تیتر امروز

فائزه هاشمی با زندانیان یا با زندانبانان؟/ تحریم‌ها‌ی جدید غرب علیه ایران/ برنده اولین مناظره انتخابات آمریکا، هریس یا ترامپ؟
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

فائزه هاشمی با زندانیان یا با زندانبانان؟/ تحریم‌ها‌ی جدید غرب علیه ایران/ برنده اولین مناظره انتخابات آمریکا، هریس یا ترامپ؟

این بیست و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زنگزور؛  زور یا دیپلماسی؟ کولایی / بهشتی‌پور: تعریف غلط از دو واژه «استقلال و وابستگی» سبب سوء استفاده روسیه از ایران شده است
کریدور زنگزور و دو کارشناس مسائل روسیه در میزگرد اختصاصی دیدارنیوز:

زنگزور؛ زور یا دیپلماسی؟ کولایی / بهشتی‌پور: تعریف غلط از دو واژه «استقلال و وابستگی» سبب سوء استفاده روسیه از ایران شده است

حسن بهشتی‌پور و الهه کولایی، کارشناسان مسائل قفقاز، آخرین وضعیت کشور‌های دخیل در کریدور زنگزور را در استودیو دیدارنیوز بررسی کردند.
از زمانی‌که دایره خودی‌ها را در کشور کوچک کردیم دچار نابسامانی‌های اقتصادی شده‌‌ایم/در ۱۷ سال گذشته هیچ سرمایه‌گذاری در بخش نفت و گاز نداشته‌‌ایم
گفت و گوی دیدار با دکتر حسین عبده تبریزی، اقتصاددان

از زمانی‌که دایره خودی‌ها را در کشور کوچک کردیم دچار نابسامانی‌های اقتصادی شده‌‌ایم/در ۱۷ سال گذشته هیچ سرمایه‌گذاری در بخش نفت و گاز نداشته‌‌ایم

برنامه گفت و گوی اقتصادی دیدار نیوز میزبان دکتر حسین عبده تبریزی یکی از چهره‌های شناخته شده اقتصادی کشور بود.
تحلیل حسن بهشتی‌پور، کارشناس مسائل روسیه

هدف «پوتین» از سفر به چچن چیست؟

حسن بهشتی‌پور، کارشناس مسائل روسیه در تحلیل خود از سفر ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه به چچن گفت: روسیه به خوبی می‌داند که یکی از اهداف عملیات اوکراین در کورسک این بود که نیرو‌های روسیه از شرق اوکراین خارج شوند و به کورسک منتقل شوند و حالا به همین دلیل مسکو احساس کرده که برای تقویت خطوط درگیری با اوکراین در کورسک باید از نیرو‌های چچنی استفاده کند.

کد خبر: ۱۷۰۸۳۳
۱۴:۱۳ - ۰۱ شهريور ۱۴۰۳

هدف «پوتین» از سفر به چچن چیست؟

دیدارنیوز: کارشناس مسائل روسیه گفت: روسیه در شرایط فعلی به دنبال آن است تا بتواند با استفاده از نظامیان چچنی برای پیروزی در کورسک اقدام کند.

حسن بهشتی‌پور، کارشناس مسائل روسیه در تشریح دلایل و پیامد‌های سفر پولادیمیر پوتین به چچن در گفتگو با ایلنا عنوان کرد: به نظر می‌رسد که روسیه به هر ترتیب نمی‌خواهد نیرو‌های نظامی خود در شرق اوکراین به خصوص در استان دونتسک را در این وضعیت عقب بکشد و این در حالیست که نیرو‌های نظامی اوکراین به عمق بیش از ۴۰ کیلومتری استان کورسک نفوذ کرده‌اند. روسیه به خوبی می‌داند که یکی از اهداف عملیات اوکراین در کورسک این بود که نیرو‌های روسیه از شرق اوکراین خارج شوند و به کورسک منتقل شوند و حالا به همین دلیل مسکو احساس کرده که برای تقویت خطوط درگیری با اوکراین در کورسک باید از نیرو‌های چچنی استفاده کند. بر همین اساس است که ما می‌بینیم پوتین به چچن می‌رود و از دانشگاه نظامی در این منطقه دیدار می‌کند. در مقابل باید توجه شود که رمضان قدیروف، رهبر چچن هم از ابتدای جنگ اوکراین اعلام کرد که در کنار روسیه و پوتین خواهد بود و به همین دلیل است که حالا سخن از اعزام نیرو‌های چچن به جبهه درگیری با اوکراین به میان آمده است.

وی ادامه داد: بحث بر سر این موضوع است که روسیه در شرایط فعلی به دنبال آن است تا بتواند با استفاده از نظامیان چچنی برای پیروزی در کورسک اقدام کند و این در حالیست که روسیه اعلام کرده بود که تا کی‌یف و حتی برلین را فتح خواهد کرد که به نوعی این موضع با اقدام‌های آن‌ها برای استفاده از چچنی‌ها برای عقب راندن ارتش اوکراین از کورسک در تضاد کامل قرار دارد. واقعیت این است که تمسک روس‌ها به چچنی‌ها در حالت کنونی نشان از آن دارد که روسیه در موضع ضعف است و حتی احتمال دارد که آن‌ها با این اقدام بخواهند تا انتهای سال ۲۰۲۴ میلادی پرونده اوکراین را به سمت یک مصالحه مشخص پیش ببرند. در این فضا روس‌ها معتقدند که در عملیات اخیر اوکراینی‌ها در کورسک ناتو دخیل بوده که از منظر طرح عملیات و سناریوی نظامی آن این موضوع کاملاً درست است، اما هیچگونه حضوری از سوی نیرو‌های ناتو در حین این عملیات وجود نداشته و اصولاً ارتش اوکراین به صورت مستقل در این عملیات حاضر بوده است.

این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: واقعیت این است که ارتش اوکراین در خصوص عملیات کورسک، ضعف نیرو‌های روس را بررسی کرده و توانسته است با دور زدن آن‌ها و ورود به این منطقه یک روحیه جدی به نیرو‌های خود بدهد و این اقدام به شدت به ضرر روسیه بوده است. این در حالیست که روس‌ها هم فشار نظامی خود بر ارتش اوکراین را در نواحی شرقی اوکراین به خصوص در استان دونتسک افزایش داده‌اند تا بتوانند یک توازن را در قبال عملیات آن‌ها در کورسک ایجاد کنند. اگر روسیه موفق شود که ارتش اوکراین را از کورسک عقب بزند، بدون شک این اقدام را باید نوعی اعاده حیثیت از سوی روس‌ها دانست؛ چراکه اقدام اوکراینی‌ها در کورسک، حیثیت ارتش روسیه را زیر سوال برد و به نوعی وجهه جهانی مسکو از حیث نظامی را زیر سوال برده است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: پرسش اصلی این است که آیا ارتش روسیه می‌تواند نیرو‌های اوکراین را از کورسک بیرون کند یا خیر. اگر آن‌ها نتوانند چنین اقدامی را انجام دهند بدون شک روسیه با مشکل جدی روبه‌رو می‌شود. البته در زمانی که یوگنی پریگوژین، فرماندهی نیرو‌های واگنر را در اختیار داشت، آن‌ها توانستند پیشروی محسوسی در داخل خاک اوکراین داشته باشند که این موضوع هم موجب بی‌اعتباری ارتش کلاسیک روسیه شد و حالا هم مجدداً بحث حیثیت ارتش روسیه در میان است. بر همین اساس اگر این اتفاق رخ ندهد و روس‌ها نتوانند بر اوکراینی‌ها در کورسک فائق آیند بدون شک پوتین باید به فکر یک طرح صلح برای خاتمه جنگ باشد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی