تیتر امروز

اغتشاش یا اعتراض مدنی؟/ پزشکیان دلار را آزاد کرد/ مادورو در بازداشت، معاونش رئیس‌جمهور موقت!
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

اغتشاش یا اعتراض مدنی؟/ پزشکیان دلار را آزاد کرد/ مادورو در بازداشت، معاونش رئیس‌جمهور موقت!

این صد و چهل و پنجمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۱۵ دی‌ماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مجید حسینی: تاجگردون به جای نگرانی برای مصرف بنزین در دور دور، دلواپس معیشت مردم باشد/ ۸ هزار میلیارد تومان به ۲ درصد سپرده گذاران وام دادند!/ دلیل کسری بودجه، نه دولت که به‌خاطر دزدی ارز است/ اعتراض بازار به «گرانی» نیست/ کشور را به سمت دره ابرتورم می‌برید، ترمز کنید!
گفت‌وگوی دیدار در یک ویژه برنامه با استاد دانشگاه

مجید حسینی: تاجگردون به جای نگرانی برای مصرف بنزین در دور دور، دلواپس معیشت مردم باشد/ ۸ هزار میلیارد تومان به ۲ درصد سپرده گذاران وام دادند!/ دلیل کسری بودجه، نه دولت که به‌خاطر دزدی ارز است/ اعتراض بازار به «گرانی» نیست/ کشور را به سمت دره ابرتورم می‌برید، ترمز کنید!

مجید حسینی، استاد دانشگاه تهران مهمان ویژه برنامه دیدارنیوز بود، او در این گفت‌و‌گو به اعتراضات این روزها، دلایل گران سازی و نقش نسل زد پرداخت.
دلفی، سفیر سابق ایران در فرانسه: حتی جمهوری‌خواهان طرفدار ترامپ هم از اصل اقدام او دفاع نمی‌کنند/ ربایش مادورو، آغاز برنامه ترامپ در آمریکای لاتین است/ شریعتی، فعال سیاسی: ماجرای مادورو باید متضمن هشدار نسبت به حاکمیت ایران درباره امکان تکرار تجربه ونزوئلا باشد/ روسیه و چین، ونزوئلا را خیلی بیشتر از ما دوست ‌داشتند!
در گفت‌و‌گوی دیدار با یک دیپلمات باسابقه و یک تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی مطرح شد

دلفی، سفیر سابق ایران در فرانسه: حتی جمهوری‌خواهان طرفدار ترامپ هم از اصل اقدام او دفاع نمی‌کنند/ ربایش مادورو، آغاز برنامه ترامپ در آمریکای لاتین است/ شریعتی، فعال سیاسی: ماجرای مادورو باید متضمن هشدار نسبت به حاکمیت ایران درباره امکان تکرار تجربه ونزوئلا باشد/ روسیه و چین، ونزوئلا را خیلی بیشتر از ما دوست ‌داشتند!

سعید شریعتی، فعال و تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی و ابوالقاسم دلفی، سفیر پیشین کشورمان در فرانسه و کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌و‌گویی با دیدار به ارائه تحلیلی از تحولات اخیر ونزوئلا، پیامدهای انتقال...
فریال مستوفی عضو اتاق بازرگانی:

دولت بزرگ‌تر شده، مخارج آن افزایش یافته و کسری بودجه را بیشتر خواهد کرد

یک عضو اتاق بازرگانی ایران:کسری بودجه باعث چاپ اسکناس و در نهایت منجر به تورم بیشتر می‌شود. نتیجه مدیریت ناکارآمد و سیاست‌های نادرست دولت‌ها از قبل تاکنون باعث شده است جمعیت زیادی از مردم ایران زیر خط فقر قرار گیرند.

کد خبر: ۱۴۲۰۱۷
۱۵:۴۰ - ۲۴ آذر ۱۴۰۱

دولت بزرگ‌تر شده، مخارج آن افزایش یافته و کسری بودجه را بیشتر خواهد کرد
 
دیدارنیوز ـ فریال مستوفی می‌گوید: «در این شرایط کوچکتر شدن دولت از ضرورت‌ها می‌باشد متاسفانه شاهد بزرگ‌تر شدن دولت هستیم و با بزرگ‌تر شدن دولت هزینه‌ها و مخارج دولت افزایش یافته و کسری بودجه بیشتر خواهد شد. این کسری بودجه باعث چاپ اسکناس و در نهایت منجر به تورم بیشتر می‌گردد. به وجود آمدن این وضعیت با توجه به دارا بودن منابع غنی در کشور، نتیجه مدیریت ناکارآمد و سیاست‌های نادرست دولت‌ها از قبل تاکنون می‌باشد که باعث شده است جمعیت زیادی از مردم کشورمان زیر خط فقر قرار گیرند».

