تیتر امروز

سمانه نایینی:
گفت‌وگوی ویژه دیدارنیوز با یک فعال حوزه روابط عمومی سمن‌ها

سمانه نایینی: "جمع‌آوری" مناسب پسماند است نه کارتن‌خواب‌ها و کودکان کار/ ناکارآمدی شهرداری به سازمان‌های مردم نهاد آسیب زد/ خلع سواد رسانه‌ای پاشنه آشیل روابط عمومی‌ها است

امروز ۲۷ اردیبهشت ماه روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی‌هاست و این روز بهانه‌ای شد تا دیدارنیوز در گفت و گویی با یکی از فعالان حوزه روابط‌عمومی سمن‌ها، چالش‌ها و کاستی‌های این حوزه را بررسی کند.
تلاش کن! طلاش کن

تلاش کن! طلاش کن

رویکرد پریسکوپ برآن است که دغدغه و علاقه مندی‌های نسل z رو با تجربه و دانش نسل‌های قبل‌تر ادغام کند تا نتایج جالب و جدیدی در راستای اهداف شغلی هر دو نسل برسد. در قسمت سوم این برنامه چشم پریسکوپ...
رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه
گفت‌وگوی دیدار در برنامه جامعه‌پلاس با وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی

رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان رضا صالحی امیری، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی بود؛ او از دلایل فرار نخبگان گفت و تاکید کرد که به همین دلیل سالیانه ۱۵ میلیارد دلار سرمایه از...
بعد از درگیری فیزیکی مدافعان حجاب با پلیس مطرح شد

نظر وکیل دادگستری درباره تجمع غیرقانونی حجاب؛ پلیس باید مورد احترام باشد

پس از درگیری فیزیکی یک عده از موافقان حجاب با ماموران پلیس در یک تجمع غیرقانونی، محمدصالح نقره کار، وکیل دادگستری در این باره گفت: پلیس باید در تمام نظامات حقوقی به عنوان مجری قانون مورد احترام و تکریم باشد و شهروندان نیز باید آموزش کافی و لازم را در زمینه احترام به پلیس ببینند، کما اینکه در اعتراض‌ها و اعمال حق اعتراض هم شهروندان باید محترم شمرده شوند و پلیس نباید از ابزار خشونت آمیز و ضرب و شتم و جرح علیه شهروندان استفاده کند.

کد خبر: ۱۶۲۷۰۹
۱۲:۴۳ - ۲۶ اسفند ۱۴۰۲

نظر وکیل دادگستری درباره تجمع غیرقانونی حجاب؛ پلیس باید مورد احترام باشد

دیدارنیوز: یک وکیل دادگستری گفت: پلیس باید در تمام نظامات حقوقی به عنوان مجری قانون مورد احترام و تکریم باشد و شهروندان نیز باید آموزش کافی و لازم را در زمینه احترام به پلیس ببینند.

به نقل از ایسنا، محمدصالح نقره کار درباره حمله به مامورین پلیس در یک تجمع غیرقانونی در رابطه با «حجاب» گفت: در کنار هر حقی و تحت لوای هر استحقاقی، تکلیف و مسئولیتی نهفته است و شهروندان نمی‌توانند با اعمال حق اعتراضشان به حکومت قانون، بی احترامی کنند؛ به این معنا که حق اعتراض در مورد هر تصمیم و اقدام مقامات عمومی یک حق شهروندی تلقی می‌شود و طبق اصل ۲۷ قانون اساسی کسانی که در مورد قوانین مربوط به حجاب معترضند، از این استحقاق شهروندی در اعمال حق اعتراض و تجمع برخوردارند، اما ایفا و استیفای این حق نمی‌تواند زمینه‌ای برای تزلزل حکومت قانون یا بی احترامی به کارگزاران قانون باشد.

