تیتر امروز

برهوت فرهنگ در نمایشگاه کتاب تهران
گزارش خبرنگار دیدارنیوز از دومین روز نمایشگاه

برهوت فرهنگ در نمایشگاه کتاب تهران

سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در حالی برگزار می‌شود که خبرنگار دیدارنیوز حال و هوای متفاوت این نمایشگاه را روایت کرده؛ پس این گزارش جالب را بخوانید.
تولید و تامین دارو مهم است یا ورود به موضوع رعایت پوشش در داروخانه‌ها؟
دیدار بررسی می‌کند

تولید و تامین دارو مهم است یا ورود به موضوع رعایت پوشش در داروخانه‌ها؟

در حالیکه معضل کمبود برخی دارو‌ها برای بیماران خاص در کشور مرتفع نشده؛ خبر تخصیص دارو به داروخانه‌ها به شرط رعایت حجاب چند روزی است موضوع رسانه ها شده و دیدار هم تحلیلی بر این موضوع دارد.

چگونه عفونت HIV بیماری ایدز نمی‌شود؟!

کارشناس برنامه کنترل و پیشگیری از بیماری ایدز دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: عفونت HIV می‌تواند به ایدز تبدیل نشود.

کد خبر: ۱۶۶۵۷
۰۹:۳۹ - ۲۶ آذر ۱۳۹۷

دیدارنیوز - سکینه باجلان اظهار کرد: آنچه که همگان به عنوان بیماری ایدز می‌شناسند در واقع عفونت HIV است. عامل این عفونت یک ویروس است و به گلبول‌های سفید و سیستم دفاعی بدن حمله می‌کند.

وی در خصوص راه‌های انتقال ویروس HIV بیان کرد: هر راهی که باعث شود خون و ترشحات جنسی از بدن فردبیمار به بدن فرد سالم نفوذ کند، این ویروس منتقل می‌شود.

باجلان تصریح کرد: ارتباطات عادی اجتماعی که  در آنها هیچ‌گونه خون  ترشحاتی رد و بدل نمی‌شود، عامل انتقال این عفونت نیستند.

کارشناس برنامه کنترل و پیشگیری از بیماری ایدز دانشگاه علوم پزشکی لرستان یادآور شد: HIV یک عفونت قابل انتقال است که اکثر مردم آن را به اسم ایدز می‌شناسند. اگر این عفونت سریع شناسایی شود و تحت درمان قرار گیرد، وارد مرحله ایدز نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: این بیماری سه مرحله دارد؛ دوره پنجره که به طور میانگین سه ماه طول می‌کشد. در طول این سه ماه هیچ علامتی در بدن فرد دیده نمی‌شود و از طریق آزمایشاتی که در سیستم‌ها بهداشتی انجام می شود ردپای ویروس قابل شناسایی نیست. بعد از این مدت فرد وارد مرحله بدون علامت می‌شود که به ‎طور میانگین 5تا 10 سال به طول می‌انجامد و با انجام آزمایش قابل شناسایی است.

باجلان اضافه کرد: مرحله نهایی این عفونت "ایدز" است که قدرت دفاعی بدن را به شدت کاهش می‌دهد، شخص مستعد ابتلا به بسیاری از عفونت‌ها و سرطان‌ها با علایم بسیار متنوع می‌شود و در نهایت بیمار را از پای در می‌آورد. بنابراین بیماری ایدز مرحله آخر بعد از ورود ویروس به بدن است که  با شناسایی زودهنگام افرادی که ویروس وارد بدنشان شده با درمان کنترلی به موقع،  می‌توان از وارد شدن فرد مبتلا به ویروس به مرحله ایدز جلوگیری کرد.

کارشناس برنامه کنترل و پیشگیری از بیماری ایدز دانشگاه علوم پزشکی لرستان با تأکید بر اینکه تنها راه تشخیص ورود ویروس به بدن فقط و فقط آزمایش است و از روی علائم ظاهری قابل تشخیص نیست، یادآور شد: استفاده از سرنگ یکبار مصرف، پرهیز از رفتارهای جنسی غیر ایمن و استفاده از وسایل پیشگیری از جمله کاندوم و... در جلوگیری از انتقال ویروس مفید است.
منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی