تیتر امروز

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم

این صد و چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت
دیدار آنچه در سال ۲۰۲۵ اتفاق افتاده را بررسی می‌کند

از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت

دیدارنیوز در اولین روز سال ۲۰۲۶، نگاهی گذرا به آنچه در سال میلادی ۲۰۲۵ که گذشت، انداخت که البته ناگفته پیداست ماجرای تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران مهمترین اتفاق در سال گذشته بود.
سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...
ادامه موج افزایش قیمت‌ها در دولت سیزدهم

گرانی ۱۷ درصدی میوه و خشکبار در یک ماه/ گوشت رکورددار است

در شرایطی که به انتخابات ریاست جمهوری در ایران نزدیک هستیم و دولت سیزدهم و حامیانش هر روز در حال تولید خبر‌های خوش و بهره‌برداری از طرح‌های مختلف هستند، اما گرانی در بازار همچنان ادامه دارد و میوه و خشکبار در یک ماه ۱۷ درصد گران شدند.

کد خبر: ۱۶۷۶۱۰
۱۹:۴۹ - ۰۴ تير ۱۴۰۳

گرانی ۱۷ درصدی میوه و خشکبار در یک ماه/ گوشت رکورد زد

دیدارنیوز: مرکز آمار ایران داده‌های مربوط به تورم خرداد ۱۴۰۳ را منتشر کرد. محاسبات تورم مواد غذایی نشان می‌دهد که میوه و خشکبار تنها طی یک ماه ۱۶.۷ درصد گران شده‌اند. گوشت قرمز نیز همچنان رکورددار تورم سالانه و نقطه‌ای شناخته می‌شود.

بررسی داده‌های جدید مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که تورم مواد غذایی در این ماه در شاخص‌های ماهانه، نقطه‌ای و سالانه به‌ترتیب اعداد ۴.۳، ۲۵.۸ و ۳۲.۲ درصد را به تصویر می‌کشد.

تورم مواد غذایی در شاخص ماهانه

شاخص ماهانه تورم که تغییرات قیمت مصرف‌کننده در طول یک ماه را نمایان می‌کند، در خرداد ۱۴۰۳ روی رقم ۴.۳ درصد ایستاده است.

در این ماه گروه «میوه و خشکبار» با ثبت تورم ۱۶.۷ درصدی از رکوردداران تورم ماهانه در طول سال‌های اخیر به حساب می‌آید. به نظر می‌رسد با شروع فصل تابستان و عرضه نوبرانه‌های تابستانی به بازار، طبق روال همیشگی نرخ‌ها، نجومی کار خود را آغاز کرده‌اند.

گروه «قند، شکر و شیرینی‌ها» نیز افزایش قیمت قابل توجهی را طی ۳۱ روز خرداد تجربه کرده و با ثبت تورم ۶.۶ درصدی رتبه دوم را به خود اختصاص داده است.

در این ماه کمترین تورم مواد غذایی و خوراکی‌ها مرتبط با «روغن و چربی‌ها» ست که رشد قیمت ۰.۷ درصدی را به ثبت رساند.

کاهش تورم نقطه‌ای روغن

تورم نقطه‌ای که شاخص قیمت‌ها نسبت به مشابه سال قبل را نشان می‌دهد در بخش مواد غذایی طی خرداد سال جاری به ۲۵.۸ درصد رسید.

در این بخش روغن تورم منفی ۰.۱ واحد درصد را به ثبت رساند تا تقریباً با همان قیمت سال گذشته به دست مصرف‌کننده برسد.

با این حال گوشت قرمز همچنان روند صعودی را طی کرده در مقایسه با سومین ماه سال گذشته ۴۰ درصد گران‌تر عرضه می‌شود.

تورم نقطه‌ای گروه «ماهی و صدف‌داران» نیز به محدوده ۳۹ درصد رسید تا پس از گوشت و فرآورده‌های آن در رتبه سوم تورم نقطه به نقطه مواد غذایی قرار بگیرد.

گوشت قرمز رکورددار تورم سالانه

نگاهی به اعداد و ارقام تورم سالانه حاکی از آن است که در این شاخص هم گوشت قرمز رکورددار تورم شناخته می‌شود. چنانکه شاخص قیمت مصرف‌کننده برای گروه «گوشت قرمز و ماکیان» به ۶۹ درصد رسید. همچنین گروه «گوشت قرمز، سفید و فرآورده‌های آن» در محدوده ۶۸.۲ درصد ایستاد.

همچنین میانگین تورم مواد غذایی در ۱۲ ماه منتهی به پایان خرداد ۱۴۰۳ شاخص ۳۲.۲ درصد را نشان می‌دهد. در این بخش نیز گروه «روغن و چربی‌ها» با ۱.۱ درصد کمترین تورم را از آن خود کرده است. با توجه به رشد نجومی قیمت روغن در سال‌های گذشته و رکوردشکنی‌های آن، تثبیت قیمت این محصول طی یک سال اخیر منطقی به نظر می‌رسد.

ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
پرطرفدارترین ها