پائونگترن شیناواترا، سومین عضو خاندان شیناواترا پس از پدر و عمهاش است که نخست وزیری کشورش را در بحبوحه مشکلات داخلی بر عهده میگیرد.
دیدارنیوز: پائونگترن شیناواترا رئیس حزب «فیو تای» تایلند به دنبال برکناری سرتا تاویسین از سوی دادگاه، سومین عضو خاندان شیناواترا پس از پدر و عمهاش است که نخست وزیری کشورش را در بحبوحه مشکلات داخلی بر عهده میگیرد.
به نقل از روزنامه استریتس تایمز، هفته گذشته سرتا تاویسین چهارمین نخستوزیر تایلند در ۱۶ سال گذشته به اتهام انتصاب وزیری که اصول اخلاقی را رعایت نکرده بود، از سوی دادگاه از سمت خود برکنار شد.
حال نخستوزیر جدید تایلند یکی از اعضای خاندان پرنفوذ شیناواترا و جوانترین فردی است که این پست را بر عهده میگیرد. او پس از برکناری سرتا تاویسین سلف خود توسط دادگاه، به دنبال ایجاد ثبات در تایلند است.
پائونگترن شیناواترا ۳۷ ساله، دومین زنی است که به عنوان نخست وزیر تایلند خدمت میکند درحالیکه دو نفر از اعضای خانوادهاش تاکسین شیناواترا پدر و ینگلاک شیناواترا عمه او پیشتر این سمت را بر عهده داشتند.
تاکسین شیناواترا پیش از کودتای نظامی از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۶ نخست وزیر تایلند بود. وی پس از ۱۵ سال تبعید خودخواسته در سال ۲۰۲۳ به تایلند بازگشت و اکنون انتظار میرود نقش مهمتری در سیاست تایلند ایفا کند.
انتصاب پائونگترن دختر شیناواترا در بحبوحه بلاتکلیفی سیاسی در تایلند صورت میگیرد. این کشور در دو دهه گذشته شاهد موجی از کودتاهای نظامی و احکام دادگاهها بوده که دولتها را سرنگون و احزاب سیاسی محبوب را منحل کرده است.
برخی از وظایف اصلی پائونگترن شیناواترا در سمت نخست وزیری کاهش نگرانی رای دهندگان نسبت به هزینههای بالای زندگی و نگرانی سرمایهگذاران خارجی در مورد سیاست آشفته تایلند خواهد بود. شیناواترا از حزب «فیو تای» ۳۱۹ رای پارلمان (معادل دو سوم) را برای دستیابی به سمت نخست وزیری کسب کرد.
پائونگترن شیناواترا نخست وزیر جدید تایلند و پدرش تاکسین شیناواترا
وی در پاسخ به سوال استریتس تایمز در این مورد که ارمغانش برای دولت تایلند، گفت: من واقعا امیدوارم که بتوانم به مردم احساس اطمینان بدهم که میتوانیم فرصتهایی ایجاد کرده، کیفیت زندگی را بهبود بخشیده و همه تایلندیها را توانمند سازیم.
پیروزی پائونگترن شیناواترا به حزب فیو تای کمک کرد تا رهبری خود را در دولت جدید تضمین کند و همین امر نشان میدهد تغییرات اندکی در سیاستهای دولت سرتا نخست وزیر پیشین تایلند صورت خواهد کرد.
دولت شیناواترا احتمالا بر تقویت رشد از طریق سیاستهای مالی راحتتر و همچنین مقابله با هزینههای بالای زندگی و بدهیهای خانوار تمرکز خواهد کرد. او از کاهش نرخهای بهره حمایت میکند و بانک مرکزی را به شدت مورد انتقاد قرار میدهد و میگوید خودمختاری آن مانعی برای حل مسائل اقتصادی کشور است.
با این حال، باید دید که آیا تغییر در رهبری بهانهای مناسب برای دولت او فراهم میکند تا برنامه کمک نقدی کیف پول دیجیتالی ۱۴ میلیارد دلاری را کنار بگذارد یا خیر. این یک وعده تبلیغاتی حزب فیو تای در زمان نخست وزیری تاکسین شیناواترا و محور اصلی تلاش سرتا تاویسین برای کمک به رشد سالانه ۵ درصدی اقتصاد مانند بسیاری از همسایگان جنوب شرقی آسیا بود.
پائونگترن شیناواترا پیش از نامزد شدن برای پست نخست وزیری در مورد این برنامه گفته بود که پس از به دست گرفتن قدرت، برنامه را بررسی خواهد کرد.