تیتر امروز

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم

این صد و چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت
دیدار آنچه در سال ۲۰۲۵ اتفاق افتاده را بررسی می‌کند

از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت

دیدارنیوز در اولین روز سال ۲۰۲۶، نگاهی گذرا به آنچه در سال میلادی ۲۰۲۵ که گذشت، انداخت که البته ناگفته پیداست ماجرای تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران مهمترین اتفاق در سال گذشته بود.
سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...

اولین دادگاه رسیدگی به دادخواهی خانواده‌های شهدای مدافع حرم برگزار شد

میزان، رسانه قوه قضائیه نوشت: «اولین جلسه دادگاه رسیدگی به دادخواهی خانواده‌های شهدای مدافع حرم از گروهک‌های تروریستی تحت حمایت مستقیم دولت تروریستی ایالات متحده آمریکا با دادخواهی ۶۴۶ نفر از ۱۵ استان کشور در شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی ویژه روابط بین‌الملل تهران امروز ۱۴ آبان‌ماه برگزار شد.»

کد خبر: ۱۵۸۰۷۰
۱۰:۳۰ - ۱۴ آبان ۱۴۰۲

اولین دادگاه رسیدگی به دادخواهی خانواده‌های شهدای مدافع حرم برگزار شد

دیدارنیوز: اولین جلسه دادگاه رسیدگی به دادخواهی خانواده‌های شهدای مدافع حرم برگزار شد.

میزان، رسانه قوه قضائیه نوشت: «اولین جلسه دادگاه رسیدگی به دادخواهی خانواده‌های شهدای مدافع حرم از گروهک‌های تروریستی تحت حمایت مستقیم دولت تروریستی ایالات متحده آمریکا با دادخواهی ۶۴۶ نفر از ۱۵ استان کشور در شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی ویژه روابط بین‌الملل تهران امروز ۱۴ آبان‌ماه برگزار شد.

در این دادگاه به دادخواهی خواهان پرونده مبنی بر مطالبه خسارات مادی، معنوی و تنبیهی ناشی از اقدامات تروریستی دولت ایالات متحده آمریکا و فرماندهان وقت و گروهی آن‌ها مبنی بر راه‌اندازی جبهه‌های گروهک‌های تروریستی داعش، النصره، جیش الظلم و ... رسیدگی می‌شود.

قاضی حسین‌زاده در این جلسه دادگاه بیان کرد: خانواده معظم و مظلوم شهدای مدافع حرم در جلسه دادگاه حضور دارند. شهدای مدافع حرم از مظلوم‌ترین شهدا در کشور ایران هستند.

وی افزود: دادگاه حقوقی حاضر در شعبه ۵۵ دادگاه حقوقی تهران ویژه رسیدگی به دعوای بین الملل کشوری تشکیل شده است و با استناد به قوانین و مقررات، این دادگاه صلاحیت استماع و رسیدگی به دادخواهی خواهان پرونده را دارد.

قاضی حسین‌زاده گفت: مورد اول؛ براساس اصل ۳۴ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، دادخواهی حق مسلم هر فردی است و دادگاه مکلف به استماع دادخواهی و رسیدگی به آن است.

وی افزود: مورد دوم؛ براساس قانون محاکم دادگستری جمهوری اسلامی ایران صلاحیت رسیدگی به دعاوی مدنی علیه دولت‌هایی که مبادرت به نقض مصونیت قضایی دولت ایران و مقامات رسمی می‌کند، را دارد؛ لذا اتباع ایرانی می‌توانند علیه این دولت‌ها که مبادرت به نقض مصونیت دولت و مقامات ما را کرده‌اند اقدام کنند. دولت آمریکا وفق آرای متعدد موجود به کرات صلاحیت دولت ما را در محاکم داخلی خود نقض کرده و آرایی را بلاجهت و بدون استدلال‌های قضایی و قانونی علیه دولت جمهوری اسلامی و مقامات صادر کرده است، لذا ما می‌توانیم به طرفیت این دولت اقامه دعوی کنیم.

قاضی ادامه داد: مورد سوم؛ براساس بند ۱۰ ماده ۱ قانون الزام دولت به پیگیری جبران خسارت‌های ناشی از اقدامات و جنایات آمریکا علیه ایران و اتباع ایرانی، دولت جمهوری اسلامی ایران مکلف است در کنار دستگاه قضایی نسبت به فراهم آوردن اقدامات و ملزومات جهت دادخواهی خانواده‌هایی که از جنایات و اقدامات آمریکا آسیب و خسارت دیده‌اند در دادگاه تهران دادخواهی کند، لذا دادگاه حاضر از این جهت به استناد این قانون نیز صلاحیت رسیدگی به این پرونده را دارد.

وی افزود: اقدامات دولت امریکا مصداق بارز تروریسم بین المللی است.

قاضی حسین زاده گفت: مورد چهارم؛ براساس قانون تشدید مقابله با اقدامات تروریستی آمریکا، به صراحت به دولت ایران اجازه داده شده است در راستای اقدام متقابل علیه دولت متخاصم آمریکا تمام تدارکات و اقدامات را مبنی بر پذیرش دادخواهی اتباع ایرانی علیه متخاصمین و دول معاند علیه اتباع و دولت ایران فراهم کند؛ لذا این قانون نیز اجازه می‌دهد که نسبت به دعوا خواهان‌های پرونده اقدامات لازم را انجام دهیم.

وی افزود: مورد پنجم؛ براساس ماده ۱ قانون مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی، به صراحت مقرر می‌دارد با عنایت به رفتار‌های دولت آمریکا در حمایت از تروریست، فرقه گرایی و متعاقباً افراط‌گرایی با اعمال نظر به اینکه امریکا اقدامات متعددی را راستای نقض مصونیت ایران و سلب آسایش و امنیت اتباع ایرانی انجام می‌دهد از این حیث دولت مکلف به رسیدگی به این موارد و قوه قضاییه مکلف به استماع دادخواهی است.

قاضی اظهار کرد: در نهایت براساس قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم به صراحت در ماده ۱ بیان می‌دارد که اگر اقداماتی مانند ارتکاب، تهدید به ارتکاب هرگونه اقدام خشونت‌آمیز قتل، سوءقصد، آسیب جسمانی شدید، سلب نفس، جرح و... علیه اتباع ایرانی انجام شود، مصداق بارز اقدام تروریستی است. دولت آمریکا با حمایت از گروه‌های تروریستی متعدد علیه اتباع ایرانی اقداماتی را انجام داده است که به استناد این قانون مصداق بارز بر تروریست است و دادگاه حاضر با استناد به قوانین موضوعه و کنوانسیون‌های موجود تشکیل و نسبت به دادخواهی ورود می‌کند.

در این جلسه دادگاه قاضی حسین‌زاده از وکیل اول نسبت به ارائه دفاعیات دعوت کرد تا در جایگاه حاضر شود.»

ارسال نظرات
امروز شنبه ۱۳ دی
امروز شنبه ۱۳ دی
امروز شنبه ۱۳ دی
امروز شنبه ۱۳ دی
پرطرفدارترین ها