تیتر امروز

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند
گزارش اختصاصی دیدارنیوز از مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم

سردار علایی: نابودی اسرائیل حتمی است، چون امام (ره) فرمودند

سردار حسین علایی در مراسم چهل و چهارمین سالگرد شهادت محمد منتظرالقائم ضمن بیان روایت خود از عملیات آمریکایی طبس و نحوه به شهادت رسیدن منتظرالقائم، در دفاع از عملیات ایران علیه اسرائیل گفت: اسرائیل...
در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی
عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران در تنگنای بیست و نهم

در جستجوی روزنه‌ای حدفاصل ساختار حقیقی و حقوقی

در بیست و نهمین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان عماد بهاور، عضو شورای مرکزی نهضت آزادی ایران است و درباره تحولات درونی این تشکل و برخی مسائل مهم فضای سیاسی گفت‌وگو کرده است.
تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد
«دیدارنیوز» چالش‌های تیم اقتصادی دولت را بررسی کرد:

تیم اقتصادی دولت، دردی که درمان نمی‌شود/ خلجی: بیکاری، تورم و نقدینگی کاهشی و اقتصاد در حال رشد، تیم اقتصادی دست نمی‌خورد

از ابتدای شروع به‌کار دولت سیزدهم تحلیل‌گران از تیم اقتصادی انتقاد کرده‌اند و معتقدند دولت و مجلس به دلیل نگاه‌‌های سیاسی دست به تغییر مثبت در کابینه نمی‌زند. گزارش جای نکاهی اجمالی به این موضوع...

گزارش سازمان ملل؛ اسرائیل عامل اصلی تنش و درگیری است

بر اساس گزارش کمیسیون تحقیق شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، اسرائیل عامل اصلی تنش و درگیری با فلسطینی‌ها در سرزمین‌های اشغالی معرفی شده است.

کد خبر: ۱۳۱۲۱۱
۲۰:۳۹ - ۱۷ خرداد ۱۴۰۱

گزارش سازمان ملل؛ اسرائیل عامل اصلی تنش و درگیری است

دیدارنیوز: کمیسیون تحقیق شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در گزارشی اسرائیل را عامل اصلی تنش و درگیری با فلسطینی‌ها در سرزمین‌های اشغالی معرفی کرد.

در این گزارش اشغال سرزمین‌های فلسطینی توسط اسرائیل و اعمال تبعیض علیه مردم فلسطین «علل اصلی» تنش و بی ثباتی مکرر در این بخش از خاورمیانه عنوان شده است.

ناوانتم پیلای، کمیسر عالی سابق حقوق بشر سازمان ملل متحد که ریاست این کمیسیون تحقیق را برعهده داشته در گزارش می‌نویسد: «نتیجه گیری‌ها و رهنمود‌های مرتبط با علل اصلی این مناقشه به طور عمده به سوی اسرائیل معطوف می‌شود؛ مسئله‌ای که ما آن را بر آن می‌دارد تا از آن به عنوان شاخصی از ماهیت نامتقارن درگیری و واقعیت اشغال یک کشور توسط کشوری دیگر یاد کنیم.»

این نخستین گزارش کمیسیون ویژه تحقیق شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد برای یافتن ریشه و علل تنش و مناقشات در سرزمین‌های فلسطینی اشغالی است که در بخش دیگری از آن آمده است: «پایان یافتن اشغال این سرزمین‌ها توسط اسرائیل که مفاد قطعنامه‌های شورای امنیت نیز بر آن تاکید دارد، برای پایان دادن به چرخه مداوم خشونت در این منطقه حیاتی است.»

در ادامه این گزارش آمده است: «آنچه که به وضعیت اشغال دائمی این سرزمین‌ها دامن زده، از سوی ذی‌نفعان فلسطینی و همچنین اسرائیلی‌ها به عنوان یکی از ریشه‌های اصلی تنش‌های دائمی، بی‌ثباتی و درگیری‌های طولانی‌مدت در سرزمین‌های اشغالی فلسطینی، از جمله بیت المقدس، بر شمرده شده است.»

ریاست کمیسیون تحقیق شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد می‌گوید که این گزارش به عنوان سندی ۱۸ صفحه‌ای پیش از انتشار در اختیار مقامات فلسطینی و اسرائیلی قرار داده شده بود.

این کمیسیون بین‌المللی سال گذشته از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل مأموریت یافت تا از ۱۳ آوریل ۲۰۲۱ تحقیقات خود را درباره موارد نقض حقوق بشر در سرزمین‌های فلسطینی و اسرائیل آغاز کند.

دولت اسرائیل پیش‌تر در ماه فوریه از خانم پیلای که ریاست کمیسیون تحقیق شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را برعهده دارد به عنوان «یک فعال ضد اسرائیلی» یاد و ضمن متهم کردن این کمیسیون به «اهریمن‌سازی از اسرائیل» اعلام کرده بود که با گزارشگران آن همکاری نمی‌کند.

واکنش اسرائیل: گزارش مغرضانه و فاقد اعتبار است

وزارت خارجه اسرائیل در نخستین واکنش به گزارش کمیسیون تحقیق شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد آنرا «مغرضانه»، برآمده از «نفرت نسبت به دولت اسرائیل» و شکل گرفته «بر اساس مجموعه‌ای مطول از گزارش‌های جانبدارانه و مغرضانه» خوانده است.

به گفته مقامات محلی، این ماموریت در واقع بلافاصله پس از جنگ ۱۱ روزه بین اسرائیل و حماس در ماه مه ۲۰۲۱ به کمیسیون یاد شده محول شد.

درگیری و نبرد‌های خونین میان اسرائیل و حماس طی دوره یاد شده سبب شد تا در جریان حملات اسرائیل به غزه دست کم ۲۶۰ فلسطینی جان خود را از دست بدهند.

از سوی دیگر، به گفته پلیس و ارتش اسرائیل، شلیک موشک از سوی غزه به سمت مناطق جنوبی و مرکزی اسرائیل جان سیزده نفر از جمله یک سرباز را گرفت.

کمیسیون در حال حاضر توصیه‌ها و جمع بندی‌های قبلی را در این زمینه مورد بررسی قرار داده، اما تاکید کرده است که تحقیقات تازه باید به صورت جداگانه و مستقل از آن‌ها انجام شود.

رئیس این کمیسیون معتقد است که توصیه‌های گذشته تا حد زیادی نادیده گرفته شده‌اند. وی در این زمینه به مواردی از جمله درخواست‌های مکرر برای حساب پس دادن اسرائیل به دلیل نقض قوانین بشردوستانه و حقوق بشر و همچنین شلیک‌های بی‌رویه موشک از سوی غزه به اسرائیل توسط گروه‌های مسلح فلسطینی اشاره کرده است.

گفتنی است که حدود ۲۰ نفر از دانشجویان و نیرو‌های ذخیره ارتش اسرائیل روز سه شنبه در محکومیت انتشار این گزارش، مقابل مقر سازمان ملل در ژنو دست به تظاهرات زدند.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی