تیتر امروز

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ به میزبانی دیدارنیوز برگزار شد.
امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم
در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام اکبرنژاد مطرح شد:

امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم

در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبرنژاد مجتهد و مدرس حوزه، در ادامه موضوع "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی" به تاثیر تقیه در کنش علماء دین پرداختیم.

دقیق‌ترین تصاویر از مریخ توسط کاوشگر اماراتی

یک کاوشگر اماراتی موفق شده از قمر کوچک مریخ از نزدیک عکس بگیرد و این تصاویر دقیق را به زمین مخابره کند. این فضاپیما در تصاویر خود، یک قمر عجیب و دهانه‌دار کوچک را مشاهده کرده که تنها ۱۵ کیلومتر در ۱۲ کیلومتر وسعت دارد.

کد خبر: ۱۴۸۵۶۶
۱۳:۰۷ - ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۲

تصاویر دقیق از «قمر کوچک مریخ» توسط کاوشگر اماراتی

دیدارنیوز: کاوشگر «امل» متعلق به امارات متحده عربی ماه گذشته در ۱۰۰ کیلومتری «دیموس» که کوچکترین و دورترین قمر مریخ است پرواز کرد.

تصاویری که «امل» که در زبان عربی به معنای امید است ارسال کرده، دقیق‌ترین تصاویری است که تاکنون از مریخ گرفته شده است؛ چراکه این نزدیک‌ترین سفینه‌ای است که تقریبا در طی نیم قرن گذشته در مدار مریخ قرار گرفته است.

این فضاپیما در تصاویر خود، یک قمر عجیب و دهانه‌دار کوچک را مشاهده کرده که تنها ۱۵ کیلومتر در ۱۲ کیلومتر وسعت دارد.

فوبوس، قمر دیگر مریخ تقریبا دو برابر این اندازه است و بهتر قابل درک و مشاهده است. ضمن اینکه این قمر به مریخ بسیار نزدیک‌تر است.

هسا المتروشی، دانشمند ارشد این پروژه به آسوشیتدپرس می‌گوید: «مدار قمر دیموس به دور مریخ حدود ۲۳ هزار کیلومتر طول دارد و این فضاپیما در بخش داخلی مدار قرار می‌گیرد و همین مسئله باعث شد که رصد دیموس به ایده‌ای جذاب و متقاعدکننده تبدیل شود.»

این دانشمند اماراتی همچنین اضافه کرده که اگرچه تاکنون بیشتر توجهات برای رصد مریخ متوجه فوبوس بوده، اما حالا نوبت دیموس است که به ما در این خصوص کمک بیشتری کند.

المطروشی و دیگر دانشمندان آژانس فضایی امارات می‌گویند تصاویر جدید نشان می‌دهد که برخلاف باور رایج، دیموس سیارکی نیست که سال‌ها پیش در مدار مریخ قرار گرفته باشد، بلکه این قمر در واقع منشا مریخی دارد و شاید بخشی جداشده از خود سیاره مریخ باشد.

به گفته المتروشی، کاوشگر «امل» اماراتی‌ها امسال نیز همچنان در این مدار حضور خواهد داشت و به کاوش‌های خود ادامه خواهد داد؛ هرچند که تجربه رویارویی نزدیک با مریخ که در ۱۰ مارس روی داد، احتمالا دیگر تکرار نخواهد شد.

در سال ۱۹۷۷ میلادی کاوشگر «واینکینگ۲» ناسا به فاصله ۳۰ کیلومتری از دیموس رسید. از آن زمان فضاپیما‌های دیگری توانسته بودند از این قمر سیاره مریخ عکس‌برداری کنند، اما هرگز فاصله آن‌ها به آن نزدیکی نبوده است.

فضاپیمای اماراتی «امل» در ۱۹ ژوئیه ۲۰۲۰ به سمت مریخ پرتاب شد و در تقریبا در پنجاهمین سالگرد نخستین فرود انسان بر روی ماه توسط نیل آرمسترانگ، ماموریت خود را آغاز کرد.

ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
پرطرفدارترین ها