تیتر امروز

مهدی پازوکی: با وجود پژوهشکده شورای نگهبان، سازمان برنامه را تعطیل کنید!/ ما انقلاب کردیم عقلانیت حاکم شود نه رانت خواری/ تندرو‌ها بحران می‌سازند، بحران را مدیریت می‌کنند/ شریعتمداری در ویلا دماوند می‌نشیند، مردم هزینه‌اش را می‌دهند
گفت‌وگوی دیدار در سومین ویژه برنامه «میدان پاستور» با یک اقتصاددان

مهدی پازوکی: با وجود پژوهشکده شورای نگهبان، سازمان برنامه را تعطیل کنید!/ ما انقلاب کردیم عقلانیت حاکم شود نه رانت خواری/ تندرو‌ها بحران می‌سازند، بحران را مدیریت می‌کنند/ شریعتمداری در ویلا دماوند می‌نشیند، مردم هزینه‌اش را می‌دهند

در سومین برنامه از سری برنامه «میدان پاستور» مهدی پازوکی اقتصاددان و استاد دانشگاه مهمان ما بود. او معتقد است: متخصصان و صاحب نظران هر حرفی می‌زنند تندرو‌ها واکنش نشان می‌دهند، به دلیل اینکه...
افزایش سهم مالیات؛ اصلاح ساختار یا فشار بیشتر بر مردم؟/ خصوصی‌سازی یک رویا بود/ فیلم ۱۰۰ میلیاردی، کارت زرد به وزیر!
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

افزایش سهم مالیات؛ اصلاح ساختار یا فشار بیشتر بر مردم؟/ خصوصی‌سازی یک رویا بود/ فیلم ۱۰۰ میلیاردی، کارت زرد به وزیر!

این بیست و یکمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان...
ترامپ: لازم باشد باز هم به ایران حمله می‌کنیم/ آمادگی اسرائیل و ایران برای دور تازه جنگ؟/ عراقچی: تا جبران خسارت نشود، مذاکره بی‌مذاکره
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ترامپ: لازم باشد باز هم به ایران حمله می‌کنیم/ آمادگی اسرائیل و ایران برای دور تازه جنگ؟/ عراقچی: تا جبران خسارت نشود، مذاکره بی‌مذاکره

این صد و سیزدهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
تنگنای هفدهم با اسدالله بادامچیان (قسمت دوم)

تحزب از موتلفه اسلامی تا جمهوری اسلامی؛ شرک خفیه یا ابزار اعمال حکم خدا

دومین بخش از گفت‌وگو با اسدالله بادامچیان در تنگنا صرف مرور برخی وقایع روزهای پس از ورود آیت‌الله خمینی به ایران تا پایان حیات ایشان شد.

کد خبر: ۱۵۰۷۸۸
۱۶:۱۶ - ۱۸ خرداد ۱۴۰۲

تنگنا هفدهم بادامچیان 2

 

دیدارنیوز ـ حامد شجاعی: در این بخش، دو کلیدواژه "خدا" و "امام" به کرات از سوی بادامچیان مورد استفاده قرار گرفت. نقش خدا در قتل حسنعلی منصور، که بادامچیان آن را ترور نمی‌داند و با عبارت "اجرای حکم الهی" از آن یاد می‌کند و همچنین مصلحت‌اندیشی موتلفه در طراحی قتل محمدرضا شاه پهلوی و مشورت ایشان با آیت‌الله میلانی در غیاب آیت‌الله خمینی از جمله رخدادهای مهم قبل از وقوع انقلاب است که به گفته دبیر کل حزب موتلفه اسلامی برای خدا و اجرای حدودش رقم خورده است. بادامچیان همین نکته را نقطه افتراق موتلفه با سایر سازمان‌های چریکی و مسلح مانند حزب ملل اسلامی و سازمان مجاهدین خلق می‌داند.

 

قسمت دوم برنامه تنگنا با اسدالله بادامچیان را اینجا ببینید

 

از سوی دیگر بنا به مدعای مکرر اسدالله بادامچیان در این گفت‌و‌گو، موتلفه اسلامی از بدو تاسیس تا زمان حیات نخستین رهبر جمهوری اسلامی، نزدیک‌ترین تشکیلات سیاسی به ایشان بوده و استمرار این قرابت در تاسیس حزب جمهوری اسلامی انعکاس یافته است. حزبی که گویا بنا به گفته بادامچیان با طراحی و نظر مستقیم آیت‌الله خمینی از زمان اقامت ایشان در نجف پایه‌ریزی شد و درست یک هفته پس از سرنگونی رژیم‌ پهلوی با محوریت چهره‌های سرشناس روحانی و اعضای موتلفه اسلامی اعلام موجودیت کرد.

تنگنا هفدهم بادامچیان 2

یکی از نکات جالب توجه گفته‌های بادامچیان در این قسمت از گفت‌و‌گو، نقش مصلحت‌سنجی در تصمیمات مهم آیت‌الله خمینی از ابتدای مبارزه با رژیم‌ پهلوی در دهه چهل تا واپسین لحظات حیات ایشان است به گونه‌ای که این مصلحت‌سنجی در مواردی همچون نصب مهدی بازرگان به عنوان نخست‌وزیر دولت موقت و حمایت لفظی از میرحسین موسوی در برابر نود و نه نفر از نمایندگان مجلس، تمسک به خدعه از سوی ایشان را به ذهن متبادر می‌سازد.

بدیهی‌ست چنانکه در بخش نخست این قسمت از تنگنا نیز اشاره شد آنچه از سوی اسدالله بادامچیان بیان می‌شود روایت تاریخ از منظر موتلفه اسلامی‌ست و فعالان سیاسی و مطلعان و مورخان و پژوهشگران تاریخ می‌توانند درباره این رخدادهای تاریخی و نقش آفرینی اسدالله بادامچیان و حزب موتلفه اسلامی در وقایع شصت سال اخیر کشور اظهار نظر نمایند.

در این بخش از گفت‌و‌گو با بادامچیان مانند گفت‌و‌گوهای مشابه متعددی که با مخالفان رژیم پهلوی صورت گرفته است، رد پای اختلافات موجود میان فعالان و مبارزان در سال‌های زندانِ پیش از انقلاب، در رخدادهای سال‌های پس از پیروزی انقلابیون تا به امروز همچنان مشهود است.

عکس‌ها: آرش راهبر

تنگنا هفدهم بادامچیان 2

 

 

ارسال نظرات
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی : ۰
غیر قابل انتشار : ۰
جواد پیمانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
0
1
اقای شجاعی حمایت علنی امام ازاقای موسوی نخست وزیر وخطاب امام به اینکه شماتوان اداره یک نانوایی رانداریدبه موتلفه نبود چرامستندات را اقای بادام چیان تحریف میکند؟
مدیر پایگاه پیغام شما به آقای شجاعی منتقل شد. منتظر پاسخ ایشان باشید
حامد شجاعی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۲۳
جناب آقای پیمانی،
سلام. در ابتدا وظیفه دارم از توجه شما به برنامه تنگنا و دقت نظرتان در باره مباحث مطرح شده تشکر کنم. و اما در باب نکته ای که فرمودید قصد داشتم با اشاره به همین تصریح آیت الله خمینی در باب عدم توانایی مخالفان مهندس موسوی در اداره یک نانوایی این برهه از تاریخ را بیشتر با آقای بادامچیان به بحث بگذارم که متاسفانه کمبود وقت و درعین حال عدم تمایل جناب آقای بادامچیان به مرور گذرای ماجرای 99 نفر (با ذکر این نکته که بحث پیرامون 99 نفر باید مجزا و طولانی انجام شود) اجازه بررسی موشکافانه تر مساله را گرفت. امیدوارم در فرصت دیگری بتوان این نکته شما را مشخصا از آقای بادامچیان پرسید. ضمنا چنانکه در بعضی برنامه ها هم خدمت مخاطبان محترم تنگنا توضیح داده ام دیدارنیوز آماده انعکاس یادداشت ها و نقدهای مخاطبان در ارتباط با برنامه تنگنا و مطالب مطرح شده از سوی حاضران در این برنامه می باشد.
امروز يکشنبه ۱۲ مرداد
امروز يکشنبه ۱۲ مرداد
امروز يکشنبه ۱۲ مرداد
امروز يکشنبه ۱۲ مرداد