وی تصریح کرد: پلیس باید در تمام نظامات حقوقی به عنوان مجری قانون مورد احترام و تکریم باشد و شهروندان نیز باید آموزش کافی و لازم را در زمینه احترام به پلیس ببینند، کما اینکه در اعتراض‌ها و اعمال حق اعتراض هم شهروندان باید محترم شمرده شوند و پلیس نباید از ابزار خشونت آمیز و ضرب و شتم و جرح علیه شهروندان استفاده کند، بلکه باید امنیت آن‌ها را تامین کند تا اعمال حق اعتراض خودشان را با صدای رسا بتوانند به کارگزاران امر عمومی یا هر گونه ساحت اعتراض و انتقادی ابراز کنند. در این زمینه به نظر می‌رسد اصول و استاندارد‌های حاکمیت قانون و آداب مردم سالاری و اصول و موازین دموکراسی به اندازه‌ای روشن و گویا است که نیازمند توجه و آموزش و ترویج آن در عرصه عمومی هستیم و باید در این زمینه نظام آموزشی و رسانه‌های ما هم در مورد آداب حق اعتراض و احترام حکمرانی به حق اعتراض توجه کافی بدهند و هم در مورد نحوه اعمال اعتراض و احترام به کارگزاران قانونی و به خصوص پلیس موازین و نظامات را رعایت کنند تا جامعه‌ای شایسته و حق‌هایی مورد تکریم و احترام را شاهد باشیم.

جامعه‌ای فارغ از خشونت و نفرت خواهد بود که در آن حق‌ها و تکثر‌ها محترم شمرده شود

این حقوقدان تصریح کرد: جامعه‌ای فارغ از خشونت و نفرت خواهد بود که در آن حق‌ها و تکثر‌ها محترم شمرده شود. ما نیازمند بازخوانی و بازبینی فرایند‌هایی هستیم که منتهی به هم کرامت انسانی و تکثر شهروندی می‌شود و رفتار‌های خودکامگی یا خودسرانه که هم قانون را زیر سوال می‌برد هم هنجار‌های اجتماعی را ملکوک می‌کند و هم جامعه را متاثر می‌کند، از هر گروه و دسته و جریان و حزب و حتی سازمان و ارگانی که سر بزند، مورد پسند و مقبول اخلاق عرفی اجتماعی نیست و ما باید در این زمینه توجه کنیم که نظام ارزشی ما به خصوص آموزه‌های ایرانی و گذاره‌های اسلامی و رفتار زیست جمعی ایرانی به صورت کلی یک معیار‌هایی را به عنوان رفتار پسندیده مورد قبول دارد که از هر کسی سر بزند، ممدوح است و هر کسی آنرا مورد خدشه و آسیب قرار دهد، متروک و منفور خواهد بود.

وی گفت: ما باید با ملاحظات زیست جمعی ایرانی رفتاری را ابراز کنیم که مورد سوءاستفاده ایران ستیزان یا رسانه‌های ناروای معاند مردم ایران نشود، بلکه رفتار ما با هر منطقی و از هر خواستگاهی باعث عزت و آبروی ایرانی شود؛ کما اینکه همیشه مردم ایران در بسیاری از ساعت‌ها از جمله رفتار‌های صلح طلبانه یا نودوستانه سرآمد و پیشگاهنگ بودند، در زمینه اعمال حق‌ها و کاربست استحقاق شهروندی هم باید ملاحظات کافی صورت بگیرد. به نظرم این اتفاق می‌تواند یک بهانه‌ای باشد تا جامعه شناسان، مردم شناسان و رفتارشناسان در کنار نهاد‌های عمومی و حقوقدانان بتوانند یک آسیب شناسی و بازخوانی نسبت به موضوع حق اعتراض و کاربست آن داشته باشند و هم دولت‌ها و پلیس را در مورد حق اعتراض آسیب شناسی کنند و رفتار‌های صحیح و گزاره‌ها و استاندارد‌ها و شاخص‌های درست اعمال حق اعتراض را به شهروندان آموزش دهند و هم اینکه از کاربست هر گونه خشونت در زمینه اعمال این حق بپرهیزند. این امر می‌تواند یک مدل و الگوی قابل قبولی باشد تا همه با یک یادگیری شهروندی بهتر سال جدید و سال‌های آتی را با کمترین آسیب نسبت به استیفای این حق در حین احترام به پلیس و حکومت قانون پیش رو داشته باشند.

نقره کار در پایان گفت: کاربست حق‌های اساسی و آزادی‌های بنیادین به هیچ وجه مغایرت با نظم عمومی و انسجام اجتماعی ندارد و به نظر می‌رسد که نباید این موضوع بهانه‌ای برای اعمال تضییقات علیه حق‌ها و آزادی‌ها شود بلکه باید این آموزش به شهروندان داده شود تا یک سازگاری در کاربست حق اعتراض با احترام به پلیس و نظم عمومی داشته باشند و از ایراد خسارت یا عملکرد‌های خشونت آمیز پرهیز داشته باشند و این سازگاری باید با یک آموزش شهروندی همراه باشد.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی