تیتر امروز

شوک تورمی بی‌سابقه بر سفره مردم ایران/ وزارت خارجه: به کدام میز مذاکره برگردیم؟/ هشدار رئیس‌جمهور کلمبیا به ترامپ: پلنگ را بیدار نکنید
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

شوک تورمی بی‌سابقه بر سفره مردم ایران/ وزارت خارجه: به کدام میز مذاکره برگردیم؟/ هشدار رئیس‌جمهور کلمبیا به ترامپ: پلنگ را بیدار نکنید

این صد و سی و هفتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۱۳ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
عبدالرضا فرجی‌راد: رئیسی به روحانی گفت که اجازه دهید؛ ما توافق را امضا کنیم!/ تیم جلیلی در دوره رئیسی مانع توافق شد/ مذاکرات مستقیم مجازی فعلی بین عراقچی-ویتکاف را به مذاکرات کاملا محرمانه تبدیل کنیم/ نصفه بودجه مملکت صرف نهادهایی می‌شود که کارایی برای کشور ندارند
گفت و گوی دیدار در برنامه «ایرانشهر» با یک استاد ژئوپولیتیک

عبدالرضا فرجی‌راد: رئیسی به روحانی گفت که اجازه دهید؛ ما توافق را امضا کنیم!/ تیم جلیلی در دوره رئیسی مانع توافق شد/ مذاکرات مستقیم مجازی فعلی بین عراقچی-ویتکاف را به مذاکرات کاملا محرمانه تبدیل کنیم/ نصفه بودجه مملکت صرف نهادهایی می‌شود که کارایی برای کشور ندارند

دیدارنیوز در برنامه «ایرانشهر» به سراغ عبدالرضا فرجی‌راد، استاد ژئوپولیتیک و دیپلمات با سابقه وزارت امور خارجه رفته و مسائل مختلف مرتبط با منافع ملی ایران از مذاکره با آمریکا، وضعیت توان هسته‌ای...
گفتگوی هشتم دیدار در برنامه "اصل ۲۷" با یک استاد ارتباطات و جامعه شناس/ بخش اول

دکتر منتظر قائم: حجاب اجباری، اصل حجاب را زیر سوال برد/ خاموشی تامل برانگیز قشر خاموش! +ویدیو

حوادث اخیر بهانه‌ای شد تا دیدار در سلسله گفتگو‌هایی با جامعه شناسان و استادان دانشگاه در قالب برنامه‌ای به نام "اصل ۲۷" این اتفاقات را واکاوی و راه حل‌هایی برای برون رفت از آن بیابد؛ هشتمین میهمان این برنامه دکتر مهدی منتظر قائم، استاد ارتباطات و جامعه شناس بود.

کد خبر: ۱۴۱۲۵۶
۱۲:۳۵ - ۱۰ آذر ۱۴۰۱

دکتر منتظر قائم: حجاب اجباری، اصل حجاب را زیر سوال برد/ اگر قشر خاموش، بیدار شود! +ویدیو
دیدارنیوزـ نسرین نیکنام: دکتر مهدی منتظر قائم، جامعه شناس و استاد ارتباطات است و تخصص او در حوزه ارتباطات سبب شد گفتگوی ما درباره حوادث اخیر علاوه بر تحلیل شرایط موجود از بعد جامعه شناسی به این سمت هم برود که چرا خبرنگارانی که می‌خواهند رسالت کاری خود را درست انجام دهند باید گرفتار حبس و زندان شوند.

او در ابتدای صحبت هایش به این موضوع اشاره کرد که ملت رشد نمی‌کند مگر اینکه از بحران‌ها برای مدیریت اینده درس بگیرد و در نهایت عبور از بحران جامعه را قوی‌تر و شهروندان را اثرگذارتر می‌کند از این رو لازم است ما به سمتی برویم که جامعه قوی داشته باشیم.

بخش اول این گفتگو را اینجا و در سایت آپارات ببینید.

 

نخستین سوال مطرح شده در این گفتگو این بود که خواسته جامعه در شرایط کنونی چیست و منتظر قائم با بیان اینکه باید بین خواسته‌ها و اغتشاش فرق قایل شویم روی این نکته تاکید داشت که بخش عمده‌ای از جامعه در قالب قشر خاموش قرار دارند و ما به درستی نمی‌دانیم خواسته آن‌ها چیست و تنها چیزی که از خواسته‌ها می‌دانیم همین صدایی است که امروز می‌شنویم.

تحلیل مهم دیگر این استاد دانشگاه درباره حوادث اخیر بروز پدیده‌ای به نام رفتار‌های هیجانی است و او در توضیح بیشتر می‌گوید: ما قبل از اینکه بسیاری از حرف‌ها و نظریه‌ها را ببینیم و بشنویم زود در مقام قضاوت و داوری قرار می‌گیریم و همین موضوع سبب شده که معنای گفتگو از نگاه مردم و صاحبان قدرت و تفکر متفاوت باشد.

از نگاه منتظر قائم، اتفاقی که از دو ماه گذشته در کشور در حال رخ دادن است به دلیل وجود پیشرانه‌های قبلی و عدم پاسخگویی مسئولان و حاکمیت و دولت بوده و فوت ناگوار مهسا امینی و واکنش نادرست به آن کشور را با یک بحران روبرو کرد.

به اعتقاد این جامعه شناس با اینکه پدیده گشت ارشاد بازوی امر به معروف و نهی از منکر است، اما در مدت زمان کوتاهی این پدیده از اولویت مردم خارج شد و به مساله اصلی تفاوت بین حجاب و عفاف رسید که جامعه عفاف را می‌خواهد، اما حجاب را نه یعنی به تعبیر دیگر حجاب اختیاری اصل حجاب را زیر سوال برد.

منتظر قائم اذعان دارد که در حال حاضر درصدی از زنان چادری، مانتویی با حجاب و مانتویی با حجاب، بی حجاب شده اند و این تعارض مساله حجاب را به سرعت تحت تاثیر قرار داد.

ارسال نظرات
امروز شنبه ۱۵ آذر
امروز شنبه ۱۵ آذر
امروز شنبه ۱۵ آذر
امروز شنبه ۱۵ آذر