تیتر امروز

سمانه نایینی:
گفت‌وگوی ویژه دیدارنیوز با یک فعال حوزه روابط عمومی سمن‌ها

سمانه نایینی: "جمع‌آوری" مناسب پسماند است نه کارتن‌خواب‌ها و کودکان کار/ ناکارآمدی شهرداری به سازمان‌های مردم نهاد آسیب زد/ خلع سواد رسانه‌ای پاشنه آشیل روابط عمومی‌ها است

امروز ۲۷ اردیبهشت ماه روز جهانی ارتباطات و روابط عمومی‌هاست و این روز بهانه‌ای شد تا دیدارنیوز در گفت و گویی با یکی از فعالان حوزه روابط‌عمومی سمن‌ها، چالش‌ها و کاستی‌های این حوزه را بررسی کند.
تلاش کن! طلاش کن

تلاش کن! طلاش کن

رویکرد پریسکوپ برآن است که دغدغه و علاقه مندی‌های نسل z رو با تجربه و دانش نسل‌های قبل‌تر ادغام کند تا نتایج جالب و جدیدی در راستای اهداف شغلی هر دو نسل برسد. در قسمت سوم این برنامه چشم پریسکوپ...
رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه
گفت‌وگوی دیدار در برنامه جامعه‌پلاس با وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی

رضا صالحی‌امیری:سالیانه ۱۵ میلیارد دلار از کشور خارج می‌شود/ مساله،فرار نخبگان است نه مهاجرت/ با حجاب موافقم با اجبار نه

جامعه پلاس در یکی دیگر از برنامه‌های خود میزبان رضا صالحی امیری، وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی بود؛ او از دلایل فرار نخبگان گفت و تاکید کرد که به همین دلیل سالیانه ۱۵ میلیارد دلار سرمایه از...

هشدار کارشناس محیط زیست؛ دریاچه ارومیه خشک می‌شود؟

محمد درویش، کارشناس حوزه آب و محیط زیست با هشدار نسبت به وضعیت بحرانی دریاچه ارومیه گفت: میانگین بارش حوضه آبخیز دریاچه ارومیه حدود ۲۰ درصد از میانگین درازمدت کمتر بوده و این حوضه همچنان دچار خشکسالی است و اگر این وضعیت تداوم داشته باشد باید برای یک سال خشک خودمان را آماده کنیم.

کد خبر: ۱۴۴۸۵۵
۱۳:۰۳ - ۱۸ بهمن ۱۴۰۱

دریاچه ارومیه خشک می‌شود؟

دیدارنیوز: یک کارشناس حوزه آب و محیط زیست گفت: دریاچه ارومیه سال ۱۳۷۵، ۳۳ میلیارد متر مکعب آب داشت و اکنون این میزان به کمتر از یک میلیارد متر مکعب آب رسیده است، در حال حاضر تقریبا می‌توان گفت ما به بدترین وضعیت رسیده‌ایم، زیرا سطح تراز دریاچه هرگز در سطح کنونی نبوده است.

محمد درویش در گفتگو با ایلنا، درباره وضعیت دریاچه ارومیه باتوجه به بارندگی‌های اخیر اظهار داشت: امسال علیرغم ریزش‌های آسمانی خوبی که در کشور داشتیم، اما میانگین بارش حوضه آبخیز دریاچه ارومیه حدود ۲۰ درصد از میانگین درازمدت کمتر بوده و این حوضه همچنان دچار خشکسالی است و اگر این وضعیت تداوم داشته باشد باید برای یک سال خشک خودمان را آماده کنیم.

وی افزود: جهاد کشاورزی استان‌های آذربایجان غربی و شرقی و شمال کردستان باید به کشاورزان بگویند که از کشت دوم صرفنظر کرده و کشت‌های پرآب‌بر را متوقف کنند بخصوص محصولاتی مثل باغ‌های سیب بشدت می‌تواند بحران را جدی‌تر کند و این استان‌ها با بحران آب روبرو شوند، چغندرکاری به عنوان یکی از اقلام پرمصرف در حوزه دریاچه ارومیه باید مدیریت شود و سطح زیر کشت آن کاهش پیدا کند، در غیر این صورت ما شاهد افزایش تولید چشمه‌های گرد و خاک در حوضه آبخیز دریاچه ارومیه و کف بستر دریاچه خواهیم بود. مگر اینکه اتفاق خاصی بیفتد و بارندگی به طرز چشمگیری تا پایان زمستان افزایش پیدا کند، در این صورت شرایط به سمت نرمال برمی‌گردد که البته چندان نمی‌توان روی این موضوع حساب کرد.

این کارشناس حوزه آب و محیط زیست با بیان اینکه اگر با همین شیوه مدیریتی جلو برویم چشم‌انداز امیدبخشی برای نجات دریاچه وجود ندارد، تاکید کرد: دریاچه زمانی احیا می‌شود که بتوان اقتصادی تعریف کرد که آب‌محور نباشد، حداقل برای ۱۰ سال باید به سمت آیش حوضه آبخیز دریاچه ارومیه حرکت کنیم و از حدود ۷ میلیارد متر مکعب منابع آبی دریاچه ارومیه حداقل سالی ۳.۶ میلیارد متر مکعب را به دریاچه اختصاص دهیم و مابقی آب را در اختیار بخش شرب، صنعت و کشاورزی قرار دهیم، اما اکنون این اراده دیده نمی‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در ۸ سالی که ستاد احیای دریاچه ارومیه هم فعال بود کاری انجام نشد اکنون که رسما ستاد تعطیل شده و با سپرده شدن مسئولیت به دست استاندار آذربایجان غربی کسی که مخالف برنامه‌های ستاد احیا بوده؛ شرایط حاکی از این است که باوری نسبت به ماجرای احیا وجود ندارد، بنابراین آینده دریاچه واقعا نگران‌کننده است.

درویش گفت: دریاچه سال ۱۳۷۵، ۳۳ میلیارد متر مکعب آب داشت اکنون این میزان به کمتر از یک میلیارد متر مکعب آب رسیده است، در حال حاضر تقریبا می‌توان گفت ما به بدترین وضعیت رسیده‌ایم، زیرا سطح تراز دریاچه هرگز در سطح کنونی نبوده است، ضمن اینکه در فصل زمستان هستیم طبق آنچه از شواهد امر برمی‌آید در فصل تابستان آینده احتمال خشک شدن دریاچه خیلی زیاد است.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی