تیتر امروز

فعال شدن مکانیسم ماشه؛ پایان تعامل با اروپا/ آمریکا: يا خلع سلاح حزب‌الله يا فروپاشی لبنان/ افزایش شاخص فقر و فلاکت در ایران
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

فعال شدن مکانیسم ماشه؛ پایان تعامل با اروپا/ آمریکا: يا خلع سلاح حزب‌الله يا فروپاشی لبنان/ افزایش شاخص فقر و فلاکت در ایران

این صد و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
حسین کنعانی: برجام، دیکته آمریکا به ما بود/ به پزشکیان گفتم اگر حکمران خوبی نیستی برو/ حسین نقاشی: اصولگرایان احمدی‌نژاد را اصلاح‌طلب می‌دانند/ تندروها می‌گویند انقلاب، اسلام و دین همینی است که ما می‌گوییم
مناظره‌ای با موضوع آینده ایران، جنگ یا مذاکره

حسین کنعانی: برجام، دیکته آمریکا به ما بود/ به پزشکیان گفتم اگر حکمران خوبی نیستی برو/ حسین نقاشی: اصولگرایان احمدی‌نژاد را اصلاح‌طلب می‌دانند/ تندروها می‌گویند انقلاب، اسلام و دین همینی است که ما می‌گوییم

بیستم خردادماه، دیدارنیوز مناظره‌ای را با حضور حسین کنعانی مقدم، فعال سیاسی اصولگرا و حسین نقاشی، فعال سیاسی اصلاح طلب برگزار کرد که انتشار آن به دلیل تجاوز اسرائیل به ایران به تعویق افتاد. حالا...
شوک به بازارها؛ طلا و دلار سقوط کردند/ بازی تازه ایران در زمین بریکس/ دارایی‌های مردم فریز شد؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

شوک به بازارها؛ طلا و دلار سقوط کردند/ بازی تازه ایران در زمین بریکس/ دارایی‌های مردم فریز شد؟

این هجدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان گرامی...

مشکل جهانی؛ غذاها و نوشیدنی‌ها شیرین‌تر شده‌اند!

در دنیای مدرن، غذا‌های شیرین به راحتی و بسیار ارزان در دسترس هستند و به طور گسترده تبلیغات شده و امروزه بشر در حال مصرف بیش از حد قند در غذا‌ها و نوشیدنی‌ها است. توصیه می‌شود که مردان کمتر از ۹ قاشق چایخوری شکر در روز و زنان باید کمتر از ۶ قاشق چایخوری شکر مصرف کنند.

کد خبر: ۱۳۴۷۴۳
۰۹:۵۷ - ۱۱ مرداد ۱۴۰۱

مشکل جهانی؛ غذاها و نوشیدنی‌ها شیرین‌تر شده‌اند!

دیدارنیوز: انسان‌ها ترجیح تکاملی برای خوردن شیرینی دارند و از دیرباز غذا‌های شیرین، مانند میوه و عسل منابع مهم انرژی برای اجداد ما بوده اند.

در دنیای مدرن، غذا‌های شیرین به راحتی و بسیار ارزان در دسترس هستند و به طور گسترده تبلیغات شده و امروزه بشر در حال مصرف بیش از حد قند در غذا‌ها و نوشیدنی‌ها است. باید در نظر داشت که مصرف بیش از حد قند افزوده خبر بدی برای سلامتی بوده و با چاقی، دیابت نوع ۲ و پوسیدگی دندان مرتبط است.

به دلیل این نگرانی‌های بهداشتی، تولید کنندگان شروع به استفاده از شیرین کننده‌های غیر مغذی برای شیرین کردن محصولات غذایی کردند. این شیرین کننده‌ها حاوی مقدار کمی کالری بوده و شامل شیرین کننده‌های مصنوعی مانند آسپارتام هستند.

تحقیقات نشان می‌دهد که میزان قند‌های اضافه شده و شیرین کننده‌های غیرمغذی در غذا‌ها و نوشیدنی‌های بسته بندی شده در دهه گذشته رشد زیادی داشته است. این امر به ویژه در کشور‌های با درآمد متوسط مانند چین و هند و همچنین در آسیا و اقیانوسیه از جمله استرالیا صادق است.

محققان به داده‌های فروش بازار از سراسر جهان از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۹ نگاه کردند. در ادامه پژوهشگران دریافتند که حجم شیرین کننده‌های غیرمغذی در نوشیدنی‌ها به ازای هر نفر در سطح جهانی ۳۶ درصد بیشتر است و قند اضافه شده در مواد غذایی بسته بندی شده ۹ درصد بیشتر است.

پژوهشگران دریافتند: شیرین کننده‌های غیر مغذی بیشتر به شیرینی‌ها اضافه می‌شوند. بستنی‌ها و بیسکویت‌های شیرین سریع‌ترین رشد را در دسته‌های غذایی دارند. گسترش استفاده از قند‌های افزوده شده و سایر شیرین کننده‌ها در دهه گذشته به این معنی است که به طور کلی، عرضه مواد غذایی بسته بندی شده ما شیرین‌تر می‌شود.

تجزیه و تحلیل‌ها نشان می‌دهد که میزان شکر اضافه شده برای شیرین کردن نوشیدنی‌ها در سطح جهانی افزایش یافته است. با این حال، این موضوع تا حد زیادی با افزایش ۵۰ درصدی در کشور‌های با درآمد متوسط، مانند چین و هند بوده، اما استفاده آن در کشور‌های پردرآمد مانند استرالیا و ایالات متحده کاهش یافته است.

به گفته دانشمندان، توصیه می‌شود که مردان کمتر از ۹ قاشق چایخوری شکر در روز و زنان باید کمتر از ۶ قاشق چایخوری شکر مصرف کنند. گفتنی است که تغییر استفاده از شکر افزوده در شیرین کننده‌ها به نوشیدنی‌های شیرین در نوشابه‌های گازدار و آب بطری رایج بوده و سازمان بهداشت جهانی در حال تدوین دستورالعمل‌هایی برای استفاده از شیرین کننده‌های غیر قندی است.

در مصرف شکر افزوده و شیرین کننده بین کشور‌های ثروتمند و فقیرتر تفاوت وجود دارد. بازار مواد غذایی و نوشیدنی‌های بسته بندی شده در کشور‌های با درآمد بالا اشباع شده است. برای کاهش مضرات سلامتی ناشی از مصرف زیاد شکر افزوده، بسیاری از دولت‌ها برای محدود کردن استفاده و مصرف آن اقدام کرده اند. عوارض شکر، کمپین‌های آموزشی، محدودیت‌های تبلیغاتی و برچسب گذاری از جمله این اقدامات هستند.

علاوه بر این برخی از شیرین کننده‌های غیر مغذی به عنوان آلاینده‌های محیطی نیز در نظر گرفته می‌شوند و به طور موثر از فاضلاب حذف نمی‌شوند. شیرین کننده‌های غیر مغذی فقط در غذا‌های فوق فرآوری شده یافت می‌شوند.

این غذا‌ها به صورت صنعتی ساخته شده و حاوی موادی هستند که در آشپزخانه خانه پیدا نمی‌شوند و به گونه‌ای طراحی شده اند که بیش از حد خوش طعم باشند. خوردن بیشتر غذا‌های فوق فرآوری شده با بیماری‌های قلبی، دیابت نوع ۲، سرطان و مرگ بیشتر مرتبط است.

ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۲۳ تير
امروز دوشنبه ۲۳ تير
امروز دوشنبه ۲۳ تير
امروز دوشنبه ۲۳ تير