تیتر امروز

رحمن قهرمان پور: دانشگاه نقش مهمی در جهت‌دهی افکار عمومی آمریکا دارند/ طولانی شدن جنگ غزه یکی از دلایل اعتراضات در آمریکا است
بررسی اعتراضات ضد اسرائیلی دانشگاه‌های آمریکا در گفت‌وگو با یک کارشناس بین‌الملل

رحمن قهرمان پور: دانشگاه نقش مهمی در جهت‌دهی افکار عمومی آمریکا دارند/ طولانی شدن جنگ غزه یکی از دلایل اعتراضات در آمریکا است

تظاهرات دانشجویان و اساتید چندین دانشگاه در سراسر آمریکا در اعتراض به جنایات اسرائیل علیه مردم غزه، بهانه گفت‌وگوی دیدارنیوز با رحمن قهرمان‌پور کارشناس مسائل بین‌الملل بود.

حکم دادگاه طالبان؛ ۳ زن و ۱۱ مرد در استادیوم شلاق خوردند!

شلاق‌هایی که بر بدن سه زن و یازده مرد فرود آمد در واقع نخستین موارد از نوع خود پس از صدور فرمان هبت‌الله آخوندزاده، رهبر عالی طالبان مبنی بر اجرای حدود اسلامی بود که در ملاء عام زده شد. بنا به حکم هبت الله آخوندزاده، از قضات خواسته شده است تا تمام جوانب شریعت اسلامی، از جمله اعدام در ملاء عام، سنگسار و قطع دست و پا را برای سارقان اعمال کنند.

کد خبر: ۱۴۰۹۱۱
۲۰:۳۵ - ۰۲ آذر ۱۴۰۱

حکم دادگاه طالبان؛ ۳ زن در استادیوم شلاق خوردند!

دیدارنیوز: یک مسئول دولتی در ولایت لوگر افغانستان روز چهارشنبه از اجرای مجازات شلاق برای ۱۴ نفر در پی صدور حکم دادگاه علیه آنان خبر داد.

گفته می‌شود که این افراد پس از محکوم شدن به جرائم اخلاقی از جمله زنا، لواط و نیز سرقت به موجب حکم دادگاه با ضربات شلاق مجازات شد‌ه‌اند.

این حکم در ملا عام و در حضور نزدیک به ۵ هزار نفر در استادیوم ورزشی «پل علم»، مرکز ولایت لوگر به اجرا گذاشته شد.

شلاق‌هایی که بر بدن سه زن و یازده مرد فرود آمد در واقع نخستین موارد از نوع خود پس از صدور فرمان هبت‌الله آخوندزاده، رهبر عالی طالبان مبنی بر اجرای حدود اسلامی بود که در ملاء عام زده شد.

رهبر عالی طالبان اواسط ماه جاری میلادی در این فرمان از قضات دادگاه‌های امارت اسلامی خواسته بود زمینه اجرای تمام جوانب شریعت و قوانین اسلامی از جمله تنبیه‌ها و مجازات‌های بدنی را برای اعمال خلاف شریعت فراهم کنند.

قاضی رفیع الله صمیم، مسئول اداره اطلاعات و فرهنگ ولایت لوگر در شرق افغانستان، به خبرگزاری فرانسه گفت که هر یک مجرمان حداکثر ۳۹ ضربه شلاق خورده است.

رئیس دادگاه عالی طالبان در لوگر نیز از این که حدود اسلامی پس از بیست سال بار دیگر علیه مجرمان در افغانستان اجرا می‌شود ابراز خرسندی کرده است.

به گفته این مقام قضایی در دولت طالبان افراد شلاق خورده پیش‌تر به جرائم خود اعتراف کرده و پرونده آن‌ها در دادگاه به دقت مورد بررسی قرار گرفته بود؛ که رحمان آخندزاده، رهبر این گروه مبنی برای اجرای حکم «حدود» اجرا خواهد شد. او افزوده است پرونده‌های این افراد بررسی شده و آن‌ها به جرم شان اعتراف کرده‌اند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان پیش‌تر گفته بود که بنا به دستور هبت‌الله آخوندزاده، رهبر عالی این گروه اسلام‌گرا که حکومت را در افغانستان در دست دارند، پرونده‌هایی که شرایط تعیین شده در شریعت برای اجرای حد و قصاص در آن محرز باشد باید فورا رسیدگی شده و به مرحله اجرا گذاشته شود.

بنا به حکم هبت الله آخوندزاده، از قضات خواسته شده است تا تمام جوانب شریعت اسلامی، از جمله اعدام در ملاء عام، سنگسار و قطع دست و پا را برای سارقان اعمال کنند.

با این حال رسانه‌های اجتماعی در افغانستان بیش از یک سال است که مملو از فیلم‌ها و عکس‌های ماموران طالبان در حال شلاق زدن خیابانی به افراد متهم به جرایم مختلف است.

فرانس‌پرس همچنین به گزارش‌هایی اشاره می‌کند که از موارد متعدد مجازات شلاق علیه افراد متهم به زنا در مناطق روستایی پس از برپایی نماز جمعه حکایت دارد.

به گفته کنشگران اجتماعی و فعالان حقوق بشر این مجازات‌ها اغلب بدون اثبات جرم و بررسی موارد اتهامی در دادگاه به صورت صحرایی در مناطق مختلف اجرا می‌شود.

آخوندزاده، رهبر عالی طالبان که از زمان بازگشت طالبان به قدرت در اوت سال گذشته میلادی هنوز هیچ فیلم یا عکسی در ملاء عام از وی منتشر نشده با صدور فرمان‌هایی از مقر خود در قندهار، مهد جنبش بنیادگرای اسلام گرا کشور را اداره می‌کند.

طالبان در طول اولین دوره حکمرانی خود طی سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ میلادی به دفعات مجازات‌هایی همچون اعدام و زدن شلاق را به صورت عمومی (در ملاء عام) اغلب در استادیوم‌های ورزشی به اجرا می‌گذاشتند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی