت جهانی شود، برای عموم قابل دسترس است.

نوکنده با بیان اینکه دره کهن خرم‌آباد بخشی از میراث و تاریخ بشر است و اگر به ثبت جهانی برسد، بخشی از تاریخ جهان و مقصد گردشگری جهانی خواهد شد، گفت: با ثبت جهانی این دره کهن توسط یونسکو، این دیار به یک رسانه جهانی تبدیل خواهد شد. این موضوع فرصتی کم‌نظیر است که باید همه دست به دست هم دهیم تا نتیجه‌بخش شود.

این باستان‌شناس با بیان اینکه چند سال پیش از خرم‌آباد و غار‌های هفتگانه آن دیدن کردم، اما امروز که به لرستان سفر کردم و بازدید داشتم، متوجه تغییرات شدم و اینجا به اصالت خود برگشته است، افزود: تا سال آینده و حتی پس از ثبت جهانی نیز باید همه حامی این پروژه ملی باشیم.

رئیس کل موزه ملی ایران ادامه داد: تاریخ لرستان را با ۱۰۰ هزار سال قدمت از دوره پارینه‌سنگی میانه تا قاجار در موزه لرستان و در چند روز آینده برای بازدید عموم مهیا خواهیم کرد.

وی بیان کرد: امروز در موزه قلعه فلک‌افلاک هر کدام از ویترین‌ها طرح مستقل دارند و برای هر ویترین نیاز است یک متخصص حضور داشته باشد تا درباره این دارایی‌های ارزشمند بشری، توضیحات لازم را به بازدیدکنندگان بدهد که لرستان در غرب آسیا چه شاهکار‌های تاریخی دارد. تمام توالی تاریخی در این موزه وجود دارد.

او با بیان اینکه موزه قلعه تاریخی فلک‌افلاک در مقیاس موزه ملی است و قطب باستان‌شناسی در غرب آسیا محسوب می‌شود، گفت: در تمام موسسات تحقیقاتی شرق‌شناسی، دو واحد درس باستان‌شناسی لرستان تدریس می‌شود.

 

 

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
پرطرفدارترین ها