تیتر امروز

جامعه و انتخابات؛ هشتم تیر ۱۴۰۳ متفاوت خواهد بود؟
دیدار بررسی می‌کند

جامعه و انتخابات؛ هشتم تیر ۱۴۰۳ متفاوت خواهد بود؟

حادثه‌ای که هفته گذشته برای مرحوم سید ابراهیم رئیسی رخ داد، زمان انتخابات ریاست جمهوری را تغییر داد و همه در تیر ۱۴۰۳ منتظر حضور فردی جدید هستند، دیدار در گزارش پیش‌رو به موضوع انتخابات از نگاه...
کیانوش جهانپور:تداوم مهاجرت متخصصان، یعنی از بین رفتن ساختار نظام پزشکی/تولیدکنندگان داخلی سرخورده شدند/خبر جلوگیری از واردات واکسن کرونا کذب محض بود
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با سخنگوی پیشین وزارت بهداشت:

کیانوش جهانپور:تداوم مهاجرت متخصصان، یعنی از بین رفتن ساختار نظام پزشکی/تولیدکنندگان داخلی سرخورده شدند/خبر جلوگیری از واردات واکسن کرونا کذب محض بود

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه‌های خود به میزبان دکتر کیانوش جهانپور، سخنگوی پیشین وزارت بهداشت بود، او از هجمه‌های خبرهای فیک و فشار‌های زیاد در دوران کرونا گفت.
پس از درگذشت رئیسی چه خواهد شد؟
از چشم جهان (۱۵۲)

پس از درگذشت رئیسی چه خواهد شد؟

ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری اسلامی ایران همراه با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه، در ۱۹ می‌در حادثه سقوط چرخ‌بال درگذشت. در این حادثه شش نفر دیگر نیز کشته شدند.
در انتخابات مجلس دوازدهم چه گذشت؟

قالیباف؛ رکوررددار ریزش رای

پس از انتخابات مجلس دوازدهم مشخص شد که بیشترین ریزش آرا، در میزان رای محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس یازدهم در فاصله بین دو انتخابات ثبت شده است.

کد خبر: ۱۶۵۴۸۱
۱۷:۱۷ - ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳

قالیباف؛ رکوررددار ریزش رای

دیدارنیوز: بررسی نتایج به دست آمده از رأی میان نمایندگان ابقاء شده در مجلس دوازدهم نشان داد که همانگونه که در مرحله اول انتخابات ریزش آراء بسیار محسوس بوده است، در دور دوم نیز نمایندگان فعلی ریزش رأی زیادی داشته اند.

روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه بود که مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم برگزار شد تا صاحبان ۴۵ کرسی باقی مانده پارلمان مشخص شوند.

در دور اول انتخابات که در ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲ برگزار شد، ۲۴۵ نماینده توانستند آراء کافی را برای ورود به بهارستان از حوزه‌های انتخابیه خود کسب کنند. از میان این ۲۴۵ منتخب، ۱۰۷ نفر جزو نمایندگان فعلی مجلس (یازدهم) بوده اند که با کسب آرای لازم بر کرسی‌های نمایندگی خود ابقا شدند.

اما، دور دوم انتخابات میان ۹۰ کاندیدا برگزار شد که در میان آنها، ۲۴ داوطلب جزو نمایندگان فعلی مجلس محسوب می‌شده اند.

با اعلام رسمی نتایج مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم توسط محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور، از میان ۲۴ نماینده فعلی، ۱۲ نفر بار دیگر مجوز ورود به ساختمان سبز بهارستان را کسب کردند.

بنابراین، از میان ۲۹۰ منتخب مجلس دوازدهم، ۱۱۹ نفر سابقه نمایندگی در مجلس یازدهم را دارند.

رکوررددار ریزش رأی در مجلس دوازدهم

بررسی نتایج به دست آمده در میان نمایندگان ابقاء شده در مجلس دوازدهم نشان داد که همانگونه که در مرحله اول انتخابات ریزش آراء بسیار محسوس بوده است، در دور دوم نیز نمایندگان فعلی ریزش رأی زیادی داشته اند.

اما بیشترین ریزش آراء در میزان رأی محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس یازدهم در فاصله بین دو انتخابات ثبت شده است.

او در انتخابات مجلس یازدهم با کسب ۱.۲۶۵.۲۸۷ رأی به عنوان نفر اول از حوزه انتخابیه تهران وارد بهارستان شد، اما در انتخابات اسفندماه سال ۱۴۰۲ با ریزش ۸۱۷.۳۸۲ رأی تنها توانست ۴۴۷.۹۰۵ رأی را اخذ کند.

قالیباف رکورددار ریزش رأی در مراحل اول و دوم انتخابات مجلس دوازدهم بوده است.

بیشترین میزان ریزش رأی در دور دوم انتخابات

همانگونه که ذکر شد، ریزش شدید آراء به مرحله دوم انتخابات نیز رسید. به ویژه ۷ نماینده ابقا شده تهران در دور دوم، ریزش آراء بیشتری را تجربه کرده اند.

عبدالحسین روح الامینی از که در انتخابات مجلس یازدهم با ۷۷۹.۴۷۹ رأی وارد پارلمان شده بود، در انتخابات اردیبهشت ۱۴۰۳، با کسب ۲۰۰.۸۶۵ رأی، ۵۷۸.۶۱۴ ریزش رأی داشت که جایگاه اول ریزش آراء در مرحله دوم را از آن خود کرد.

احمدی نادری با ریزش ۵۵۵.۶۰۹ رأی؛ سمیه رفیعی با ۵۲۰.۴۳۱ و زهره سادات لاجوردی با ۴۸۴.۸۹۸ رأی در ردیف‌های بعدی ریزش آراء نمایندگان فعلی مجلس در انتخابات مرحله دوم قرار دارند.

در این میان باید از بیژن نوباوه وطن نام برد که بیشترین رأی را در مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم کسب کرده است. اما با مقایسه آراء او در انتخابات مجلس یازدهم می‌توان دریافت که آراءش ۵۲۱.۴۷۱ رأی ریزش کرده است. او در انتخابات مجلس یازدهم با ۷۹۲.۵۶۵ رأی به بهارستان راه یافته بود، اما در انتخابات ۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، تنها ۲۷۱.۰۹۴ رأی از حوزه انتخابیه خود کسب کرده است.

نمایندگان ابقا شده در حوزه‌های انتخابیه دیگر نیز آراءشان در مقایسه با انتخابات مجلس یازدهم کاهشی بوده است.

ابراهیم عزیزی از حوزه انتخابیه شیراز در مجلس یازدهم ۱۱۴.۳۲۹ رأی کسب کرده بود، در مجلس دوازدهم با ریزش ۷۱.۱۸۳ رأی، تنها با کسب ۴۳.۱۴۶ رأی وارد پارلمان شد.

عبدالرضا مصری از حوزه کرمانشاه نیز ۲۱.۱۶۷ رأی در مقایسه با سال ۱۳۹۸ کاهش رأی داشت. وی با ۹۵.۰۶۱ رأی به مجلس یازدهم راه یافته بود، اما در این دوره ۷۳.۸۹۴ رأی از حوزه انتخابیه خود دریافت کرد.

همچنین، سیدمحمد مولوی از حوزه انتخابیه آبادان، در مقایسه با انتخابات مجلس یازدهم ۱۳.۴۲۷ و علیرضا منادی سفیدان از حوزه تبریز، ۹.۵۵۲ رأی ریزش داشته اند.

ابراهیم عزیزی و علیرضا سلیمی دو منتخب دیگر تهران در مرحله دوم انتخابات مجلس هستند که اولی از حوزه کرمان و دومی از حوزه محلات در مجلس یازدهم حضور دارند.

ابراهیم عزیزی که در انتخابات مجلس یازدهم از حوزه کرمان ۲۱.۹۶۶ رأی آورده بود، در انتخابات ۲۱ اردیبهشت ماه، از حوزه تهران، با ۲۲۵.۶۰۷ رأی بار دیگر در بهارستان ابقاء شد.

همچنین علیرضا سلیمی نیز از حوزه محلات در سال ۱۳۹۸، با ۱۰.۴۷۱ رأی به مجلس یازدهم راه یافته بود، در انتخابات مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم، با کسب ۱۹۸.۸۳۵ رأی از حوزه تهران وارد پارلمان شد.

رأی کدام نماینده افزایش یافت؟

بررسی نتایج منتشر شده از دور دوم انتخابات مجلس دوزادهم نشان داد که مهدی اسماعیلی نماینده میانه در مجلس یازدهم، تنها منتخب از میان نمایندگان فعلی راه یافته به مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم بود که رأی هایش نسبت به انتخابات مجلس قبلی (یازدهم) افزایش یافته است. او که در انتخابات مجلس در سال ۱۳۹۸، توانسته بود ۱۶.۸۶۶ رأی کسب کند، در این دوره با کسب ۲۲.۷۶۱ رأی (یعنی ۵.۸۹۵ ریزش رأی) از حوزه انتخابیه خود بر کرسی خود در ساختمان سبز بهارستان ابقا شد.

باید یادآوری کرد؛ در مرحله اول انتخابات مجلس دوازدهم، غلامرضا نوری قزلجه، نماینده بستان آباد که در انتخابات مجلس یازدهم ۱۷.۱۲۷ رأی کسب کرده بود، در انتخابات ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۲، با کسب ۱۷.۰۱۸ رأی، ۱۰۹ رأی کمتر از سال ۹۸ کسب کرده که کمترین میزان ریزش رأی بوده است.

در جدول آراء ۱۲ نماینده ابقا شده مرحله دوم انتخابات مجلس را مشاهده می کنید؛

قالیباف؛ رکوررددار ریزش رای

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی