تیتر امروز

آیا اسرائیل برای حمله بعدی آماده می‌شود؟/ پاسخ کوبنده‌تر ایران در صورت تکرار حمله/ چراغ سبز سنای آمریکا به ترامپ برای حمله دوباره
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

آیا اسرائیل برای حمله بعدی آماده می‌شود؟/ پاسخ کوبنده‌تر ایران در صورت تکرار حمله/ چراغ سبز سنای آمریکا به ترامپ برای حمله دوباره

این صد و چهارمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
روحی‌صفت: به هیچ وجه نمی‌توان به آتش‌بس کنونی بین ایران و اسرائیل امیدوار بود/ این آتش‌بس پایداری ندارد/ روایت متقی در تلویزیون درباره احتمال از سرگیری حملات اسرائیل تا حدی درست است
یک دیپلمات با سابقه وزارت امورخارجه در گفتگو با دیدارنیوز مطرح کرد

روحی‌صفت: به هیچ وجه نمی‌توان به آتش‌بس کنونی بین ایران و اسرائیل امیدوار بود/ این آتش‌بس پایداری ندارد/ روایت متقی در تلویزیون درباره احتمال از سرگیری حملات اسرائیل تا حدی درست است

به هیچ وجه نمی‌توان به آتش‌بس کنونی بین ایران و اسرائیل امیدوار بود. این آتش‌بس به هیچ عنوان، پایداری نداشته و ما در میانه راه قرار داریم. رژیم صهیونیستی، قطعا تلاش خواهد کرد که ضربات دیگری به...
حسین المدنی: خطر ترومای بین نسلی جدی است/ تاثیر روانی جنگ ممکن است تا آخر عمر باقی بماند/برای کودکان و نوجوانان فضای شاد مهیا کنید
گفت و گوی دیدار با روانشناس و استاد دانشگاه:

حسین المدنی: خطر ترومای بین نسلی جدی است/ تاثیر روانی جنگ ممکن است تا آخر عمر باقی بماند/برای کودکان و نوجوانان فضای شاد مهیا کنید

توجه به جنبه‌های سلامت روان مردم پس از جنگ ایران و اسراییل همچنان بهانه گفت و گوی دیدار با متخصصان و روانشناسان است. گفت‌و‌گو با دکتر سید حسین المدنی، روانشناس و استاد دانشگاه را بخوانید.

منتظر افزایش قیمت در بازار خودرو باشیم؟

بازار خودرو مدت زمان طولانی است که حال خوشی ندارد و این ناخوش احوالی بازار در سال جدید با افزایش‌های افسار گسیخته قیمت‌ها تا اواخر اردیبهشت بیش از پیش نمود پیدا کرد و با اعلام رسمی خبر آزادسازی واردات در اواخر اردیبهشت ماه بود که بازار برای مدتی کوتاه روندی کاهشی به خود گرفت و این روز‌ها هم بازار خودرو در ثبات کامل با افزایش‌ها و کاهش‌های مقطعی به سر می‌برد.

کد خبر: ۱۳۱۶۲۲
۱۶:۴۴ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۱

منتظر افزایش قیمت در بازار خودرو باشیم

دیدارنیوز ـ اواخر سال گذشته شنیده شدن شایعاتی مبنی بر آزادسازی واردات خودرو، بازار را در مقطعی که در سالیان گذشته همواره زمان اوج خرید و فروش بود به رکود مطلق برد و قیمت‌ها هم تا وصول خبر نهایی بدون تغییر بودند. در ابتدای سال جاری هم دقیقا زمانی که بنا بر اخبار رسیده مبنی بر مخالفت شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام، واردات بیش از پیش غیر ممکن به نظر می‌رسید، قیمت خودرو‌های پر متقاضی با افزایش‌های چند ده میلیونی مواجه شدند. این افزایش‌ها به گونه‌ای بود که پژو ۲۰۶ تیپ دو به قیمت ۳۱۸ میلیون تومان هم معامله می‌شد.

این افزایش‌ها تا اواخر اردیبهشت تا زمان اعلام رسمی آزادسازی واردات خودرو ادامه دارد بود. پس از آن هم قیمت‌ها در بازار با کاهش‌های اندکی روبرو شدند به گونه‌ای پژو ۲۰۶ که از ۲۷۸ میلیون تومان به ۳۱۸ میلیون تومان رسیده بود با کاهشی ۱۵ میلیونی در این مدت به ۳۰۳ میلیون تومانی رسید.

اما سوال همیشگی پیرامون بازار خودرو و قیمت‌های اعلامی در آن وجود دارد که چگونه حتی اعلام خبری بدون عملی شدن یا حتی شایعه‌ای پیرامون واردات می‌تواند تا این اندازه بر روی قیمت‌ها و حجم معاملات در بنگاه‌ها اثرگذار باشد که اقتصادآنلاین در صحبت با امیرحسن کاکایی کارشناس صنعت خودرو تلاش کرد تا به آن پاسخ دهد.

کاکایی با عنوان فاصله گرفتن بازار خودرو از نقطه تعادل گفت: با وجود عرضه و تقاضا نامتناسب به معنای وجود تقاضای سرمایه گذاری یا همان تقاضا برای کسب سود در بازار آزاد شما نمی‌توانید از بازار انتظار روندی منطقی یا به دور از هیجان داشته باشید. در چنین شرایطی شما با تغییر ظاهری قیمت مواجه می‌شوید. تغییر ظاهری به این معناست که به دلیل رکود کامل در بازار خودرو قیمت‌ها به وسیله معاملات تعیین نمی‌شود و این هم به آن دلیل است که دولت با جایگزین کردن خود با بازار آن را به کالایی سرمایه گذاری تبدیل کرده و کوچکترین خبری حتی از بورس و ارزش ریال می‌تواند این بازار را تحت تاثیر قرار دهد.

او با نقض عدد اعلامی نیاز کشور به یک و نیم میلیون دستگاه خودرو توسط مسئولین گفت: بنا به تخمین کارشناسان و خودروسازان نیاز واقعی کشور چیزی حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار خودرو است و دلیل این حجم از تقاضا، دخالت دولت در بازار است که آن را تبدیل به کالایی جهت سرمایه گذاری کرده است. این روند موجب می‌شود تمانی مردم به نوعی تبدیل به دلال شوند.

وی دلیل مشخص نبودن روند قیمت‌ها در بازار را عدم وجود بازار عنوان کرد و گفت: در شرایط رکود کامل فروش یک دستگاه خودرو در زیر یا بالای قیمت بازار روز گذشته می‌تواند قیمت‌ها در بازار آن روز را به طور کامل تحت تاثیر قرار دهد.

این کارشناس صنعت خودرو پیرامون روند آینده بازار گفت: به دلیل عدم توانایی خودروسازان در افزایش تولید به دلایلی، چون مشکلات برق و گاز صنایع و مشکلات جهانی نیمه رسانا‌ها و همچنین مشکلات ارزی احتمالی پیش روی آزادسازی واردات قیمت خودرو‌ها افزایشی خواهد بود.

امیرحسن کاکایی همچنین گفت: بنا به اخبار رسیده مسئولین به دنبال واردات خودرو به شکل CBU (واردات کامل خودرو) و CKD (مونتاژ) هستند که عملا به معنای نابودی تولید در داخل است. تولیدی که بنا به گفته او با سیاست‌های دستوری چند ده ساله دولت رو به نابودی گذاشته است.

حالا باید دید سیاست‌هایی همچون راه اندازی سامانه تخصیص خودرو و عدم توجه مسئولین به حل مشکلات تولید تا چه زمانی ادامه دار خواهد بود و بازار چه واکنشی نسبت آن نشان می‌دهد.

گزارش از پرهام کریمی

برچسب ها: قیمت خودرو
ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۱۱ تير
امروز چهارشنبه ۱۱ تير
امروز چهارشنبه ۱۱ تير
امروز چهارشنبه ۱۱ تير