تیتر امروز

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اعتراضات اقتصادی آری، ایجاد ناامنی نه!/ عدم توافق نتانیاهو و ترامپ برای اقدام نظامی علیه ایران/ پزشکیان: دیگر دلار ۲۸۵۰۰ تومانی به کسی نمی‌دهیم

این صد و چهل و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۱ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت
دیدار آنچه در سال ۲۰۲۵ اتفاق افتاده را بررسی می‌کند

از جنگ ۱۲ روزه تا آتش بس در غزه/ ترامپ با قدرت برگشت

دیدارنیوز در اولین روز سال ۲۰۲۶، نگاهی گذرا به آنچه در سال میلادی ۲۰۲۵ که گذشت، انداخت که البته ناگفته پیداست ماجرای تجاوز نظامی اسرائیل به خاک ایران مهمترین اتفاق در سال گذشته بود.
سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک اقتصاددان مطرح شد

سید مرتضی افقه: ذخایر ارزی دولت پس از ۸ سال تحریم به شدت کاهش یافته/ بخشی از افزایش مکرر نرخ ارز، ناشی از سایه جنگ بر کشور است/ برخورد احترام‌آمیز رئیس‌جمهور با معترضین، اتفاق خوبی است، اما امیدوارم خیلی دیر نشده باشد/ آمدن همتی به بانک مرکزی، تاثیر زیادی در میان‌مدت به دنبال نخواهد داشت

استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌و‌گویی با دیدارنیوز گفت: پزشکیان به عنوان میراث‌دار خرابکاری دولت قبل وارد عرصه شد، اما سعی داشت که با مردم همراهی داشته باشد. این برخورد احترام‌آمیز...
مشکل کشور قانون‌های من‌درآوردی است

ایازی: همراهی با تندرو‌ها برای «نظام» گران تمام می‌شود

محمدعلی ایازی، استاد دانشکده حقوق، الهیات و علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: اگر توجهی به افراطی‌گری‌ها نشود و افراطیون هم تندروی کنند، حد بی‌اعتمادی در جامعه به جایی می‌رسد که دیگر با هیچ ابزاری نمی‌توان جلوی آن را گرفت؛ در واقع باید گفت همراهی با تندرو‌ها برای نظام گران تمام خواهد شد. در برخی از موضوع‌ها مردم چیزی را می‌خواهند و مسئولان چیز دیگری را. مثلا در بحث برجام یا نظارت استصوابی یا در رابطه با چگونگی برگزاری انتخاباتی که مردم در آن جایگاه بالایی داشته باشند و ... اگر این موارد حل و فصل نشوند، نظام مشروعیتش را از دست خواهد داد.

کد خبر: ۱۵۱۳۲۹
۰۸:۵۴ - ۲۹ خرداد ۱۴۰۲

ایازی: همراهی با تندرو‌ها برای «نظام» گران تمام می‌شود

دیدارنیوز: سید محمدعلی ایازی می‌گوید: در شرایطی که جامعه آمادگی التهاب دارد و فضا برای شدید شدن درگیری‌های داخلی فراهم است، باید بیشتر از هر مقطع دیگری مراقب بود. در چنین شرایطی اگر کسی، حتی مدیران رده بالا مرتکب اشتباه شد، نهاد مرتبط قطعاً باید رسیدگی کند.

سیدمحمدعلی ایازی قرآن‌پژوه و استاد دانشکدهٔ حقوق، الهیات و علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: برخی مسئولان در شرایط کنونی سخنان نسنجیده و اظهارات رادیکالی بیان می‌کنند که همین اظهارنظر نسنجیده می‌تواند به یک مشکل بزرگ تبدیل شود بنابراین معتقدم سیستم باید به این تحرکات واکنش نشان دهد. یعنی اگر توجهی به افراطی‌گری‌ها نشود و افراطیون هم تندروی کنند، حد بی‌اعتمادی در جامعه به جایی می‌رسد که دیگر با هیچ ابزاری نمی‌توان جلوی آن را گرفت؛ در واقع باید گفت همراهی با تندرو‌ها برای نظام گران تمام خواهد شد.

او می‌گوید: در شرایطی که جامعه آمادگی التهاب دارد و فضا برای شدید شدن درگیری‌های داخلی فراهم است، باید بیشتر از هر مقطع دیگری مراقب بود. در چنین شرایطی اگر کسی، حتی مدیران رده بالا مرتکب اشتباه شد، نهاد مرتبط قطعاً باید رسیدگی کرده و به تخلف انجام شده واکنش لازم را نشان بدهد و اجازه ندهد این مسئولان جامعه را تحریک کنند.

ایازی اظهار داشت: شاید این سوال مطرح شود که چرا رسیدگی لازم مشاهده نمی‌شود؟ متاسفانه مشکل اینجاست که دستگاه مسئول هم احتمالاً نظرش درباره نظرات افراطی مدیران این است که آن رفتار یا آن اظهارنظر صحیح بوده است. البته در مواقعی فرد گوینده از دستگاه مربوطه بزرگتر است و زور مسئولان به او نمی‌رسد.

ایازی ادامه می‌دهد: این روز‌ها شاهد این هستیم که افراد مختلفی درباره حجاب یا «برخورد با بی‌حجابی» به خود اجازه اظهارنظر می‌دهند و حتی بعضاً با ادبیات تهدید و تحقیرآمیزی با گروهی از مردم حرف می‌زنند که این کار بسیار اشتباه و خطایی بزرگ است. یعنی درباره هر کار و موضوعی مسئولانی تعین شده‌اند و به همین دلیل اگر منِ روحانی که وظیفه تبلیغ دین دارم، درباره موضوع تخصصی که آشنایی ندارم اظهارنظر داشته باشم و قضاوت کنم، تخلف محسوب می‌شود.

این چهره مذهبی گفت: در برخی از موضوع‌ها مردم چیزی را می‌خواهند و مسئولان چیز دیگری را. مثلاً در بحث برجام یا نظارت استصوابی یا در رابطه با چگونگی برگزاری انتخاباتی که مردم در آن جایگاه بالایی داشته باشند و ... اگر این موارد حل و فصل نشوند، نظام مشروعیتش را از دست خواهد داد.

ایازی می‌گوید: حجاب تصمیمی شخصی است و هیچ کس نمی‌تواند درباره ویژگی‌های شخصی یک فرد مسلمان تجسس کند. به همین دلیل هر قانونی که به ارگان‌های خاص اجازه مداخله در امور شخصی مردم می‌دهد، حتماً باید اصلاح شود تا فاصله مردم با حاکمیت بیشتر از این نشود. البته اگر نماینده‌های مجلس واقعاً مستقل و مردمی باشند، می‌توانند بعد از بررسی‌های لازم درباره حجاب یا هر موضوع دیگری تصیمم بگیرند. اما مشکل اصلی ما عملی است که بر اساس قانون من‌درآوردی «نظارت استصوابی» است. شورای نگهبان هم در راس مداخله‌کنندگان قرار گرفته و با رد شایسته‌ها، فضا را برای پیروزی افراد با حداقل رای و بدون کارنامه قابل دفاع، فراهم می‌کند.

منبع: رویداد24
ارسال نظرات
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
امروز جمعه ۱۲ دی
پرطرفدارترین ها