تیتر امروز

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه: بابک زنجانی، نام بزرگی است که بسیاری افراد پشت او پنهان شده‌اند/ آینده ثابت خواهد کرد روس‌ها در جنگ دوازده روزه به اسرائیل کمک کردند/ واژه دشمن را از تندروها بگیرید، دچار لکنت خواهند شد/ کسانی که مردم را مشغول ناکجاآباد کردند، خودشان در سعادت‌آباد خانه می‌ساختند!
بایسته‌های تهران در عرصه سیاست داخلی و خارجی در دوره پساجنگ با رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه: بابک زنجانی، نام بزرگی است که بسیاری افراد پشت او پنهان شده‌اند/ آینده ثابت خواهد کرد روس‌ها در جنگ دوازده روزه به اسرائیل کمک کردند/ واژه دشمن را از تندروها بگیرید، دچار لکنت خواهند شد/ کسانی که مردم را مشغول ناکجاآباد کردند، خودشان در سعادت‌آباد خانه می‌ساختند!

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، تحلیلگر ارشد مسائل بین‌الملل، استاد دانشگاه و رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم، مهمان یکی دیگر از برنامه‌های «میدان پاستور» بود. دیدار در این برنامه با این استاد دانشگاه...
رای منفی ایران به قطعنامه تشکيل کشور فلسطین!/ پزشکیان و عراقچی در قطر/ توافق ایران و آژانس با تائید شورای عالی امنیت ملی
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

رای منفی ایران به قطعنامه تشکيل کشور فلسطین!/ پزشکیان و عراقچی در قطر/ توافق ایران و آژانس با تائید شورای عالی امنیت ملی

این صد و شانزدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مهدی خورشیدی: ایران نیاز به یک دنگ شیائوپینگ دارد/ اقتصاد کشور با تغییر وزیر و رئیس جمهور درست نمی‌شود/ روحانی سایه جنگ را از سر مردم کم کرد
گفت‌وگوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

مهدی خورشیدی: ایران نیاز به یک دنگ شیائوپینگ دارد/ اقتصاد کشور با تغییر وزیر و رئیس جمهور درست نمی‌شود/ روحانی سایه جنگ را از سر مردم کم کرد

«تیتر» در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان دکتر مهدی خورشیدی جامعه شناس و پژوهشگر حوزه توسعه بود؛ او در این گفت‌و‌گو تاکید کرد اگر همت مردم نبود امروز سعید جلیلی رئیس جمهور بود نه مسعود پزشکیان.
درخواست شهباز حسن‌پور از نمایندگان مجلس

از نهاد‌هایی که با پول دولت اداره می‌شوند، تحقیق و تفحص کنید

شهباز حسن‌پور، نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جمهوری اسلامی وظیفه دارد از نهاد‌های مدنی از جمله کانون‌های وکلای دادگستری حمایت کند و اجازه ندهد افراد غیر متخصص به این جایگاه که یکی از مؤثرترین جلوه‌های مدنیت در ایران است خللی وارد شود، گفت: نمایندگان به تحقیق و تفحص از نهاد‌هایی بپردازند که با پول دولت اداره می‌شوند.

کد خبر: ۱۵۶۴۳۹
۰۹:۰۵ - ۰۸ مهر ۱۴۰۲

از نهاد‌هایی که با پول دولت اداره می‌شوند؛ تحقیق و تفحص کنید

دیدارنیوز: یک نماینده مجلس گفت: باید به سطح علمی افرادی که وارد حرفه وکالت می‌شوند توجه بیشتری شود تا از ورود اشخاص بدون صلاحیت علمی به این حرفه که مسبب نقض حقوق بنیادین شهروندان در دادرسی عادلانه می‌شود، جلوگیری شود.

شهباز حسن‌پور، درباره مصوبات اخیر مجلس شورای اسلامی درخصوص نهاد وکالت گفت: با توجه به اینکه وکیل دادگستری وظیفه دارد از حقوق موکل خود اعم از آنکه شخص حقیقی باشد یا حقوقی، دولتی باشد یا غیر دولتی، دفاع نماید و در این منصب و جایگاه به دستگاه قضایی در جهت احقاق حق و صدور احکام عادلانه کمک کند، وکلا در تمام دنیا مستقل هستند، کشور جمهوری اسلامی نه آنکه از این شرایط مستثنی نیست بلکه باید سرآمد باشد تا حقی از کسی تضییع نشود؛ مستقل بودن کانون‌های وکلا و وکیل دادگستری به معنای استقلال عدلیه و در جهت اعتبار آراء قضایی ارزیابی می‌شود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: ممکن است بعضی افراد قدر و جایگاه وکیل مستقل را ندانند، ولی باید توجه داشته باشیم که اگر وکیل در مقام دفاع از موکل خود نگران تبعاتی باشد و بترسد که ممکن است توسط دستگاه قضایی یا جایگاه و مقام دیگری مورد مؤاخذه قرار گیرد، نمی‌تواند به وظیفه خود عمل کند؛ در تمام دنیا کانون‌های وکلا مستقل هستند و به راحتی و بدون دغدغه و مستند به قانون از حق دفاع می‌کنند؛ همین است که عدالت را دارای دو بال دانسته و وکالت یکی از این دو بال در کنار قضاوت است.

او ادامه داد: از طرف دیگر کانون‌های وکلا هیچ بار مالی بر دولت ندارند، آن‌ها خودگردان و خودانتظام هستند و مرتباً از طریق وکالت‌های تسخیری و معاضدتی به حاکمیت سرویس می‌دهند؛ سالیانه برای چند نفر شغل ایجاد کرده و آموزش و نظارت بر پذیرفته‌شدگان را رأساً کانون‌ها انجام می‌دهند؛ شما ببینید دولت برای ایجاد هر شغل چقدر هزینه می‌کند حالا وقتی این نهاد مدنی و تخصصی بدون حتی ریالی کمک یا تسهیلات برای تحصیل کردگان رشته حقوق، شغل ایجاد می‌کند باید مورد قدردانی قرار گیرد نه آنکه تحت فشار و احیاناً منکوب شود. ای‌کاش در کشور ما ده‌ها نهاد مدنی مانند کانون‌های وکلا وجود داشت و باعث می‌شدند از کار تصدی‌گری دولت بکاهند.

نماینده سیرجان و بردسیر تاکید کرد: باید به سطح علمی افرادی که وارد حرفه وکالت می‌شوند توجه بیشتری شود تا از ورود اشخاص بدون صلاحیت علمی به این حرفه که مسبب نقض حقوق بنیادین شهروندان در دادرسی عادلانه می‌شود، جلوگیری شود. فکر می‌کنم جمهوری اسلامی وظیفه دارد از نهاد‌های مدنی از جمله کانون‌های وکلای دادگستری حمایت کند و اجازه ندهد افراد غیر متخصص به این جایگاه که یکی از مؤثرترین جلوه‌های مدنیت در ایران است، خللی وارد شود.

وی عنوان کرد: قاضی ما هرچقدر عادل و دقیق باشد و تمامی ملاحظات قانونی را رعایت کند، درصورتی در آن محکمه وکیل مستقل نباشد جامعه بین‌المللی آراء ما را عادلانه ارزیابی نمی‌کند و به آن‌ها خدشه وارد می‌کند. از طرف دیگر سرمایه‌گذاران خارجی، رغبت سرمایه‌گذاری در کشورمان را از دست می‌دهند چرا که فکر می‌کنند اگر با مشکل حقوقی در جهت حفظ سرمایه مواجه شدند، وکیل مستقلی که تحت حاکمیت دولت نباشد وجود ندارد تا احقاق حق صورت گیرد. اگر قرار باشد نمایندگان مجلس به دغدغه خود در خصوص بحث تحقیق و تفحص بپردازند، من فکر می‌کنم مکان‌ها، شخصیت‌ها و نهاد‌های بسیاری وجود دارند که سزاوار تحقیق و تفحص هستند، چرا که با بودجه دولتی اداره می‌شوند.

منبع: ایلنا
ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۲۷ شهريور
امروز پنجشنبه ۲۷ شهريور
امروز پنجشنبه ۲۷ شهريور
امروز پنجشنبه ۲۷ شهريور