تیتر امروز

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه: بابک زنجانی، نام بزرگی است که بسیاری افراد پشت او پنهان شده‌اند/ آینده ثابت خواهد کرد روس‌ها در جنگ دوازده روزه به اسرائیل کمک کردند/ واژه دشمن را از تندروها بگیرید، دچار لکنت خواهند شد/ کسانی که مردم را مشغول ناکجاآباد کردند، خودشان در سعادت‌آباد خانه می‌ساختند!
بایسته‌های تهران در عرصه سیاست داخلی و خارجی در دوره پساجنگ با رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه: بابک زنجانی، نام بزرگی است که بسیاری افراد پشت او پنهان شده‌اند/ آینده ثابت خواهد کرد روس‌ها در جنگ دوازده روزه به اسرائیل کمک کردند/ واژه دشمن را از تندروها بگیرید، دچار لکنت خواهند شد/ کسانی که مردم را مشغول ناکجاآباد کردند، خودشان در سعادت‌آباد خانه می‌ساختند!

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، تحلیلگر ارشد مسائل بین‌الملل، استاد دانشگاه و رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم، مهمان یکی دیگر از برنامه‌های «میدان پاستور» بود. دیدار در این برنامه با این استاد دانشگاه...
رای منفی ایران به قطعنامه تشکيل کشور فلسطین!/ پزشکیان و عراقچی در قطر/ توافق ایران و آژانس با تائید شورای عالی امنیت ملی
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

رای منفی ایران به قطعنامه تشکيل کشور فلسطین!/ پزشکیان و عراقچی در قطر/ توافق ایران و آژانس با تائید شورای عالی امنیت ملی

این صد و شانزدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مهدی خورشیدی: ایران نیاز به یک دنگ شیائوپینگ دارد/ اقتصاد کشور با تغییر وزیر و رئیس جمهور درست نمی‌شود/ روحانی سایه جنگ را از سر مردم کم کرد
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

مهدی خورشیدی: ایران نیاز به یک دنگ شیائوپینگ دارد/ اقتصاد کشور با تغییر وزیر و رئیس جمهور درست نمی‌شود/ روحانی سایه جنگ را از سر مردم کم کرد

«تیتر» در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان دکتر مهدی خورشیدی جامعه شناس و پژوهشگر حوزه توسعه بود؛ او در این گفت‌و‌گو تاکید کرد اگر همت مردم نبود امروز سعید جلیلی رئیس جمهور بود نه مسعود پزشکیان.

واکنش خاتمی به «طوفان الاقصی»؛ این نتیجه ظلم است/ تاکید بر ضرورت توجه به منافع ملی ایران

سیدمحمد خاتمی، رئیس جمهور سابق ایران عملیات گروه حماس علیه اسرائیل «طوفان الاقصی» را نتیجه ظلم و سرکوب تل‌آویو دانست و بر ضرورت تدبیر سیاسی و توجه به منافع ملی در ایران و پرهیز از موضع گیری‌های شتاب زده تاکید کرد.

کد خبر: ۱۵۶۹۶۴
۱۷:۳۱ - ۱۸ مهر ۱۴۰۲

واکنش خاتمی به عملیات «طوفان الاقصی»؛ این نتیجه ظلم و سرکوب است

دیدارنیوز: سید محمدخاتمی، رئیس جمهوری اسبق ایران با اشاره به عملیات «طوفان الاقصی» گفت: آنچه رخ داده است حاصل تحقیر، سرکوب و ظلم‌هایی است که اسرائیل در طول این مدت نسبت به مردم فلسطین انجام داده است.

سید محمدخاتمی حمله غافلگیرانه گروه مسلح حماس به اسرائیل را دست آورد بزرگی برای مردم فلسطین پس از هفتاد سال دانست و آن را نشانه برهم خوردن توازن قوا در منطقه خواند که باید به عنوان فرصتی در پیشبرد صلح، حقوق انسانی و اخلاق قرار گیرد.

رئیس جمهوری اسبق ایران روز گذشته در جمع مشاوران خود در واکنش به عملیات نظامی میان مقاومت و اسرائیل گفت: فلسطینیان پس از سال‌ها تحمل تجاوز و زور و تحقیرشدگی توانستند کار بزرگی انجام دهند و قدرت اشغالگر را غافلگیر کنند و توازن قوا را در منطقه بهم بزنند.

وی با بیان این که اگرچه در جنگ ٢٢ روزه فلسطینیان و ٣٣ روزه جنوب لبنان نشانه‌های بهم خوردن این توازن قوا دیده شد، ولی وسعت آن به این بزرگی نبود، افزود: دستگاه‌های تبلیغاتی طرفدار اسرائیل می‌کوشند این دستاورد بزرگ را به بعضی قدرت‌ها و کشور‌ها منتسب کنند و قدرت و استقلال فلسطینی‌ها را نادیده بگیرند که اشتباه است. آنچه حاصل شده است تعلق به مردم فلسطین دارد.

خاتمی با تأکید بر این که بعد از بهار عربی این مهمترین اتفاقی است که در خاورمیانه رخ می‌دهد، گفت: در طول تاریخ، بشر هزینه زیادی پرداخته است تا به این اصل مبارک برسد که تجاوز و اشغال منشأ مشروعیت نیست و می‌بینیم که پس از تجاوز آلمان نازی به فرانسه سال‌ها است که از مقاومت فرانسوی‌ها در برابر اشغال و تجاوز ستایش می‌شود و فیلم و آثار فراوان تهیه می‌گردد.

وی اضافه کرد: سال‌ها است که بسیاری این اصل را در مورد اشغال سرزمین فلسطین توسط اسرائیل نادیده می‌گیرند. کشوری با زور و جنایت اشغال می‌شود و جمعیت زیادی از مردم کشته و عده زیادتری به بیرون رانده و آواره می‌شوند. من و هیچکس نمی‌توانیم این اصل بزرگ اخلاقی را زیر پا بگذاریم و مشروعیت اشغالگر را به رسمیت بشناسیم.

رئیس جمهور اسبق ایران گفت: من در سخنرانی خود در هاروارد که تعدادی از یهودیان یا طرفداران اسرائیل هم در جمع گسترده دانشجویان و استادان حضور داشتند، همین اصل و باور را را مطرح کردم که زور، تجاوز و اشغال منشأ مشروعیت نیست. البته در عمل آنچه باید صورت گیرد خواست و اراده خود مردم فلسطین است و سرنوشت هر کشوری باید بدست مردم آن کشور رقم بخورد.

وی تأکید کرد: آنچه ما می‌گوئیم اینکه بگذاریم همه فلسطینیان اعم از یهودی، مسلمان و مسیحی و اعم از ساکنان یا آوارگان فلسطینی تصمیم بگیرند و همگان نیز به این خواست و تصمیم احترام بگذاریم. پیشنهاد من به هنگام تحویل ریاست کنفرانس اسلام در آن زمان که امروز سازمان همکاری کشور‌های اسلامی خوانده می‌شود، به عنوان سند ثبت شد.

خاتمی گفت: بیش از نیم قرن است که دولتی با اشغال سرزمین دیگری بر آنجا مسلط شده و آنچه کرده عبارت است از سلاخی مداوم مردم فلسطین در درون و آواره کردن آنان و نیز تحقیر دولت‌هایی که به هر حال دچار ملاحظه کاری شده و موضع درستی در قبال آنچه جریان دارد نگرفته اند.

وی افزود: بعضی از قدرت‌ها فلسطینی‌ها را تروریست می‌دانند در حالیکه حتی طبق نظر همین سازمان ملل مقاومت در برابر تجاوز و ظلم تروریسم نیست.

آنچه رخ داده است حاصل تحقیر، سرکوب و ظلم هایی است که اسرائیل در طول این مدت نسبت به مردم فلسطین انجام داده است.

وی اضافه کرد: غرب دارد با دستپاچگی از اسرائیل طرفداری بی قید و شرط می‌کند و فقط برای کشته شدگان اسرائیلی ابراز ناراحتی می‌کند، ولی از کشتار و جنایت‌هایی که در غزه انجام می‌گیرد حرفی نمی‌زند. من از کشته شدن حتی یک نفر بی گناه هم خشنود نمی‌شوم، اما باید دید که متجاوز اصلی کیست و منشأ تجاوز کجاست؟

سیدمحمد خاتمی در پایان ضمن تاکید بر ضرورت تدبیر سیاسی و توجه به منافع ملی در ایران و پرهیز از موضع گیری‌های شتاب زده و تحریک کننده، دخالت دادن قطب بندی‌های سیاسی در موضع گیری‌های خارجی را، هم برای ایرانیان و هم فلسطینیان و مسلمانان مضر دانست و اظهار امیدواری کرد آنچه اکنون در سرزمین‌های اشغالی رخ داده در نهایت به نفع مردم مظلوم فلسطین و ملت‌های منطقه تمام شود و شاهد برقراری صلح واقعی در خاورمیانه باشیم.

منبع: جماران
ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۲۶ شهريور
امروز چهارشنبه ۲۶ شهريور
امروز چهارشنبه ۲۶ شهريور
امروز چهارشنبه ۲۶ شهريور