افزایش روزانه قیمت دلار و کسری بودجه وسیع دولت در کنار فشار تورم جامعه را دچار نگرانی کرده است، نگرانی‌ای که به مرور زمان اثرات خود را بر روح و روان جامعه می‌گذارد و سفره مردم را روز به روز کوچکتر می‌کند.

اما اینکه بودجه دولت از جیب چه کسانی تامین می‌شود و افزایش وسیع نقدینگی در کنار عدم ثبات در بازار تا چه حد نتایج فاجعه‌آمیزی به همراه خواهد داشت، هنوز برای دولتمردان آشکار نشده است. از سوی دیگر رئیس جمهور مدعی است که دستاورد‌های اقتصادی خوبی داشته و شرایط فعلی و بروز تنش‌ها به این دلیل است که می‌خواهند پیشرفت‌های دولت را متوقف کنند.
  مستوفی، عضو اتاق بازرگانی و فعال اقتصادی درباره بروز افزایش روزانه نرخ ارز و تاثیر آن بر تجارت داخلی و معیشت مردم در ادامه اظهار کرد: «از آنجایی‌که نرخ ارز از مهم‌ترین متغیر‌های اقتصاد کلان شناخته می‌شود بنا براین تغییرات آن بطور گسترده بر متغیر‌های دیگر اقتصادی نظیر رشد اقتصادی و تورم تاثیرگذار است؛ لذا افزایش نرخ ارز، افزایش تورم و کاهش ارزش پول ملی را بدنبال خواهد داشت و این موضوع باعث عدم اطمینان مردم به وضعیت بازار شده و به ناچار، مردم برای حفظ ارزش دارایی و پول خود به سوی بازار‌های سکه و طلا می‌روند که ریسک‌پذیری کمتری نسبت به سایر بازار‌ها دارند».

این کارشناس اقتصادی یادآور شد: «تداوم این روند برای اقتصاد کشورمان بسیار خطرناک خواهد بود. انتظارات تورمی افزایش می‌یابد، سرمایه‌گذاری در بخش‌های تولید کم خواهد شد و بطور کلی رکود بر اقتصاد کشور حاکم خواهد شد و مسلماً این رکود تورمی، کوچکتر شدن سفره مردم را به همراه خواهد داشت».

وی در ادامه درباره ادامه روند افزایش قیمت ارز در ماه‌های آینده افزود: «هفت ماه پیش در یک گفت‌وگو تاکید کردم که دلار تا پایان سال میلادی به قیمت چهل هزار تومان هم خواهد رسید و متاسفانه الان قیمت دلار به این عدد رسیده است. هرچند در این شرایط کوچکتر شدن دولت از ضرورت‌ها می‌باشد متاسفانه شاهد بزرگ‌تر شدن دولت هستیم و با بزرگ‌تر شدن دولت هزینه‌ها و مخارج دولت افزایش یافته و کسری بودجه بیشتر خواهد شد. این کسری بودجه باعث چاپ اسکناس و در نهایت منجر به تورم بیشتر می‌گردد. به وجود آمدن این وضعیت با توجه به دارا بودن منابع غنی در کشور، نتیجه مدیریت ناکارآمد و سیاست‌های نادرست دولت‌ها از قبل تاکنون می‌باشد که باعث شده است جمعیت زیادی از مردم کشورمان زیر خط فقر قرار گیرند».

مستوفی در پایان درباره شعار دولت مبنی بر امضای موافقتنامه‌هایی با دولت‌های روسیه و چین مبنی بر سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف از جمله نفت و گاز در شرایط تحریمی گفت: «بنده اطلاعی در خصوص موافقتنامه‌ها ندارم، اگر هم موافقتنامه‌ای به امضاء رسیده باشد به اجرا در آمدن آن در این شرایط و در وضعیتی که کشور در زمینه نفت و گاز تحریم می‌باشد عملی نیست. البته ممکن است که از طریق غیر معمول صادرات کمی داشته باشیم لیکن تا زمانی که تحریم‌ها پابرجا هستند این موافقتنامه‌ها اجرایی نخواهند شد».

ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۱۷ دی
امروز چهارشنبه ۱۷ دی
امروز چهارشنبه ۱۷ دی
امروز چهارشنبه ۱۷ دی
پرطرفدارترین ها