تیتر امروز

شادی برای «یلدا» با جیب خالی/ از شاهنامه خوانی و فال حافظ تا قصه حسین کرد شبستری
روایت دیدار از قدیمی‌ترین جشن ایران زمین در این روزها

شادی برای «یلدا» با جیب خالی/ از شاهنامه خوانی و فال حافظ تا قصه حسین کرد شبستری

هر سال وقتی آذر خانم (آذرماه) می‌خواهد رخت خود را جمع کند و برود یک اتفاقی می افتد که برای ایرانیان مقد است آن هم اجرای آیین شب چله یا همان یلداست اما این روزها همه می‌گویند چه یلدایی وقتی جیب...
اشرف بروجردی: قوانین حمایت از زنان روی کاغذ ماند/بدون حضور زنان توسعه‌ای در کشور اتفاق نمی‌افتد/ چرا در احزاب سیاسی زنان حضور کمتری دارند
بازخوانی یک گفت و گو

اشرف بروجردی: قوانین حمایت از زنان روی کاغذ ماند/بدون حضور زنان توسعه‌ای در کشور اتفاق نمی‌افتد/ چرا در احزاب سیاسی زنان حضور کمتری دارند

هشتم خرداد ۱۴۰۲ دیدارنیوز میزبان اشرف بروجردی اولین معاون زن دولت خاتمی بود. درگذشت او بهانه‌ای شد تا گفت‌وگوی پیشین را با ملاحظه اینکه حرف‌های او همچنان محل تامل است باز نشر کنیم.
محمود فتوحی: ایران امروز را، رسانه‌های داخلی و خارجی می‌سازند/ از دوره صفویه به بعد، وطن معنای ملک را پیدا کرد/ در ادبیات معاصر، مفهوم ایران تا حدودی ریزش پیدا کرد
گفت و گوی دیدار در برنامه «گپی نو» با پژوهشگر نام آشنای ادبیات فارسی:

محمود فتوحی: ایران امروز را، رسانه‌های داخلی و خارجی می‌سازند/ از دوره صفویه به بعد، وطن معنای ملک را پیدا کرد/ در ادبیات معاصر، مفهوم ایران تا حدودی ریزش پیدا کرد

در هفتمین برنامه از گپی‌نو، با محمود فتوحی، استاد و پژوهشگر نام‌آشنای ادبیات فارسی به گفت‌و‌گو پرداختیم و با او پیرامون مفهوم ایران در شعر فارسی خصوصا قصاید مدحی سخن گفتیم.

درگذشت زندانی فلسطینی پس از ۸۶ روز اعتصاب غذا

خضر عدنان، یکی از رهبران گروه شبه نظامی جهاد اسلامی، نخستین زندانی فلسطینی در یک دهه گذشته به شمار می‌آید که در جریان یک اعتصاب غذای ۸۶ روزه جان خود را از دست داد.

کد خبر: ۱۴۸۹۹۶
۱۳:۲۷ - ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲

درگذشت زندانی فلسطینی پس از ۸۶ روز اعتصاب غذا

دیدارنیوز: در حالی که در هفته‌های اخیر تنش‌ها بین اسرائیل و فلسطینی‌ها رو به افزایش بوده است، یک زندانی بلندپایه فلسطینی روز سه‌شنبه پس از تقریبا سه ماه اعتصاب غذا در یکی از زندان‌های اسرائیل جان باخت و خود عاملی بر تشدید ناآرامی‌های جدید در منطقه شد.

خضر عدنان، یکی از رهبران گروه شبه نظامی جهاد اسلامی، نخستین زندانی فلسطینی در یک دهه گذشته به شمار می‌آید که در جریان یک اعتصاب غذای ۸۶ روزه جان خود را از دست داد. همزمان با افزایش تنش‌ها در کرانه باختری، مرگ او احتمال بروز خشونت‌های تازه بین اسرائیل و گروه‌های شبه نظامی فلسطینی را افزایش می‌دهد.

اندکی پس از اعلام خبر مرگ وی، شبه نظامیان فلسطینی در نوار غزه راکت‌هایی را به سمت جنوب اسرائیل شلیک کردند. همچنین فلسطینیان خواستار اعتصاب عمومی در کرانه باختری و نوار غزه شدند و انتظار می‌رود که تجمعات اعتراضی نیز در اواخر امروز برگزار شود.

زندانیان فلسطینی سال هاست که در اعتراض به بازداشت خود و گرفتن امتیاز از اسرائیل، از تاکتیک اعتصاب غذای طولانی استفاده می‌کنند. این شیوه آخرین ابزار برای مقاومت در برابر آنچه فلسطینیان به عنوان «حبس‌های ناعادلانه» می‌دانند، برشمرده می‌شود. اغلب زندانیان با امتناع از خوردن غذا به طرز خطرناکی بیمار می‌شوند، با اینکه تاکنون هیچ یک از این افراد در بازداشت فوت نکرده بود، ولی بسیاری از آن‌ها دچار آسیب‌های عصبی جبران ناپذیری شده‌اند.

برای فلسطینی‌ها، اسرای دربند حکم قهرمانان ملی را دارند و هر گونه خطرجانی برای آن‌ها در زمان بازداشت می‌تواند تنش‌ها یا خشونت‌ها را شعله‌ورتر کند. در اغلب موارد اعتصاب غذای زندانیان فلسطینی، اسرائیل درخواست‌های آن‌ها برای آزادی یا کاهش مجازات را پذیرفته است.

عدنان ۴۵ ساله اندکی پس از دستگیری در پنجم فوریه ۲۰۲۳ اعتصاب خود را آغاز کرد. او در دفعات قبلی هم که بازداشت شده بود دست به اعتصاب غذا زده بود. وی در سال ۲۰۰۴ (۲۵ روز)، در سال ۲۰۱۲ (۶۶ روز)، در سال ۲۰۱۵ (۵۶ روز)، در سال ۲۰۱۸ (۵۸ روز) و در سال ۲۰۲۱ (۲۵ روز) اعتصاب غذا کرده بود.

او که بار‌ها تحت عناوین مختلف از جمله «بازداشت اداری بدون تفهیم اتهام» دستگیر شده بود، در طول اعتصابات قبلی توانسته بود آزادی خود را به دست آورد. سرویس زندان‌های اسرائیل اعلام کرد که عدنان این بار به «مشارکت در فعالیت‌های تروریستی» متهم شده بود، و در حالی که مراحل قانونی ادامه داشت، از درمان خودداری می‌کرده است. گفته می‌شود که او بامداد روز سه شنبه در سلولش بیهوش پیدا شد و به بیمارستان منتقل شد و در آنجا مرگش اعلام شد.

گروه‌های فلسطینی در نوار غزه، بیت‌المقدس و شهر‌های سراسر کرانه باختری در روز سه‌شنبه را «عزای عمومی» اعلام کردند و برای اعتصاب عمومی، تعطیلی مدارس و کسب‌وکار فراخوان صادر کردند.

ارتش اسرائیل اعلام کرده است که موشک‌هایی ازسمت نوار غزه که تحت کنترل حماس قرار دارد شلیک شده است، ولی خسارتی در پی نداشته است. گروه جهاد اسلامی در بیانیه‌ای اعلام کرد: «نبرد ما ادامه دارد و متوقف نخواهد شد.»

به گفته گروه حقوق بشر اسرائیلی «هموکد / HaMoked»، اسرائیل در حال حاضر بیش از هزار زندانی فلسطینی را بدون اتهام یا محاکمه در بازداشت دارد که بالاترین تعداد از سال ۲۰۰۳ است. این رقم در سال گذشته میلادی افزایش داشته است؛ چرا در پی حملات مرگبار فلسطینی‌ها در اسرائیل در اوایل سال ۲۰۲۲، کرانه باختری اشغالی تقریبا هر شب شاهد دستگیری افرادی از سوی اسرائیل بوده است.

ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۰۱ دی
امروز دوشنبه ۰۱ دی
امروز دوشنبه ۰۱ دی
امروز دوشنبه ۰۱ دی