تیتر امروز

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

استقبال ايران از مذاکره واقعی با آمریکا/ خط و نشان پزشکیان برای خودروسازان/ باید راهی برای مذاکره پیدا کرد

این صد و سی و دومین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز دوشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند
در مناظره دو فعال سیاسی در دیدارنیوز مطرح شد

زیدآبادی: آنقدر بر سر مجلس فیلتر گذاشتند که امروز صدای رسایی‌ها و ثابتی‌ها را از آن می‌شنویم/ پشت شما، جمهوری اسلامی است!/ عبدالکریمی: پشت من، هیچکس نیست، خداست!/ ناتو، صهیونیست‌ها و رضا پهلوی، نمی‌توانند برای ما دموکراسی بیاورند

در ادامه سلسله مناظرات دیدارنیوز در خصوص مسائل روز کشور و منافع ملی، میزبان بیژن عبدالکریمی، استاد فلسفه دانشگاه و احمد زیدآبادی، روزنامه نگار و فعال سیاسی بودیم که در ادامه می‌‌خوانید.
سجاد عبدالله‌پور: اگر بپرسید علم بهتر است یا ثروت قطعا می‌گویم علم/ در کار روی اصول اخلاقی‌ا‌م پا نگذاشتم/ فکر می‌کردم در دبی برایم فرش قرمز پهن می‌کنند، اما اینطور نبود
گفت‌وگوی دیدار با یک کارآفرین

سجاد عبدالله‌پور: اگر بپرسید علم بهتر است یا ثروت قطعا می‌گویم علم/ در کار روی اصول اخلاقی‌ا‌م پا نگذاشتم/ فکر می‌کردم در دبی برایم فرش قرمز پهن می‌کنند، اما اینطور نبود

دیدارنیوز در یکی از گفت‌و‌گو‌های ویژه خود به سراغ سجاد عبدالله‌پور، مهندس معمار و کارآفرین که این روز‌ها در دبی زندگی می‌کند، رفته و از او درباره لایه‌های پنهان و پیدا مهاجرت و کار کردن در یک...

چند نکته پیرامون یک عملیات موشکی

این حمله درست زمانی صورت گرفته که مذاکرات ایران با اعضای برجام برای احیای آن در نتیجه اقدام روس‌ها برای اخذ تضمین از امریکا با وقفه مواجه شده و برخی نگران آن هستند که این اقدام تاثیری منفی بر روند مذاکرات وین داشته باشد.

کد خبر: ۱۲۴۹۲۷
۰۸:۴۷ - ۲۴ اسفند ۱۴۰۰

چند نکته پیرامون یک عملیات موشکی

دیدارنیوز: برای بررسی ابعاد و پیامد‌های حمله موشکی به پایگاهی در اربیل عراق و نیز میزان موفقیت آن در دستیابی به اهداف بازدارنده‌ای که اعلام شده هرچند هنوز زود است، اما با توجه به بازخورد‌هایی که در عراق و چند کشور منطقه و همچنین فضای داخل کشور شاهد بودیم، پرداختن به این حادثه اهمیت دارد.

البته این حمله را نباید براساس واکنش‌های بعضا ناخوشایند آن نزد بعضی گروه‌های عراقی، بلکه باید با معیار منافع و امنیت ملی کشور مورد ارزیابی قرار دهیم. با این رویکرد بیان چند نکته زیر شاید خالی از فایده نباشد.

١- این حمله درست زمانی صورت گرفته که مذاکرات ایران با اعضای برجام برای احیای آن در نتیجه اقدام روس‌ها برای اخذ تضمین از امریکا با وقفه مواجه شده و برخی نگران آن هستند که این اقدام تاثیری منفی بر روند مذاکرات وین داشته باشد. این نگرانی از آنجا ناشی می‌شود که برخی در داخل با احیای برجام مخالف هستند و آن را در میان‌مدت و بلندمدت به زیان کشور می‌دانند و مخالفت خود را نیز کتمان نکرده‌اند.

هرچند زمان و مکان این اقدام می‌تواند قابل‌بحث باشد، اما نباید اختلاف‌نظر سیاسی ما را از برخی واقعیت‌ها دور سازد. مروری بر موضعگیری‌ها و رفتار مقامات رژیم صهیونیستی در هفته‌های اخیر نشان می‌دهد که این رژیم با استفاده از هر ترفند و با توسل به هر شیوه‌ای سعی کرده مذاکرات احیای برجام را با شکست مواجه سازد و حتی با صراحت اعلام کرد که خود را ملزم به رعایت توافق احتمالی نمی‌داند؛ لذا در این مدت به حملات علیه منافع و مواضع ایران در داخل و در منطقه افزود. اگرچه پیش از این با این فرض که رژیم صهیونیستی عمدا دنبال واداشتن ایران به واکنشی حساب‌نشده است تا از آن نیز در راستای ترویج ایران‌هراسی و شکست مذاکرات استفاده کند، اما به نظر می‌رسد اقدام ایران در شرایط فعلی تاثیر منفی بر روند مذاکرات نداشته باشد.

٢- اگر رژیم صهیونیستی متوجه شود که شکست مذاکرات وین می‌تواند منجر به افزایش تنش‌ها و درنتیجه مقابله‌به مثل شدیدتر ایران علیه منافع و مراکز وابسته به آن در منطقه شود، در این صورت این احتمال می‌رود که در موقعیت حساس کنونی در رویکرد فعلی‌اش - که بر شکست مذاکرات متمرکز شده- تجدیدنظر کند.

٣- هرچند نباید بازخورد‌های منفی این اقدام در میان گروه‌ها و شخصیت‌های عراقی را نادیده گرفت، اما مساله پیش‌رو اکنون این است که چگونه می‌توان از این اقدام در راستای پیشبرد مذاکرات وین استفاده کرد؟ چگونه می‌توان به برخی بازیگران در منطقه که نقش غیرسازنده‌ای دارند، تفهیم کرد که شکست مذاکرات نه‌تن‌ها منافعی برای آنان ندارد؛ بلکه با تشدید تنش‌ها و افزایش احتمال رویارویی اقتصاد آن کشور‌ها نیز دچار چالش می‌شود.

جلال میرزایی - نماینده پیشین مجلس

منبع: اعتماد
ارسال نظرات
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان
امروز سه‌شنبه ۲۷ آبان