تیتر امروز

سفیر پیشین ایران در سازمان همکاری‌های اسلامی: منطقه در وضع خطرناکی قرار گرفته/ تعریف مذاکره با آمریکا به عنوان یک خط قرمز، سیاست خطرناکی است/ در صورت حمله آمریکا به ایران، احتمال تخریب‌های گسترده وجود دارد
در گفتگوی دیدارنیوز با شریعتی دهاقان مطرح شد

سفیر پیشین ایران در سازمان همکاری‌های اسلامی: منطقه در وضع خطرناکی قرار گرفته/ تعریف مذاکره با آمریکا به عنوان یک خط قرمز، سیاست خطرناکی است/ در صورت حمله آمریکا به ایران، احتمال تخریب‌های گسترده وجود دارد

با تغییر رئیس ستاد ارتش اسرائیل، حمله مجدد به لبنان از سوی تل‌آویو، بعید نبوده و حتی حمله نظامی به ایران هم در این شرایط، محتمل است.
داغ و درفش حداکثر منافق درست می‌کند، دیندار درست نمی‌کند/ انسان بماهو انسان از حقوق شهروندی برابر برخوردار است/چند نفر را مثل خاتمی پیدا می‌کنید که بگویند زنده باد مخالف من
در بیست و نهمین برنامه دیدار اندیشه با سلیمانی اردستانی مطرح شد:

داغ و درفش حداکثر منافق درست می‌کند، دیندار درست نمی‌کند/ انسان بماهو انسان از حقوق شهروندی برابر برخوردار است/چند نفر را مثل خاتمی پیدا می‌کنید که بگویند زنده باد مخالف من

در بیست و نهمین برنامه دیدار اندیشه قسمت دوم گفت‌وگو با حجت الاسلام عبدالرحیم سلیمانی اردستانی با موضوع "مهجوریت قرآن در میان فقه و مردم" را پی گرفتیم.
اعتراض به تخلفات گسترده یک معدن در ایران/ هشدار درباره تاثیر خروج ۱۲ میلیارد دلار ارز توسط اتباع خارجی/ اولتیماتوم داروخانه‌ها به دولت
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

اعتراض به تخلفات گسترده یک معدن در ایران/ هشدار درباره تاثیر خروج ۱۲ میلیارد دلار ارز توسط اتباع خارجی/ اولتیماتوم داروخانه‌ها به دولت

این نهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان گرامی...

مالیات ۲۷ میلیون تومانی از خانه‌های بالای ۱۰ میلیارد!

در شرایطی که روند کند اخذ مالیات از خانه‌های لوکس، صدای بسیاری از مسئولان را بلند کرده بود، وزیر اقتصاد نیز از نبود ضمانت اجرایی برای اخذ مالیات از خانه‌های لوکس گله کرد و خواستار کمک مجلس به منظور تعیین ضمانت اجرایی برای اخذ این مالیات شد. سازمان امور مالیاتی در این مدت فقط ۲۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان از خانه‌های گران قیمت وصول مالیات داشته است.

کد خبر: ۱۳۲۳۷۷
۰۹:۳۳ - ۰۳ تير ۱۴۰۱

مالیات ۲۷ میلیون تومانی از خانه‌های بالای ۱۰ میلیارد

دیدارنیوز: در حالی‌که انتقاداتی بر روند اخذ مالیات از خانه‌های لوکس مطرح می‌شود و وزیر اقتصاد نبود ضمانت اجرایی در این زمینه را مانع وصول مالیات از این واحد‌های مسکونی می‌داند، عملکرد دو ماهه سازمان مالیاتی در سالجاری نشان می‌دهد که در این مدت فقط ۲۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان از خانه‌های گران قیمت وصول مالیات داشته است.

مالیات از واحد‌های مسکونی و باغ ویلا‌هایی که ارزش آن‌ها با احتساب عرصه و اعیان بیش از ۱۰ میلیارد تومان باشد، از سال گذشته عضوی از خانواده پایه‌های مالیاتی سازمان امور مالیاتی شد و در آن سال، بالغ بر ۱۲ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی لوکس شناسایی شد.

در این بین، آخرین آمار اعلام شده در اواخر سال گذشته درباره وضعیت پرداخت مالیات خانه‌های لوکس بیانگر این است که تا آن زمان معادل ۲۰۰ میلیون تومان بوده است.

البته، روند پرداخت این پایه مالیاتی باز هم از سازمان امور مالیاتی مورد پیگیری قرار گرفت، اما این سازمان از اعلام رقم دقیق پرداختی‌های مشمولان امتناع و فقط به بیان اینکه کمتر از ۵۰ درصد صاحبان خانه‌های لوکس در مرحله پذیرش مالیات قرار دارند، اکتفا کرد.

در شرایطی که روند کند اخذ مالیات از خانه‌های لوکس، صدای بسیاری از مسئولان را بلند کرده بود، وزیر اقتصاد نیز از نبود ضمانت اجرایی برای اخذ مالیات از خانه‌های لوکس گله کرد و خواستار کمک مجلس به منظور تعیین ضمانت اجرایی برای اخذ این مالیات شد.

طبق گفته خاندوزی، تا زمانی که صاحب خانه لوکسی که شناسایی شده است، قصد خرید و فروش نداشته و ناگزیر از گرفتن برگه مفاصا حساب مالیاتی نباشد، نمی‌توان از وی مالیات گرفت؛ یعنی اگر فردی قصد فروش خانه خود را نداشته باشد، ابزاری برای وصول آن وجود دارد.

این اظهارات خاندوزی در حالی است که بر اساس اعلام مدیرکل دفتر طراحی و تحلیل فرآیند‌های مالیاتی، در راستای اخذ مالیات از خانه‌های لوکس و مطالبه حق دولت، کسانی که نسبت به پرداخت این مالیات اقدام نکنند، طبق مقررات ماده ۲۱۸ قانون مالیات‌های مستقیم اموالشان برای وصول مالیات با رعایت مقررات قانونی مربوطه توقیف خواهد شد.

درحالیکه مشخص نیست توقیف اموال صاحبان خانه‌های لوکس چه میزان در ترغیب آن‌ها به پرداخت مالیات موثر خواهد بود، بررسی عملکرد درآمدی سازمان امور مالیاتی در دوماهه سالجاری نیز به نوعی روند کند اخذ مالیات از خانه‌های لوکس را تایید می‌کند.

بر اساس این آمار، سازمان امور مالیاتی در این مدت فقط ۲۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان از خانه‌های گران قیمت وصول مالیات داشته است.

در آخر لازم به ذکر است که نرخ مالیات سالانه خانه‌های لوکس به شرح ذیل است:

۱- نسبت به مازاد ۱۰ میلیارد تا ۱۵ میلیارد تومان؛ یک در هزار

۲- نسبت به مازاد ۱۵ میلیارد تا ۲۵ میلیارد تومان؛ دو در هزار

۳- نسبت به مازاد ۲۵ میلیارد تا ۴۰ میلیارد تومان؛ سه در هزار

۴- نسبت به مازاد ۴۰ میلیارد تا ۶۰ میلیارد تومان؛ چهار در هزار

۵-نسبت به مازاد ۶۰ میلیارد تومان به بالا پنج در هزار

منبع: ایسنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی