تیتر امروز

شیرین هانتر: بزرگترین خطر این است که تهران فکر کند؛ مسئله نظامی آمریکا درباره ایران منتفی است/ تهران باید مستقیما و بدون واسطه با واشینگتن مذاکره کند/ نباید بگذاریم که نتانیاهو تنها کسی باشد که شرایط خاورمیانه را برای ترامپ تعریف می‌کند
گفت و گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با استاد پیشین دانشگاه جرج تاون از واشینگتن

شیرین هانتر: بزرگترین خطر این است که تهران فکر کند؛ مسئله نظامی آمریکا درباره ایران منتفی است/ تهران باید مستقیما و بدون واسطه با واشینگتن مذاکره کند/ نباید بگذاریم که نتانیاهو تنها کسی باشد که شرایط خاورمیانه را برای ترامپ تعریف می‌کند

دیدارنیوز در برنامه «ایرانشهر» به سراغ شیرین هانتر، استاد برجسته و پیشین دانشگاه جرج تاون و تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی رفته و موضوعات مختلف از تحولات ونزوئلا، سند ملی ایالات متحده، مذاکره ایران...
مهدی پازوکی: مذاکره یعنی تسلیم، تفکر اسراییلی‌هاست که تندرو‌ها آن را بیان می‌کنند/ حدادعادل با مصوبه تثبیت قیمت بنزین گفت به مردم عیدی دادم!/ طرفداران وفاق بانیان وضع موجود هستند
گفت و گوی دیدار در برنامه تیتر با یک اقتصاددان و استاد دانشگاه

مهدی پازوکی: مذاکره یعنی تسلیم، تفکر اسراییلی‌هاست که تندرو‌ها آن را بیان می‌کنند/ حدادعادل با مصوبه تثبیت قیمت بنزین گفت به مردم عیدی دادم!/ طرفداران وفاق بانیان وضع موجود هستند

«تیتر» در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان مهدی پازوکی استاد دانشگاه و اقتصاددان بود؛ در این برنامه تخصصی درباره دلایل افزایش قیمت ارز و بحران‌های اقتصادی صحبت شد، ببینید و بخوانید.
عراقچی: برای حمله دوباره اسرائیل آماده‌ایم/ هشدار جبهه اصلاحات به پزشکیان/ قالیباف: کابینه ترمیم نشود استیضاح می‌کنیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

عراقچی: برای حمله دوباره اسرائیل آماده‌ایم/ هشدار جبهه اصلاحات به پزشکیان/ قالیباف: کابینه ترمیم نشود استیضاح می‌کنیم

این صد و چهل و یکمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

قدیمی‌ترین رسیدِ فروش در جهان کشف شد

محققان و باستان‌شناسان ترکیه از کشف لوحی ۳۵۰۰ ساله به خط میخی خبر دادند. گفته می‌شود این لوح کشف شده در ترکیه، قدیمی‌ترین رسید فروش جهان است.

کد خبر: ۱۶۹۳۳۰
۰۹:۲۹ - ۰۶ مرداد ۱۴۰۳

قدیمی‌ترین رسیدِ فروش در جهان کشف شد

دیدارنیوز: یکی از قدیمی‌ترین رسید‌های فروش شناخته شده در جهان توسط باستان شناسان در جنوب ترکیه کشف شد. این سند باستانی که به خط میخی روی یک لوح گلی نوشته شده است مربوط به قرن ۱۵ قبل از میلاد است و در آن، خرید مقادیر زیادی میز و صندلی چوبی ثبت شده است.

به نقل از لایوساینس، محققان و باستان‌شناسان ترکیه از کشف لوحی ۳۵۰۰ساله به خط میخی خبر دادند. گفته می‌شود این لوح کشف شده در ترکیه، قدیمی‌ترین رسید فروش جهان است.

«مهمت ارسوی»، وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه با اعلام این کشف توضیح داد که محققان این لوح ارزشمند را در منطقه «اسکی آلاله» در استان جنوبی هاتای این کشورکشف کردند.

این مکان باستانی که به عنوان «تپه آچچانا» نیز شناخته می‌شود، در شهر قدیمی آلاله واقع شده است و ابتدا کارگرانی که در حال مرمت خرابی‌های ناشی از زلزله ترکیه بودند، به این لوح برخورده‌اند.

قدیمی‌ترین سیستم نوشتاری شناخته شده در جهان به خط میخی حدود ۵هزار ۵۰۰ سال پیش خلق شد و در سراسر بین النهرین باستان برای حدود سه هزار سال مورد استفاده قرار می‌گرفت. این خط انواع گوناگونی دارد که برای نوشتن در زبان‌های مختلف به کار گرفته می‌شد، از گونه‌های خط میخی می‌توان به میخی آشوری، سومری، اکدی، ایلامی و اوگاریتی اشاره کرد.

به گفته ارسوی، به نظر می‌رسد این لوح گلی که حاوی یک رسید فروش است به زبان اکدی است که زبان قدیمی‌ترین امپراتوری جهان بوده است. امپراتوری اکدی حدود ۱۰۰ سال دوام داشت و پایتخت آن در مکانی ناشناخته در امتداد سواحل رود فرات بوده است. گویش منقرض شده مردم این امپراتوری کهن‌ترین زبان سامی بود که عبری و عربی امروزی منتسب به آن است.

زبان‌شناسان در حال حاضر روی رمزگشایی متن این لوح کار می‌کنند که چند سطر اول آن مربوط به خرید و فروش تعداد زیادی صندلی، میز و چهارپایه به همراه اطلاعاتی درباره هویت خریداران و فروشندگان است.

ارسوی در بیانیه‌ای گفت: «ما معتقدیم که این لوح با وزن ۲۸ گرم، چشم‌انداز جدیدی از نظر درک ساختار اقتصادی و سیستم دولتی اواخر عصر برنز ارائه می‌کند.»

در سال ۲۰۱۸، باستان‌شناسان یک لوح گلی مشابه را کشف کردند که نوشته‌های روی آن حاکی از نارضایتی یک مشتری از کیفیت مسی بود که خریداری کرده بود.

هرچند محققان اغلب برای رمزگشایی پیام‌های حک شده بر روی این لوح‌های باستانی تلاش می‌کنند، اما به لطف توسعه هوش مصنوعی که می‌تواند اکدی و سایر زبان‌های مرتبط را با دقت ۹۷ درصدی ترجمه کند، ممکن است کار تفسیر خط میخی بسیار آسان‌تر شود. با این حال، خواندن بین خطوط، موضوع کاملاً متفاوت و داستانی دیگر است.

منبع: ایلنا
ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۰۴ دی
امروز پنجشنبه ۰۴ دی
امروز پنجشنبه ۰۴ دی
امروز پنجشنبه ۰۴ دی