تیتر امروز

رحمن قهرمان پور: دانشگاه نقش مهمی در جهت‌دهی افکار عمومی آمریکا دارند/ طولانی شدن جنگ غزه یکی از دلایل اعتراضات در آمریکا است
بررسی اعتراضات ضد اسرائیلی دانشگاه‌های آمریکا در گفت‌وگو با یک کارشناس بین‌الملل

رحمن قهرمان پور: دانشگاه نقش مهمی در جهت‌دهی افکار عمومی آمریکا دارند/ طولانی شدن جنگ غزه یکی از دلایل اعتراضات در آمریکا است

تظاهرات دانشجویان و اساتید چندین دانشگاه در سراسر آمریکا در اعتراض به جنایات اسرائیل علیه مردم غزه، بهانه گفت‌وگوی دیدارنیوز با رحمن قهرمان‌پور کارشناس مسائل بین‌الملل بود.
جنگ ادامه دارد

اوکراین؛ کارخانه تولید پهپاد!

در شرایطی که حدود ۲ سال از جنگ ویرانگر روسیه علیه اوکراین سپری شده، میخائیلو فدوروف، وزیر حوزه دیجیتال اوکراین اعلام کرد که کشورش هزاران پهپاد دوربرد با قابلیت حمله به عمق خاک روسیه را تولید می‌کند.

کد خبر: ۱۶۱۳۰۰
۲۰:۰۲ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۲

اوکراین؛ کارخانه تولید پهپاد!

دیدارنیوز: میخائیلو فدوروف، وزیر حوزه دیجیتال اوکراین گفت: «کی‌یف هزاران پهپاد دوربرد با قابلیت حمله به عمق خاک روسیه را در سال ۲۰۲۴ تولید می‌کند.»

وی در گفت‌وگویی تاکید کرد که این کشور در حال حاضر بیش از ۱۰ شرکت سازنده هواپیمای بدون سرنشین دارد که محصولات آن‌ها توانایی رسیدن به مسکو و سن‌پترزبورگ را دارند.

او به رویترز گفت: «رده پهپاد‌های دوربرد کامیکاز [انتحاری]با برد ۳۰۰، ۵۰۰، ۷۰۰ و هزار کیلومتر در حال توسعه است. دو سال پیش این دسته اصلا وجود نداشت.»

فدوروف ۳۳ ساله در مرکز تلاش‌های اوکراین برای توسعه استارت‌اپ‌های نظامی خصوصی برای نوآوری و ایجاد صنعت هواپیما‌های بدون سرنشین بوده است. این در حالی است که جنگ به سومین سال خود می‌رسد و اوکراین در پی راه‌های جدیدی برای مقابله با نیرو‌های روسیه است.

او گفت که حملات پی در پی اخیر به تاسیسات نفتی روسیه نشان دهنده پیشرفت دولت در حوزه هواپیما‌های بدون سرنشین و افزایش بودجه برای آن است.

این مقام اوکراینی اضافه کرد که حدود ۲.۵ میلیون دلار کمک مالی به استارت‌اپ‌های فناوری نظامی از طریق طرحی با نام «بریو یک» در سال گذشته تخصیص یافت و این مبلغ قرار است در سال ۲۰۲۴ تقریبا ده برابر شود.

برخلاف روسیه که تولید هواپیما‌های بدون سرنشین آن، تحت سلطه دولت است، اکثر قریب به اتفاق تولیدکنندگان در اوکراین خصوصی هستند.

فدروف گفت که تنها یکی از ده شرکتی که پهپاد‌های آن‌ها می‌توانند تا مناطق اطراف مسکو یا سن‌پترزبورگ پرواز کنند دولتی است.

روسیه از همان سال اول جنگ علیه اوکراین از هزاران پهپاد ایرانی «شاهد» استفاده کرد که از نوع انتحاری است.

فدروف با اشاره به اینکه سطح تولید و تحویل پهپاد‌های اوکراینی در سال ۲۰۲۳ بیش از ۱۲۰ برابر افزایش یافته است افزود: «این بخشی از تلاش گسترده برای توسعه و تولید هواپیما‌های بدون سرنشین برای کاهش فاصله با قابلیت‌های روسیه است.»

وی گفت که با ارزیابی کایرلو بودانوف، رئیس سرویس جاسوسی ارتش اوکراینی مبنی بر اینکه کی‌یف در تولید پهپاد‌های دوربرد با مسکو به «نوعی برابری خاص» دست یافته، موافق است.

وی تاکید کرد: «ما باید به روشی ضد بروکراسی عمل کنیم. این جوهره پیشرفت در جنگ فناوری است. زیرا فناوری واقعا می‌تواند ما را نجات دهد.»

این مقام اوکراینی با ارائه آماری گفت که سال گذشته برای تولید بیش از ۳۰۰ هزار پهپاد مختلف قرارداد بسته شد و بیش از ۱۰۰ هزار فروند به جبهه‌ها منتقل شدند.

وی با این حال گفت که این ارقام شامل تدارکات داوطلبانه نمی‌شود که به گفته او «سهم قابل توجهی» داشته‌اند.

او گفت: «ما مالیات بر اجزای پهپاد را حذف کردیم و روند بستن قرارداد و روش کار را ساده کردیم. به عبارت دیگر تمام موانعی را که شرکت‌های بخش خصوصی با آن مواجه بودند برداشتیم و با تصویب قوانین و مصوبه‌ها لازم ایراد‌ها را در مدت شش ماه برطرف کردیم.»

پیش از این ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین تولید یک میلیون پهپاد را برای سالجاری اعلام کرده بود.

صنعت هواپیما‌های بدون سرنشین اوکراین به شدت به قطعاتی از کشور‌های خارجی از جمله چین که به‌طور گسترده به‌عنوان متحد روسیه دیده می‌شود متکی است.

فدروف گفت که در تلاش هستند تا تولید قطعات بومی سازی شوند و به همین دلیل است که فکر می‌کنم اگر این روند را ادامه دهیم تا پایان سالجاری شرکت‌های زیادی خواهیم داشت که بیش از ۵۰ درصد قطعات خود را در داخل می‌سازند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی