تیتر امروز

رستوران بزنیم؟!
بازار کار و آینده رستوران داری

رستوران بزنیم؟!

در هر قسمت از پریسکوپ ۲ مهمان داریم که یکی علاقه‌مند و دیگری متخصص در یک مسیر شغلی است که در قالب گفت‌وگو آینده آن حرفه را به چالش می‌کشیم.
نزاع دسته جمعی اصولگراها! برسر بهارستان دوازدهم
دیدارنیوز آخرین تحولات انتخاباتی را بررسی کرد:

نزاع دسته جمعی اصولگراها! برسر بهارستان دوازدهم

بسیاری از تحلیلگران و منتقدان می‌گویند در نبود نیروهای اصلاح‌طلب و اصولگرای میانه‌رو، کار اصولگراها برای سهم‌خواهی در مجلس، به جنجال کشیده خواهد شد.
سهراب مظاهری: بحران‌های سیاسی به فرهنگ و اقتصاد مردم گره خورده/ صدا و سیما رسالت خود را به درستی انجام نداد/ شبکه‌های اجتماعی پویش جامعه را متوقف می‌کند
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با یک جامعه شناس:

سهراب مظاهری: بحران‌های سیاسی به فرهنگ و اقتصاد مردم گره خورده/ صدا و سیما رسالت خود را به درستی انجام نداد/ شبکه‌های اجتماعی پویش جامعه را متوقف می‌کند

جامعه پلاس عنوان برنامه جدیدی از دیدارنیوز است که در این برنامه در گفت‌وگو با کارشناسان و صاحب نظران چالش‌ها و مشکلات حوزه‌های اجتماعی تحلیل و بررسی می‌شود. شما را به دیدن این سلسله برنامه‌ها...
آماری عجیب که سازمان ملل اعلام کرد

روزانه یک میلیارد وعده غذایی دور ریخته می‌شود

در شرایطی که گفته می‌شود میلیون‌ها نفر در سراسر جهان از گرسنگی رنج می‌برند، سازمان ملل می‌گوید که در سال ۲۰۲۲ در سراسر جهان، روزانه معادل یک میلیارد وعده غذایی دور ریخته شده است.

کد خبر: ۱۶۳۲۲۲
۲۱:۳۴ - ۰۸ فروردين ۱۴۰۳

روزانه حدود یک میلیارد وعده غذایی دور ریخته می‌شود

دیدارنیوز: بر اساس برآورد‌های سازمان ملل، سال ۲۰۲۲ در سراسر جهان روزانه معادل یک میلیارد وعده غذایی دور ریخته شده است.

نویسندگان گزارش شاخص ضایعات غذایی برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد (UNEP) می‌گویند در این تخمین پایین‌ترین حد را در نظر گرفته‌اند و «مقدار واقعی می‌تواند بسیار بیشتر باشد.»

اینگر اندرسن، مدیر اجرایی «UNEP» با ابراز تاسف در این‌باره گفت: «این یک تراژدی است. میلیون‌ها نفر در سراسر جهان گرسنه هستند در حالی که روزانه مقدار زیادی مواد غذا دور ریخته می‌شود.»

ریچارد سوانل، از سازمان غیردولتی «WRAP»، که در نگارش این گزارش مشارکت داشت، به خبرگزاری فرانسه گفت: «با این حجم از مواد غذایی که به صورت روزانه هدر می‌رود می‌توان تمام افرادی که در جهان از گرسنگی رنج می‌برند را سیر کرد و به آن‌ها روزی یک وعده غذا داد.»

براساس این گزارش حدود ۶۰ درصد (معادل ۶۳۱ میلیون تن) از هدر رفتن مواد غذایی در خانه‌ها، ۲۸ درصد در رستوران‌ها و ۱۲ درصد در فروشگاه‌ها، قصابی‌ها و خواربار فروشی‌ها، روی می‌دهد. این حجم از هدر رفت مواد غذایی در سال معادل هزار میلیارد دلار است.

سوانل می‌گوید، مواد غذایی در خانه غالبا به دلیل خرید بیش از حد نیاز واقعی، اندازه‌گیری نادرست وعده‌ها و نخوردن باقیمانده غذا هدر می‌رود.

علاوه بر این، حجم زیادی از این مواد غذایی به ویژه در کشور‌های در حال توسعه به دلیل عدم برخورداری خانواده‌ها از یخچال‌های مناسب، هدر می‌رود.

تولید زباله و معضلات زیست محیطی

برخلاف تصور عموم، تولید زباله، تنها «مشکل کشور‌های ثروتمند» نیست بلکه به یک معضل جهانی بدل شده است.

هدر رفتن مواد غذایی به دلیل هزینه‌های زیست محیطی در روند تولید، از جمله وسعت اراضی مورد نیاز برای کشاورزی و دامپروری، مصرف آب و تولید گاز‌های گلخانه‌ای، یک نگرانی جدی محسوب می‌شود.

نویسندگان این گزارش خاطرنشان کردند که این هدر رفت مواد غذایی مترادف با «شکست زیست محیطی» است. آن‌ها می‌گویند که در روند تولید این مواد غذایی هدر رفته، حدود ۱۰ درصد گاز‌های گلخانه‌ای در جهان تولید می‌شود و وسعت زیادی از زمین‌های کشاورزی زیر کشت می‌روند در حالی که هرگز این محصولات خورده نمی‌شوند.

نویسندگان این گزارش امیدوار هستند که انتشار این اطلاعات باعث شود تا مردم در سراسر جهان با استفاده درست از مواد غذایی در راستای کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای و صرفه‌جویی در هزینه‌ها قدم بردارند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی