تیتر امروز

فعال شدن مکانیسم ماشه؛ پایان تعامل با اروپا/ آمریکا: يا خلع سلاح حزب‌الله يا فروپاشی لبنان/ افزایش شاخص فقر و فلاکت در ایران
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

فعال شدن مکانیسم ماشه؛ پایان تعامل با اروپا/ آمریکا: يا خلع سلاح حزب‌الله يا فروپاشی لبنان/ افزایش شاخص فقر و فلاکت در ایران

این صد و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
حسین کنعانی: برجام، دیکته آمریکا به ما بود/ به پزشکیان گفتم اگر حکمران خوبی نیستی برو/ حسین نقاشی: اصولگرایان احمدی‌نژاد را اصلاح‌طلب می‌دانند/ تندروها می‌گویند انقلاب، اسلام و دین همینی است که ما می‌گوییم
مناظره‌ای با موضوع آینده ایران، جنگ یا مذاکره

حسین کنعانی: برجام، دیکته آمریکا به ما بود/ به پزشکیان گفتم اگر حکمران خوبی نیستی برو/ حسین نقاشی: اصولگرایان احمدی‌نژاد را اصلاح‌طلب می‌دانند/ تندروها می‌گویند انقلاب، اسلام و دین همینی است که ما می‌گوییم

بیستم خردادماه، دیدارنیوز مناظره‌ای را با حضور حسین کنعانی مقدم، فعال سیاسی اصولگرا و حسین نقاشی، فعال سیاسی اصلاح طلب برگزار کرد که انتشار آن به دلیل تجاوز اسرائیل به ایران به تعویق افتاد. حالا...
شوک به بازارها؛ طلا و دلار سقوط کردند/ بازی تازه ایران در زمین بریکس/ دارایی‌های مردم فریز شد؟
مجله اقتصادی دیدارنیوز با اجرای لیلا قصاب‌زاده

شوک به بازارها؛ طلا و دلار سقوط کردند/ بازی تازه ایران در زمین بریکس/ دارایی‌های مردم فریز شد؟

این هجدهمین برنامه مجله اقتصادی دیدارنیوز است که با اجرای لیلا قصاب‌زاده به بررسی آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در هفته گذشته می‌پردازد و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم شما مخاطبان گرامی...

قلیان؛ مرموزتر و خطرناک‌تر از سیگار

به گفته مسئول برنامه کنترل دخانیات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان، مضرات قلیان چندین برابر سیگار است. او گفت: این تصور که قلیان مضرات کمتری نسبت به سیگار دارد، بسیار اشتباه بوده در حالیکه قلیان خطرناک‌تر و مرموزتر از سیگار است.

کد خبر: ۱۳۰۶۷۱
۰۸:۴۹ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۱

قلیان؛ مرموزتر و خطرناک‌تر از سیگار

دیدارنیوز: در سال ۱۹۸۷ کشور‌های عضو سازمان بهداشت جهانی با تعیین یک روز با عنوان روز جهانی بدون دخانیات؛ توجه همگان را به مضرات و خطرات استفاده از دخانیات جلب کرده و به بررسی راهکار‌های جلوگیری از مرگ و میر ناشی از آن می‌پردازند.

به نقل از خبرگزاری سیناپرس، روز جهانی بدون دخانیات هر سال در ۳۱ ماه می‌برگزار می‌شود. فراگیری دخانیات، مشکلی جهانی است و توسعه بی سابقه تولیدات مواد دُخانی و فروش فراوان آن در سراسر دنیا، به ویژه نواحی کم درآمد، زیان‌های فراوان جسمی و روحی را برای آن‌ها به همراه آورده است. بیماری ها، مرگ و میر زودرس و زیان‌های اقتصادی، کمترین پیامد‌های مصرف این ماده است.

مسئول برنامه کنترل دخانیات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان مضرات قلیان را چندین برابر سیگار اعلام کرد و گفت: این تصور که قلیان مضرات کمتری نسبت به سیگار دارد، بسیار اشتباه بوده در حالیکه قلیان خطرناک‌تر و مرموزتر از سیگار است.

مهدی خدابخشی اظهار کرد: شعار امسال برای هفته بدون دخانیات " دخانیات تهدیدی برای سلامت و ضرر و محیط زیست ما" در نظر گرفته شده است چرا که دخانیات مهمترین عامل مرگ و میر در دنیا مطرح بوده و به همین دلیل اقدام در حوزه کنترل دخانیات و شیوه‌های ترک اجتناب ناپذیر است.

وی از کاهش سن مصرف دخانیات در جامعه خبر داد و افزود: ۱۵ درصد افراد ۱۲ تا ۱۳ ساله قلیان مصرف می‌کنند که این موضوع هزینه‌های گزافی بر دوش جامعه و بخش‌های بهداشت و درمان می‌گذارند.

خدابخشی تصریح کرد: قلیان همراه تنباکو و سوخت زغال و وارد مایع شده و به بدن راه پیدا می‌کند آسیبی به مراتب بالاتر و عمیقتر از سیگار بر بدن دارد، زیرا ورود دود دخانیات به مایع، باعث جذب بیشتر به بدن می‌شود و ضمن اینکه پک‌های عمیقی که به قلیان زده می‌شود ۲۰۰ برابر یک نخ سیگار ضرر دارد.

وی با اشاره به اینکه سالانه بیش از ۶۰ میلیارد نخ سیگار در کشور مصرف می‌شود، گفت: این رقم هنگفت آسیب اقتصادی بزرگی برای کشور به همراه دارد که تنها از مصرف سیگار حاصل می‌گردد و علاوه بر آن، ۲ و نیم برابر این مبلغ برای درمان بیماری‌های ناشی از مصرف دخانیات صرف می‌شود و متأسفانه این مبلغ از سرانه یارانه همه افراد جامعه کسر می‌شود در حالی که می‌توان این مبالغ را در اقدامات و فعالیت‌های مثبت و مرثرتری در پیشرفت کشور هزینه کرد.

مسئول کنترل دخانیات همدان یادآور شد؛ یکی از راه‌های کاهش مصرف دخانیات، ممانعت از تبلیغات مواد دخانی از جمله سیگار و قلیان است، بنابراین جلوگیری از عرضه قلیان و مواد دخانی در اماکن عمومی، نمایش ادوات مصرف قلیان و نمایش سیگار از پشت شیشه مغازه‌ها از مصادیق تبلیغات مصرف دخانیات است که با جلوگیری از این اقدامات تبلیغی می‌توان تا حدی در کاهش مصرف دخانیات اثرگذار بود.

وی گفت: مشارکت همه دستگاه‌های مرتبط در ریشه‌کن کردن تبلیغات مصرف دخانیات و کاهش مصرف، برای بهره‌مندی از استانی عاری از دخانیات، در این موضوع ضروری است و امیدوار هستیم به جایی برسیم که مصرف دخانیات به حدی کاهش یابد که آسیب‌های آن در جامعه به کمترین حد ممکن برسد.

ارسال نظرات
امروز چهارشنبه ۲۵ تير
امروز چهارشنبه ۲۵ تير
امروز چهارشنبه ۲۵ تير
امروز چهارشنبه ۲۵ تير