تیتر امروز

پیرپسر؛ شاهکار سینمای ایران یا جوسازی رسانه‌ای؟
مناظره داغ بین دو منتقد سینما؛ آنتونیا شرکا و محمدتقی‌زاده

پیرپسر؛ شاهکار سینمای ایران یا جوسازی رسانه‌ای؟

فیلم «پیرپسر» با فروش صد میلیارد تومانی و بیش از یک میلیون مخاطب، به پدیده جنجالی این روز‌های سینمای ایران تبدیل شده است. اما آیا این موفقیت حاصل کیفیت هنری و ساختار منحصر‌به‌فرد آن است یا نتیجه...
محمدیان، مدیرمسئول دیدارنیوز: شنیده نشدن صداهای متکثر جامعه به بغض و نفرت بدل می‌شود
در نشست صمیمانه خانواده دیدار به مناسبت روز خبرنگار و هشت سالگی این رسانه مطرح شد؛

محمدیان، مدیرمسئول دیدارنیوز: شنیده نشدن صداهای متکثر جامعه به بغض و نفرت بدل می‌شود

نشست صمیمانه اهالی دیدار به مناسبت هشت ساله شدن «سایت خبری، تحلیلی دیدارنیوز» و روز خبرنگار چهارشنبه پانزدهم مردادماه برگزار شد.
زیباکلام: رضا پهلوی، جشن گرفته بود که اسرائیل، بزن!/ نظام، مواضع یک اقلیت ۲۰ درصدی را در بوق و کرنا می‌کند/ ابهری: پس از صد سال به چراغ گردسوز و بادبزن برگشتیم!/ اگر دوباره جنگ شد، چگونه مدیریت کنیم که بنزین به لیتری ۵۰ هزار تومان نرسد
بررسی کلان‌موضوعات سپهر سیاست و اجتماع در ایران با حضور دو استاد دانشگاه

زیباکلام: رضا پهلوی، جشن گرفته بود که اسرائیل، بزن!/ نظام، مواضع یک اقلیت ۲۰ درصدی را در بوق و کرنا می‌کند/ ابهری: پس از صد سال به چراغ گردسوز و بادبزن برگشتیم!/ اگر دوباره جنگ شد، چگونه مدیریت کنیم که بنزین به لیتری ۵۰ هزار تومان نرسد

شماری از کلان‌موضوعات و مسائل مهم سپهر امروز سیاست و اجتماع در ایران، بهانه‌ای شد تا به سراغ صادق زیباکلام و مجید ابهری، دو تن از اساتید دانشگاه رفته و در یکی دیگر از سلسه مناظرات دیدار، ابعاد...

سکونت ۳۷ درصد مردم تهران در ۶ درصد پهنه پرخطر

طبق اعلام مسئولان فقط حدود ۶ درصد مساحت شهر تهران در بافت فرسوده و پرخطر قرار دارد؛ در حالی که ۳۷ درصد جمعیت پایتخت در این محدوده‌ها زندگی می‌کنند. انتظار می‌رود موانع نوسازی و بهسازی برطرف شود.

کد خبر: ۱۴۱۲۶۰
۱۷:۳۰ - ۰۹ آذر ۱۴۰۱

سکونت ۳۷ درصد مردم تهران در ۶ درصد پهنه پرخطر و فرسوده

دیدارنیوز: بررسی‌ها نشان می‌دهد نوسازی بافت‌های ناکارآمد دست کم با پنج چالش شامل عدم همکاری برخی بانک‌ها در پرداخت تسهیلات، طولانی بودن مدت زمان صدور پروانه، تجمیع پلاک‌ها، افزایش قیمت نهاده‌های ساختمانی و پایین بودن تمایل به سرمایه‌گذاری در این مناطق مواجه است.

از حدود یک سال قبل تلاش‌هایی برای کاهش زمان صدور پروانه برای پروژه‌های ساختمانی صورت گرفت. صحبت‌هایی نیز مبنی بر این‌که زمان صدور پروانه از حدود یک سال به یک ماه و حتی یک هفته کاهش پیدا کند. اوایل سال جاری شهردار تهران اعلام کرد که این زمان در پایتخت به دو ماه کاهش یافته است. با این حال بررسی‌ها نشان می‌دهد میانگین مدت صدور پروانه بین ۶ تا ۱۰ ماه است.

سکونت ۳۷ درصد مردم تهران در ۶ درصد پهنه پرخطر و فرسوده

طبق اعلام مسئولان فقط حدود ۶ درصد مساحت شهر تهران در بافت فرسوده و پرخطر قرار دارد؛ در حالی که ۳۷ درصد جمعیت پایتخت در این محدوده‌ها زندگی می‌کنند. انتظار می‌رود موانع نوسازی و بهسازی برطرف شود.

محمد آیینی ـ مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفته است: برای ترغیب سازندگان لازم است متوسط صدور پروانه‌های ساختمانی در محدوده بافت‌های فرسوده از ۶ ماه به یک ماه کاهش یابد.

به گفته آیینی تاکنون حدود دو میلیون و ۷۰۰ هزار واحد بنا‌های ناپایدار و فاقد هرگونه سازه در کل کشور شناسایی شده که سهم استان ایلام ۲۶ هزار بنای ناپایدار است. برای نوسازی و بهسازی باید از مشارکت خود مردم، سرمایه‌گذاران و خیران استفاده شود.

سازندگان عطای نوسازی را به لقایش می‌بخشند

سازندگان به دلیل مشقت‌های سرمایه‌گذاری در بافت‌های فرسوده، عطای این مناطق را به لقایش می‌بخشند. فرشید پورحاجت ـ عضو هیات مدیره کانون انبوه‌سازان در این خصوص می‌گوید: برای یک استعلام ساده در بافت‌های فرسوده بعضا یک سال از این اداره به آن اداره پاسکاری می‌شویم. شهرداری‌ها تحت عنوان مشرفیت یا مرغوبیت در بافت‌های شهری هزینه‌های سنگینی اخذ می‌کنند. وقتی انبوه‌سازان می‌خواهند گذری را در بافت باز کنند علاوه بر اینکه بخشی از ملکشان با عقب‌نشینی مواجه می‌شود باید هزینه مشرفیت را بپردارند که غالب بر جوایز تشویقی است. در واقع بیشتر شبیه سیاست‌های تنبیهی است تا تشویقی. تسهیلات یارانه‌ای نیز بعضا در سال‌های اخیر محقق نشده است.

بسته جدید نوسازی مسکن

اوایل آبان ماه امسال سیاست‌ها و ضوابط تشویقی کالبدی متضمن نوسازی محله‌ای در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری به تصویب رسید. تسهیل در تامین پارکینگ، تسهیل شرایط توده و نما، اعطای یک یا دو طبقه تشویقی و ایجاد کاربری انتفاعی در طبقه همکف به منظور حمایت از کسب و کار‌های خانگی با تامین شرایطی از جمله این مشوق‌ها است که می‌تواند جذابیت سرمایه‌گذاری در بافت‌ها را بالا ببرد.

به دنبال تصویب قانون جهش تولید و تامین مسکن، وزارت راه و شهرسازی پرداخت تسهیلات نوسازی و بهسازی تا سقف ۴۵۰ میلیون تومان در کلانشهر‌ها و مراکز استان‌ها و تا سقف ۶۰۰ میلیون تومان در شهر‌های دارای حرم مطهر را در دستور کار قرار داد. مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان از تسهیلات ۴۵۰ میلیون تومانی بافت فرسوده با نرخ سود صفر درصد پرداخت می‌شود. افراد ساکن در محدوده‌های بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری می‌توانند از تمامی تسهیلات، حمایت‌ها و تخفیف‌های نهضت ملی بدون رعایت شرایط چهارگانه نهضت ملی استفاده کنند.

در این خصوص خلیل محبت‌خواه ـ مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران - از شهرداران خواست تا با بسته چهارگانه تشویقی دولت در بازآفرینی بافت‌های فرسوده همراهی کنند. به گفته او تخفیف ۱۰۰ درصدی شهرداری‌ها و صدور یک ماهه پروانه در این بسته تشویقی دیده شده، اما پایان‌کار و دیگر خدمات هم باید خارج از نوبت انجام شود.

دولت سیزدهم نوسازی و بهسازی سالیانه ۱۵۰ هزار واحد مسکونی واقع در مناطق هدف بازآفرینی شهری را در دستور کار قرار داده و اعلام کرده می‌خواهد نسبت به قبل کار ۱۰ برابری انجام دهد. با این حال بررسی‌ها نشان می‌دهد نوسازی مناطق هدف بازآفرینی شهری شامل بافت‌های فرسوده، حاشیه‌ای و سکونتگاه‌های غیررسمی دست کم با پنج چالش شامل عدم همکاری برخی بانک‌ها در پرداخت تسهیلات، طولانی بودن مدت زمان صدور پروانه، تجمیع پلاک‌ها، افزایش قیمت نهاده‌های ساختمانی و پایین بودن تمایل به سرمایه‌گذاری در این مناطق مواجه است.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۲۰ مرداد
امروز دوشنبه ۲۰ مرداد
امروز دوشنبه ۲۰ مرداد
امروز دوشنبه ۲۰ مرداد