تیتر امروز

دکتر مرادی: آمار اعلامی مجلس درباره رتبه ایران در بیماری هاری، قابل استناد نیست/ طباطبایی: به جای انسان‌ها، سگ‌ها را واکسینه کنید
گفت‌وگوی دیدار با رئیس و مدیر ترویجی بیمارستان دامپزشکی مرکزی تهران:

دکتر مرادی: آمار اعلامی مجلس درباره رتبه ایران در بیماری هاری، قابل استناد نیست/ طباطبایی: به جای انسان‌ها، سگ‌ها را واکسینه کنید

ارائه یک آمار عجیب و غیرعلمی در مورد شیوع بیماری هاری در ایران، بحث‌برانگیز شده،در همین راستا دیدارنیوز گفت‌و‌گویی با دکتر امید مرادی و مجتبی طباطبایی، رئیس و مدیر ترویجی بیمارستان دامپزشکی تهران...
نعیمی‌پور: خاتمی می‌گوید رفراندوم، اما
نماینده پیشین مجلس در دومین قسمت از گفت‌وگوی خود با دیدارنیوز در برنامه رکن سه

نعیمی‌پور: خاتمی می‌گوید رفراندوم، اما "نیشگون" نمی‌گیرد/ حکومت اسلامی جایگزین جمهوری شده/ انشاالله، در دیدارنیوز با تاجزاده مناظره می‌کنم

محمد نعیمی‌پور در دومین قسمت از گفت‌وگوی اختصاصی خود با دیدارنیوز روش‌ افرادی چون مصطفی تاجزاده و مهدی نصیری را ژورنالیستی و بی‌حاصل دانست و گفت: سیاستمدار باید روشی مستقل از سر و صدای رسانه‌ای...
نوروز رجبی اعلام کرد

مهمترین ویژگی برپایی جشن نوروز تاکید بر صلح و شادی است

نوروز رجبی، استاد دانشگاه می‌گوید که نوروز یکی از ارزشمندترین و بزرگترین جشن‌های ایرانی و یکی از نخستین درگاه‌های اندیشه این مردمان در مورد مذهب است و مهمترین ویژگی برپایی جشن نوروز تاکید بر صلح و شادی است.

کد خبر: ۱۲۵۲۶۱
۱۰:۳۳ - ۲۹ اسفند ۱۴۰۰

مهمترین ویژگی برپایی جشن نوروز تاکید بر صلح و شادی است

دیدارنیوز: یک استاد دانشگاه گفت: ایرانی‌ها هرگز در پی انکار دیگران به لحاظ مذهبی، نژادی، سیاسی و جغرافیایی نبوده اند. سرزمین‌هایی که امروزه نوروز را در بر می‌گیرند سرزمین نژاد‌ها و فرهنگ‌ها و جغرافیا‌هایی متعددی است از ترک، تاتار، مغول، ایرانی و عرب که نوروز را به عنوان یک میراث بشری نگاه می‌کنند و مهمترین ویژگی برپایی این جشن از سوی آن‌ها تاکید بر صلح و شادی است.

نوروز رجبی، اظهار داشت: نوروز یکی از ارزشمندترین و بزرگترین جشن‌های ایرانی و یکی از نخستین درگاه‌های اندیشه این مردمان در مورد مذهب است. توجه کردن به زمان، طلوع و غروب خورشید و گردش ستاره‌ها باعث شد ایرانی‌ها به تقویم و برپایی این جشن بیندیشند. مثل بسیاری از ملل پیرامونی شان از جمله بابلی ها، اکدی ها، سومری‌ها و دیگر ملل متمدن جهان سعی کردند که همانطور که خورشید منظم طلوع و غروب می‌کند و یک سری مسائل طبیعی فراگیر را که وجود دارد در نظام هستی برای خودشان به شکل قانون و تقویم دربیاورند.

وی گفت: هر چند طلوع و غروب خورشید و ماه یک قرار داد طبیعی فراگیر هستی بخش است، ولی ایرانی‌ها از دیرباز متوجه شده بودند که تقویم آن‌ها برخلاف این تقویم که مطلق است برای آن‌ها نسبی است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: ایرانی‌ها اندیشیدند و زمان را به سال، ماه، هفته و روز تقسیم کردند که یکی از با ارزش‌ترین اقداماتی است که نیاکان و گذشته گان ما توانستند در چارچوبی برای ذهنیت و پیشبرد امورشان ایجاد کنند. نوروز از دل چنین سنت اندیشمندانه‌ای بیرون آمده که همگام با هستی و طلوع و غروب خورشید که آن را اعتدال می‌نامیم سازگاری دارد.

نوروز گستره گرامی داشت و یادآور گذشته تاریخی ما است

رجبی عنوان کرد: جشن نوروز امروزه به عنوان یکی از فراگیرترین جشن‌ها و میراث بشری است که در مناطق وسیعی از آسیا مورد توجه است که از چین گرفته تا سرزمین‌های فارسی زبان مانند افغانستان، ایران، تاجیکستان و ازبکستان و بخش‌هایی از آذربایجان و ترکیه را در بر می‌گیرد و به عبارتی نوروز گستره گرامی داشت و یادآور گذشته تاریخی ما است.

وی تصریح کرد: شما اگر سرزمین‌هایی که نوروز در آن‌ها گرامی داشته می‌شود را بر روی نقشه ترسیم کنید نقشه دوره ساسانی و هخامنشی در گذشته بوجود می‌آید؛ بنابراین نوروز از این جهت برای ما اهمیت دارد که میراث تمدنی و میراث بشری در روزگاران گذشته است.

نوروز را به عنوان یک میراث بشری باید نگاه کنیم

این باستان شناس ادامه داد: ایرانی‌ها هرگز در پی انکار دیگران به لحاظ مذهبی، نژادی، سیاسی و جغرافیایی نبوده اند. سرزمین‌هایی که امروزه نوروز را در بر می‌گیرند سرزمین نژادها، فرهنگ‌ها و جغرافیا‌هایی متعددی است از مردمان ترک، تاتار، ایرانی و اعراب. از این روی این جشن بزرگ باستانی را به عنوان یک میراث بشری باید نگاه کنیم و مهمترین ویژگی نوروز تاکید بر صلح و شادی است.

وی اضافه کرد: نوروز از آن دسته از جشن‌هایی است که در آن نه حیوان، نه انسان‌ها و نه حتی گیاهان قربانی می‌شوند. بلکه پاسداشت گیاه، حیوان و انسان است و همچنین احترام به همه پدیده‌های هستی است. اگر بخواهیم پیشینه نوروز را بررسی کنیم به نظر می‌رسد طبق اسناد و مدارک تاریخی این جشن مربوط به دوره هخامنشی و یا حتی به پیش از آن بازمی گردد.

تا می‌توانیم این جشن را باید زنده نگه بداریم

رجبی بیان کرد: وقتی مدارک باستان شناسی را مورد مطالعه قرار می‌دهیم مشاهده می‌کنیم که پیشینه جشن باستانی نوروز حتی به خارج از قلمرو ایرانی می‌رسد به طور این جشن در سنت‌های آشوری و بابلی که مردمان سامی هستند نیز مورد توجه بوده است و روی هم رفته نوروز به عنوان یکی از ارزشمندترین جشن‌ها و برنامه‌های بشری واجد اهمیت است؛ که باید این جشن باستانی را گرامی بداریم و به آن توجه کنیم و تا می‌توانیم این جشن را زنده نگه بداریم.

وی افزود: در قالب نوروز است که شادی، رابطه خویشاوندی و توجه ما به طبیعت جاری است؛ و نوروز از این جهت که به نوعی احترام به طبیعت وانسان هاست و سازگاری این جشن با چرخش ماه، خورشید، فلک و کهکشان‌ها باعث ارزش این جشن برای ما می‌شود که باید به آن افتخار کنیم.

منبع: ایلنا
ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی