تیتر امروز

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود
در نشست گفتمان عمومی؛ مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی مطرح شد

مهدی مطهرنیا: زمینه‌های فدرالیسم در ایران مهیا نیست/ چرا آینده ایران؛ نه ایرانِ آینده؟/ ایران، کشور نشاط، جشن و امید بود

نشست گفتمان عمومی، مهارت‌های پیش‌بینی و آینده اندیشی با حضور مهدی مطهرنیا، رئیس پژوهشکده آینده پژوهی سیمرغ به میزبانی دیدارنیوز برگزار شد.
امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم
در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام اکبرنژاد مطرح شد:

امر به معروف باید در ساختار‌های حاکمیتی باشد نه برای چهار تار مو/ تقیه‌ علما، دین را حفظ نمی‌کند/ نباید با کل دنیا مقابله می‌کردیم

در سی‌ و پنجمین برنامه دیدار اندیشه با حجت الاسلام محمدتقی اکبرنژاد مجتهد و مدرس حوزه، در ادامه موضوع "نقش خدا و مردم در تحولات اجتماعی" به تاثیر تقیه در کنش علماء دین پرداختیم.
محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

محموله‌های خطرناک یا کالا‌های معمولی؟/ امیدواری پس از دور سوم مذاکرات/ زلزله ژئوپلیتیکی در خاورمیانه

این هشتاد و نهمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.

فرجی‌راد: مذاکرات شکست نخورده؛ سکوت نسبی نشان از فعالیت طرفین است

عبدالرضا فرجی‌راد، استاد ژئوپلیتیک دانشگاه معتقد است که با وجود بی‌نتیجه بودن مذاکرات دوحه قطر، مذاکره بین ایران و طرف‌های غربی هنوز شکست نخورده و سکوت نسبی در دو سه روز اخیر نشان می‌دهد طرفین در حال فعالیت هستند.

کد خبر: ۱۳۳۱۵۹
۰۹:۳۸ - ۱۵ تير ۱۴۰۱

فرجی‌راد: مذاکرات شکست نخورده؛ طرفین با حسن‌نیت گفتگو کنند

دیدارنیوز: یک استاد ژئوپلیتیک دانشگاه خاطرنشان کرد: مذاکرات هنوز شکست نخورده، نمی‌خواهم بگویم درب مذاکرات بسته شده، اما سکوتی که حاکم است، نشان می‌دهد تلاش‌هایی برای انجام دور دیگر مذاکرات صورت می‌گیرد.

عبدالرضا فرجی راد، در تحلیلی نسبت به روند مذاکرات هسته‌ای و همچنین نشستی که در دوحه برگزار شد، اظهار داشت: مذاکرات دوحه خیلی زود تمام شد، در واقع شوکی هم در داخل ایران هم خارج از ایران وارد شد. در حالی که هم سیاستمداران و هم مردمانی که رسانه را پیگیری می‌کنند، تصور می‌کردند دری باز شده و بعد از وقفه سه ماهه به نتیجه‌ای خواهد رسد، اما در مدت زمان خیلی کوتاه هم آمریکا، اروپا و جوزپ بورل اعلام کردند که این نشست اخیر نتیجه‌ای نداشته است.

وی تصریح کرد: در عین حال طرف ایرانی تلاش کرد تا بگوید مذاکرات شکست نخورده و پیگیر است و آمریکایی‌ها خواسته‌های ما را مورد بی توجهی قرار داده اند، اما بعد از این شوک، شاهد سکوت نسبی در دو سه روز اخیر هستیم که نشان می‌دهد طرفین در حال فعالیت هستند تا مجددا دوباره مذاکره را برگزار کنند.

این استاد ژئوپلیتیک دانشگاه خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد یک دور مذاکره دیگری برگزار شود، اما از آن طرف اروپایی‌ها تا احساس کردند در دوحه نتیجه نداده در شورای امنیت مطرح کردند و بحث قطعنامه ۲۲۳۱ را پیش کشیدند، این مسائل می‌تواند زمینه‌ای برای مراحل بعدی باشد. اما اگر یک دور دیگر مذاکره انجام شود و به نتیجه نرسد و هر دو امتیازاتی به یکدیگر ندهند از آن به بعد وارد بحث شورای امنیت و سازمان ملل خواهد شد و احتمالا آژانس قطعنامه دیگری را صادر می‌کند.

سفیر سابق کشورمان در نروژ همچنین بیان کرد: بنابراین شرایط، مثبت تلقی نمی‌شود، مگر این که دو طرف با حسن نیت وارد مذاکرات شوند، امتیازاتی داده و دریافت کنند،‌ای کاش مذاکرات قبل از سفر بایدن به منطقه صورت می‌گرفت که آمریکایی‌ها مجبور نبودند امتیازاتی را به اسرائیلی ها، عربستان و یا بحرین دهند و اجماعی را در منطقه علیه ایران به وجود آورند.

فرجی راد یادآور شد: انتخابات آمریکا نزدیک است و بایدن اگر می‌خواهد رأی بیاورد یا باید با ایران به توافق برسد یا تندروی کند که به عبارتی آن روی سکه نشان داده می‌شود. در واقع‌ای کاش مذاکرات بعدی که اگر قرار است بعد از سفر بایدن به منطقه انجام شود، قبل از سفر رئیس جمهور آمریکا صورت گیرد.

وی با اشاره به تحرکات روس‌ها در جریان روند مذاکرات اظهار داشت: قبل از برگزاری نشست دوحه سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه سفری به تهران داشت و بعد از نشست دوحه نیز علی باقری رئیس تیم مذاکره کننده ایران برای مشورت به مسکو رفت. این مساله ظنی را به وجود آورد که شاید روس‌ها نمی‌خواهند مذاکرات به نتیجه برسد. به هر حال افکار عمومی اینچنین تحلیل می‌کند، اگر پیش از این قبل از مذاکرات دوحه حداقل یا اقلیتی چنین نظری داشتند که روس‌ها نمی‌خواهند مذاکرات به خاطر جنگ اوکراین با موفقیت انجام شود، اکنون جمعیت بیشتری چنین تحلیلی دارند، خوب است دولت و مذاکره کننده‌ها یا سخنگو تحلیلی داشته باشند و افکار عمومی را روشن کنند.

این دیپلمات پیشین کشورمان همچنین گفت: یکی از اشکالاتی که اکنون وجود دارد عدم اطلاع رسانی چه در مورد مذاکرات یا بحث روسیه است، کاش تحلیلی را در اختیار خبرنگاران می‌گذاشتند تا بتوانند اطلاع رسانی صحیحی را انجام دهند.

فرجی راد ادامه داد: طرفین خواسته‌هایی را مطرح می‌کنند، اما واقعیت این است، چون تحلیلی در داخل کشور صورت نمی‌گیرد و به طور روشن به مردم گفته نمی‌شود مانع کار چیست، هم مشکل ایجاد شده هم تحلیل‌ها جهت دار خواهد بود، خوب است رُک به مردم گفته شود طرف آمریکایی چه می‌گوید، طرف ایرانی چه می‌خواهد. آنچه طرفین مطرح می‌کنند خیلی روشن و شفاف نیست بنابراین نمی‌توانیم بگوییم مشکل کجاست. در ماه‌های اول مذاکرات تحلیل نزدیک تری را می‌توانستیم داشته باشیم، اما اکنون به دلیل این که بسیاری از مسائل و رفت و آمد‌ها روشن نیستند تنها حدس‌هایی زده می‌شود.

سفیر سابق کشورمان در نروژ با بیان این که مردم امید زیادی به مذاکرات بسته بودند، اما اکنون امید‌ها کم شده، اظهار داشت: مذاکرات هنوز شکست نخورده، نمی‌خواهم بگویم درب مذاکرات بسته شده، اما سکوتی که حاکم است، نشان می‌دهد تلاش‌هایی برای انجام دور دیگر مذاکرات صورت می‌گیرد، لذا اگر انجام شود و نتیجه بخش نباشد، می‌توان پیش بینی کرد آن‌ها قطعنامه یا بیانیه می‌دهند.

این استاد ژئوپلیتیک دانشگاه در پایان گفت: با توجه به این که میزان غنی سازی به درصدی رسیده، طرف مقابل مسائل موشکی را مطرح کرده اند حتی در مورد یمن و موضوعات موشکی گفته اند که ریشه اش ایرانی است، به نظر می‌رسد به دنبال زمینه سازی برای طرح در شورای امنیت هستند.

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
امروز پنجشنبه ۱۱ ارديبهشت
پرطرفدارترین ها