تیتر امروز

علی اصغر مهابادی، حقوقدان: سعدی زنده دل است و در بین ما زندگی می‌کند
دیدار از نشست بازنمایی حقوق عمومی در اندیشه سعدی گزارش می دهد

علی اصغر مهابادی، حقوقدان: سعدی زنده دل است و در بین ما زندگی می‌کند

بازنمایی حقوق عمومی در اندیشه سعدی» عنوان نشست و گردهمایی بود که به همت انجمن علمی حقوق اساسی ایران و گروه حقوق عمومی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی با حضور جمعی از حقوقدانان و علاقمندان به...
ابر تورم در اقتصاد سال آینده ایران؟/ داعش در سیدنی استرالیا/ حزب‌الله: خلع سلاح، هرگز
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

ابر تورم در اقتصاد سال آینده ایران؟/ داعش در سیدنی استرالیا/ حزب‌الله: خلع سلاح، هرگز

این صد و سی و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۴ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم
بررسی کلان موضوعات حکمرانی فضای مجازی در ایران با حضور یک فعال سیاسی و یک پژوهشگر فضای مجازی

حسین نقاشی: فیلترینگ، بستن زبان‌ها و امکان اعتراض مردم است/ نظام حکمرانی دچار بن‌بست‌های جدی است/ امیررضا باقرپور شیرازی: برخی صفر و یک‌هایی ساخته و اصرار دارند که طرف مقابل را در آن گرفتار کنند!/ راه‌حل ملموس در مسئله فیلترینگ این نیست که همه‌ سکوها را یکباره بازگشایی کنیم

شماری از کلان‌موضوعات و مسائل مهم پیرامون حکمرانی فضای مجازی در ایران، بهانه‌ای شد تا به سراغ حسین نقاشی و امیررضا باقرپور شیرازی، فعال سیاسی و پژوهشگر فضای مجازی رفته و در یکی دیگر از سلسه مناظرات...

چگونه با «پرخوری» مبارزه کنیم؟

تحریک مغز با روش‌های خاص می‌تواند از طریق هدایت الگو‌های فعالیت عصبی مرتبط با هوس‌های غذایی، باعث بهبود خودکنترلی در مصرف غذا و کاهش وزن در افراد مبتلا به اختلال پرخوری و چاقی شدید شود.

کد خبر: ۱۳۶۴۵۱
۰۹:۴۲ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۱

چگونه با «پرخوری» مبارزه کنیم؟

دیدارنیوز: پژوهشگران آمریکایی در یک مطالعه جدید موفق شده اند با شناسایی یک بیومارکر جدید مغزی و تحریک الکتریکی و عمقی آن، پدیده از دست دادن کنترل در غذاخوردن را برای افراد دچار عارضه چاقی کاهش دهند.

بر اساس مقاله‌ای علمی که اخیرا منتشر شده است، تحریک مغز با روش‌های خاص می‌تواند از طریق هدایت الگو‌های فعالیت عصبی مرتبط با هوس‌های غذایی، باعث بهبود خودکنترلی در مصرف غذا و کاهش وزن در افراد مبتلا به اختلال پرخوری و چاقی شدید گردد.

این یافته‌ها که بخشی از یک کارآزمایی بالینی در حال انجام هستند، امکان‌پذیری و ایمنی درمان افرادی که کنترل خود بر غذا خوردن را از دست می‌دهند، از طریق تحریک‌عمیق مغزی به روش حلقه بسته و با هدایت فیزیولوژیکی نشان می‌دهند.

از دست دادن کنترل در غذاخوردن یا به اختصار پدیده LOC در همه پرخوری‌ها فراگیر است و با از دست رفتن چنین کنترل بازدارنده ای، فرد در پاسخ به نشانه‌های اشتها برانگیز و هوس غذاخوردن نمی‌تواند مقاومت کند.

علیرغم شیوع و شدت خوردن در پدیده LOC، اکثر درمان‌های چاقی به طور مستقیم به آن رسیدگی نمی‌کنند و این بی توجهی، کارایی تهاجمی‌ترین اقدامات علیه چاقی مانند جراحی را نیز محدود می‌نماید.

برای رفع این مشکل، محققانی از دانشگاه استنفورد آمریکا، الگو‌های فعالیت الکتروفیزیولوژیکی مغز را در طی یک دوره ۶ ماهه در ناحیه شکمی و پشتی هسته اکومبنس در مغز بیمارانی که دارای تشخیص اختلال پرخوری و چاقی مقاوم و شدید (کلاس III) بودند، ثبت کردند.

فعالیت مغزی این بیماران در طول دوره‌های مختلف مرتبط با غذاخوردن تحت LOC جمع‌آوری شد. به گزارش سیناپرس، محققان با استفاده از این داده ها، یک علامت فعالیت مغزی با فرکانس پایین را شناسایی کردند که به طور خاص با میل به غذا و LOC در بیماران مرتبط بود.

آن‌ها سپس از این بیومارکر مغزی تازه شناسایی شده برای هدایت تحریک عمیق مغزی در منطقه هسته اکومبنس با استفاده از دستگاهی که قادر به تحریک عمیق مغزی پاسخگو یا حلقه بسته است، استفاده کردند.

به دنبال این مداخله و پس از ۶ ماه تحریک مغزی، کاهش قابل توجهی در وضعیت از دست دادن کنترل در غذاخوردن مشاهده شد و بیماران کاهش وزن قابل توجهی را نشان دادند.

به گفته محققان، نتایج اولیه این مطالعه آزمایشی، امکان‌سنجی بالینی بالقوه این مداخله جدید را برجسته کرده و از ادامه مطالعه گروه‌های بزرگ‌تری از بیماران مبتلا به اختلال پرخوری حمایت می‌کنند.

شایان ذکر است یافته‌های فوق در نشریه پیشرو و جهانی Nature Medicine منتشر شده اند.

منبع:سیناپرس

برچسب ها: پرخوری چاقی
ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۲۶ آذر
امروز چهارشنبه ۲۶ آذر
امروز چهارشنبه ۲۶ آذر
امروز چهارشنبه ۲۶ آذر