تیتر امروز

کوروش احمدی: ترامپ، موافق حمله‌ای دیگر به ایران نیست/ برخی اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا، نقض تعدادی از قواعد قطعی و آمرانه حقوق بین‌الملل است/ تکرار اتفاق کاراکاس در تهران، چندان محتمل نبوده ولی، منتفی هم نیست!/ ترامپ همچنان به دنبال رژیم چنج در ایران نیست
در گفت‌و‌گوی دیدارنیوز با دیپلمات پیشین ایران در دفتر سازمان ملل در نیویورک مطرح شد

کوروش احمدی: ترامپ، موافق حمله‌ای دیگر به ایران نیست/ برخی اقدامات رئیس‌جمهور آمریکا، نقض تعدادی از قواعد قطعی و آمرانه حقوق بین‌الملل است/ تکرار اتفاق کاراکاس در تهران، چندان محتمل نبوده ولی، منتفی هم نیست!/ ترامپ همچنان به دنبال رژیم چنج در ایران نیست

ترامپ همچنان به دنبال رژیم چنج در ایران نبوده و بیشتر به دنبال این است که با بکارگیری یک سری مکانیزم‌ها، اقدامات و راه‌حل‌های کم‌هزینه و حملات نقطه‌ای و محدود-بدون درگیر کردن سربازان آمریکایی-حاکمیت...
اغتشاش یا اعتراض مدنی؟/ پزشکیان دلار را آزاد کرد/ مادورو در بازداشت، معاونش رئیس‌جمهور موقت!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اغتشاش یا اعتراض مدنی؟/ پزشکیان دلار را آزاد کرد/ مادورو در بازداشت، معاونش رئیس‌جمهور موقت!

این صد و چهل و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۱۵ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مجید حسینی: تاجگردون به جای نگرانی برای مصرف بنزین در دور دور، دلواپس معیشت مردم باشد/ ۸ هزار میلیارد تومان به ۲ درصد سپرده گذاران وام دادند!/ دلیل کسری بودجه، نه دولت که به‌خاطر دزدی ارز است/ اعتراض بازار به «گرانی» نیست/ کشور را به سمت دره ابرتورم می‌برید، ترمز کنید!
گفت‌وگوی دیدار در یک ویژه برنامه با استاد دانشگاه

مجید حسینی: تاجگردون به جای نگرانی برای مصرف بنزین در دور دور، دلواپس معیشت مردم باشد/ ۸ هزار میلیارد تومان به ۲ درصد سپرده گذاران وام دادند!/ دلیل کسری بودجه، نه دولت که به‌خاطر دزدی ارز است/ اعتراض بازار به «گرانی» نیست/ کشور را به سمت دره ابرتورم می‌برید، ترمز کنید!

مجید حسینی، استاد دانشگاه تهران مهمان ویژه برنامه دیدارنیوز بود، او در این گفت‌و‌گو به اعتراضات این روزها، دلایل گران سازی و نقش نسل زد پرداخت.
جواد امام توضیح داد

انتخابات ۸ تیر؛ تصمیم جبهه اصلاحات چیست؟

جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات گفت: این جبهه هنوز تصمیمی در مورد انتخابات ریاست جمهوری ۸ تیر نگرفته، اما این انتخابات در دستورکار جبهه اصلاحات است.

کد خبر: ۱۶۵۹۶۹
۰۸:۴۳ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۳

انتخابات ۸ تیر؛ تصمیم جبهه اصلاحات چیست؟

دیدارنیوز: سخنگوی جبهه اصلاحات گفت: این جبهه هنوز تصمیمی در مورد انتخابات ریاست جمهوری ۸ تیر نگرفته، اما این انتخابات در دستورکار جبهه اصلاحات است و به زودی درباره آن تصمیم گیری خواهد کرد.

کشور به یکباره با انتخاباتی مواجه شده‌ که هیچ کس آمادگی برای آن نداشته است. سه انتخابات گذشته از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ همگی با کمترین میزان رقابت و به تبع آن با پایین‌ترین مشارکت مردمی به پایان رسیده است. در آخرین مورد رقابت‌های انتخاباتی که کمتر از دو هفته پیش برگزار شد، میزان مشارکت مردم تهران کمتر از ۸ درصد اعلام شد. با چنین مقدمه ای، کشور در آستانه انتخاباتی است که با مرگ ناگهانی رئیس جمهور قرار است برگزار شود و مشخص نیست حاکمیت با احتمال ورود کاندیدا‌های جریان به حاشیه رفته اصلاحات چه برخوردی خواهد داشت؛ آیا این بار برخلاف سه انتخابات قبلی، اصلاح‌طلبان تأیید صلاحیت خواهند شد تا انتخابات تا حدی پرشور‌تر برگزار شود یا در به همان پاشنه سابق خواهد چرخید؟

جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات درباره برنامه اصلاحات در انتخابات ریاست جمهوری با رویداد۲۴ گفتگو کرده است.

جبهه اصلاحات روز یکشنبه درباره نحوه حضور در انتخابات تصمیم می‌گیرد

آیا آمادگی برای انتخابات ریاست جمهوری در دستورکار جبهه اصلاحات قرار گرفته است؟ آیا جبهه در روز‌های اخیر برای این منظور جلسه‌ای برگزار کرده؟

این مسائل در دستور کار جبهه اصلاحات است و یکشنبه هم جلسه‌ای داریم که مسائل را بررسی کنیم. هنوز هیچ جمع‌بندی نداشته ایم و تصمیمی درباره انتخابات اتخاذ نشده است. بی تردید ما می‌توانیم تنها درباره مسأله‌ای صحبت کنیم که منجر به تصمیم شده باشد.

شرایط انتخابات بستگی به رفتار حکومت دارد که چه برخوردی با انتخابات تیرماه کند. این روز‌ها کشور دچار بحران شده و امیدواریم که هرچه زودتر مسیر درستی از انتخابات را به تصویر ببینیم.

به نظر شما در بر همان پاشنه سه انتخابات قبلی خواهد چرخید یا گشایشی برای اصلاح طلبان در پیش است؟

اگر بخواهیم از انتخابات گذشته عبرت بگیریم، باید نگاهی به وضعیت نابه سامان کشور و افزایش ناکارآمدی‌ها و فاصله مردم و حکومت بیندازیم و تصمیم‌گیری را به مردم واگذار کنیم.

اما اگر قصدشان عدم عبرت گرفتن باشد و اکثریت را کنار بگذارند، قاعدتاً در به همان پاشنه قبلی خواهد چرخید و این مسأله موجب افزایش نگرانی‌ها و ناکارآمدی‌ها و بحران‌های پی در پی خواهد شد.

زمینه حضور خاتمی در مراسم تشییع رئیسی را فراهم نکردند

چرا خاتمی در مراسم تشییع رئیس جمهور شرکت نکرد؟ آیا اجازه حضور به او داده نشد؟

به هر حال این زمینه را باید حکومت برای حضور آقای خاتمی فراهم کند. به تعبیر دیگر، اینکه خاتمی بخواهد در یک سری از مناسبت‌ها حضور پیدا کند، باید توسط حکومت ایجاد شود. ولی می‌بینیم موضعی که الان نسبت به خاتمی اتخاذ شده، متاسفانه موضع همدلانه‌ای نیست.

منظورتان از عدم زمینه سازی حاکمیت برای حضور خاتمی چیست؟

خاتمی پیشنهاد‌دهنده آشتی ملی بوده و درخواست‌های بسیاری داشته تا انحرافات ایجاد شده و یکدست‌سازی و عبور از قانون اساسی و مردم متوقف شود، اما هیچ اتفاقی رخ نداده است. سه انتخابات اخیر از نظر کاهش مشارکت با هم رقابت کرده‌اند. کدامیک از نظرات خاتمی شنیده شده یا اصلاحی صورت گرفته است؟ ما هرچه جلوتر می‌رویم فاصله‌ها بیشتر می‌شود و برخورد‌های حذفی نیز افزایش می‌یابد.

خاتمی در افتتاح مجالس، مناسبت‌های رسمی و... کجا دعوت شده‌ است؟ کسانی در این سطح که در اینگونه مراسمات شرکت می‌کنند، از قبل یک سری هماهنگی‌ها صورت می‌پذیرد. خاتمی یک وظیفه‌ٔ انسانی و اخلاقی داشته و بعد از سانحه‌ی هوایی برای رئیس‌جمهور و همراهانشان، تسلیت گفت. اینکه خاتمی در جایگاه رسمی حضور داشته باشد، باید اول نگاهش مورد پذیرش قرار گیرد. در حالی که هرکسی با خاتمی تماس داشته و همراه بوده را ردصلاحیت می‌کنند.

فراموش نکنیم که بیش از حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات و اهمیت انتخابات پیش رو تجدید‌نظر حاکمیت و ایجاد شرایط لازم برای حضور حداکثری مردم می‌باشد. این انتخابات می‌تواند امتحان و فرصتی برای حاکمیت باشد که سیاست‌های یکدست‌سازی را متوقف و زمینه بازگشت همه سلایق و جریان‌های سیاسی را فراهم کند.

ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۱۷ دی
امروز چهارشنبه ۱۷ دی
امروز چهارشنبه ۱۷ دی
امروز چهارشنبه ۱۷ دی
پرطرفدارترین ها