تیتر امروز

احمد بخارایی: پیام مردم در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری روشن بود/ اعتراضات آرام بود، اما به خشونت کشیده شد/ امروز با خشونت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی رو‌به‌رو هستیم/ با ارزپاشی مشکل حل نشد صورت مساله پاک شد
گفت و گوی دیدار با یک جامعه شناس:

احمد بخارایی: پیام مردم در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری روشن بود/ اعتراضات آرام بود، اما به خشونت کشیده شد/ امروز با خشونت اقتصادی، اجتماعی و سیاسی رو‌به‌رو هستیم/ با ارزپاشی مشکل حل نشد صورت مساله پاک شد

احمد بخارایی، استاد دانشگاه و جامعه شناس در گفت و گوی با دیدار تاکید می‌کند که مردم در انتخابات مجلس و ریاست جمهوری پیام خود را ارسال کرده بودند.
غلامرضا ظریفیان: جامعه در یک شوک سنگین روحی به سر می‌برد/ با توجه به مشکلات هیبریدی جامعه، بروز اعتراضات قابل پیش‌بینی بود/ نسبت دانش‌آموزان به دانشجویان در اعتراضات دی‌ماه، حدود یک به ۶ بود/ کارشناسان صد نامه فرستادند و صد راه نشان دادند، آقایان یا نامه نمی‌خوانند یا راه نمی‌دانند!/ متاسفانه برخی، اعتراضات را در فروکش کردن آن و بعدش هم آخیش گفتن خودشان می‌بینند!
در گفت‌وگوی دیدار با معاون وزیر علوم در دولت اصلاحات مطرح شد

غلامرضا ظریفیان: جامعه در یک شوک سنگین روحی به سر می‌برد/ با توجه به مشکلات هیبریدی جامعه، بروز اعتراضات قابل پیش‌بینی بود/ نسبت دانش‌آموزان به دانشجویان در اعتراضات دی‌ماه، حدود یک به ۶ بود/ کارشناسان صد نامه فرستادند و صد راه نشان دادند، آقایان یا نامه نمی‌خوانند یا راه نمی‌دانند!/ متاسفانه برخی، اعتراضات را در فروکش کردن آن و بعدش هم آخیش گفتن خودشان می‌بینند!

یک فعال سیاسی و استاد باسابقه دانشگاه در گفت‌وگویی با دیدار، معتقد است که اعتراضات دی‌ماه قابل پیش‌بینی بوده و نباید ریشه آن را صرفا اقتصادی قلمداد کرد. وی همچنین به تاکید بر این باور است که...
حسین راغفر: اعتراضات مردم، پاسخ منطقی دریافت نکرد/ با قطع اینترنت، فعالیت ۵ میلیون نفر پیک موتوری و ۸ میلیون راننده اسنپ آسیب دیده/ مردم در سیاست‌های اقتصادی کشور احساس بی‌پناهی می‌کنند/ حمایت یک میلیون تومانی دولت به هیچ وجه کاهش‌دهنده آلام معیشتی مردم نیست
در گفت‌وگوی دیدار با یک اقتصاددان بررسی شد

حسین راغفر: اعتراضات مردم، پاسخ منطقی دریافت نکرد/ با قطع اینترنت، فعالیت ۵ میلیون نفر پیک موتوری و ۸ میلیون راننده اسنپ آسیب دیده/ مردم در سیاست‌های اقتصادی کشور احساس بی‌پناهی می‌کنند/ حمایت یک میلیون تومانی دولت به هیچ وجه کاهش‌دهنده آلام معیشتی مردم نیست

استاد اقتصاد دانشگاه الزهرا در گفت‌و‌گو با دیدار به تبیین و تحلیل وضعیت کنونی اقتصاد ایران و تبعات قطع اینترنت در کوتاه‌مدت و ‌میان‌مدت پرداخته است.
هیات رئیسه در اعلام وصول استیضاح وزیر صمت به وظیفه قانونی خود عمل نکرد

سیاهکلی: مافیای خودرو سر همه رئیس‌جمهورها را کلاه گذاشت!

لطف‌الله سیاهکلی، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه هیات رئیسه در اعلام وصول استیضاح وزیر صمت به وظیفه قانونی خود عمل نکرد، گفت: مافیای خودرو بیش از ۳۰ سال سر همه رئیس‌جمهور‌ها را کلاه گذاشته است.

کد خبر: ۱۲۳۶۴۳
۱۱:۰۱ - ۱۰ اسفند ۱۴۰۰

سیاهکلی: مافیای خودرو سر همه رئیس‌جمهورها را کلاه گذاشت!

دیدارنیوز: عضو کمیسیون صنایع مجلس، گفت: در همین روز‌های ابتدای هفته تعدادی از نمایندگان در حال جمع‌آوری امضاء برای نامه‌ای بودند که در آن به هیات رئیسه تذکر بدهند که چرا استیضاح اعلام وصول نمی‌شود و در دستورکار قرار نمی‌گیرد. من متاسفم که بگویم هیات رئیسه تا به این لحظه به وظیفه قانونی خود عمل نکرده و به ما هم جواب نداده است که چرا استیضاح را اعلام وصول نمی‌کند.

لطف‌الله سیاهکلی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی و درخواست‌کننده استیضاح وزیر صمت، درخصوص آخرین وضعیت پیگیری استیضاح و همچنین زمان احتمالی مطرح شدن آن، گفت: در همین روز‌های ابتدای هفته تعدادی از نمایندگان در حال جمع‌آوری امضاء برای نامه‌ای بودند که در آن به هیات رئیسه تذکر بدهند که چرا استیضاح اعلام وصول نمی‌شود و در دستورکار قرار نمی‌گیرد. من متاسفم که بگویم هیات رئیسه تا به این لحظه به وظیفه قانونی خود عمل نکرده و به ما هم جواب نداده است که چرا استیضاح را اعلام وصول نمی‌کند.

وی افزود: من، چون تاکنون چندبار حضوری به خودشان گفته‌ام اکنون اینجا هم می‌گویم که خواهش می‌کنم استیضاح را اعلام وصول کنند و در دستورکار بگذارند.

نماینده مردم قزوین در پاسخ به اینکه در صورت اعلام وصول هم ممکن است استیضاح به سال آینده موکول شود، ابراز داشت: مهم نیست که قبل از تحویل سال باشد یا بعد از آن، مهم این است که این کار انجام شود. من معتقدم تا زمانی که وزیر صمت مواضع صحیحی ندارد، این برای مردم گرفتاری ایجاد می‌کند.

وی در ادامه عنوان کرد: من یک کلیدواژه دارم و معتقدم وزیر یک وظیفه دارد و آن تنظیم بازار است، وزیر باید در جای خودش بنشیند و تنظیم بازار کند. تولید به وزیر مربوط نیست تولید را تولیدکننده انجام می‌دهد. وزیر باید حامی تولیدکننده باشد، سیاست‌های حمایتی بگذارد و نظارت کنند بر خدمات حمایتی که تولیدکننده داده است، این کار دولت است.

سیاهکلی با تاکید براینکه «اصلی‌ترین کار دولت تنظیم بازار است»، گفت: من از آقای وزیر سوال می‌کنم که اگر برنج الان گران شد، شما چه کار کردید؟ واردات انجام دادید و بازارش را تنظیم کردید. در باب واردات گندم و برنج واردات برای مدیر ما افتخار است که واردات کرده و بازار را تنظیم کرده است و اگر انجام ندهد او را بازخواست می‌کنند، چطور در رابطه با واردات خودرو این کار را نمی‌کنید؟

وی اضافه کرد: وقتی ما می‌بینیم عرضه و تقاضا قابل قیاس نیست، عرضه ۶۰۰-۷۰۰ هزارتاست و نیاز بالای ۱/۵ تا ۲ میلیون است. این یک مفهوم دارد آن این است که مافیای خودرو اجازه نمی‌دهد. مافیای خودرو بیش از ۳۰ سال سر همه رئیس‌جمهور‌ها را کلاه گذاشته است.

عضو کمیسیون صنایع در پاسخ به این سوال که «در مساله عدم واردات خودرو سهم وزیر چه میزان است؟ با توجه به اینکه واردات خودرو در دولت قبل ممنوع شد و در آن زمان گفته شد که براساس نظر رهبری مبنی بر حمایت از تولید داخل این اتفاق رخ داده است»، اظهار داشت: به نظر من صحبت‌هایی که مقام معظم رهبری اخیرا در حوزه خودرو و لوازم خانگی داشتند، نشان داد چیز‌هایی که ما می‌گفتیم در راستای وظایف نظام یا تصمیم نظام نبوده است. ما جلو جلو خودمان را محکوم می‌کردیم که حرف تخصصی نزنیم، در حالی که خود مقام معظم رهبری بار‌ها فرمودند که اگر کسی تخصصی صحبت کرد و خلاف نظر من هم حرف زد، او ضدولایت فقیه نیست.

وی ادامه داد: بنده وظیفه دارم حرف تخصصی خود را مطرح کنم، اما یک زمانی ممکن است رهبری یا رئیس جمهور براساس مصلحت نظر دیگری داشته باشند یا اینکه حرف آن‌ها تخصصی‌تر از نظر من باشد، آن وقت ما تبعیت می‌کنیم. اما تا زمان اعلام نظر بالاترین مقام ما وظیفه داریم نظر خود را اعلام کنیم. ما نباید خودسانسوری کنیم، این خودسانسوری و تعارف در مدیریت کردن پدر کشور را درمی‌آرود.

سیاهکلی در پاسخ به این سوال که «اخیرا معاون اول رئیس جمهور گفت در صورت عدم همکاری کارخانجات داخلی زمینه برای آزادسازی واردات فراهم خواهد شد، آیا تغییری حاصل شده است؟ و اینکه چرا از همین اصل برای خودرو استفاده نمی‌شود؟»، عنوان کرد: سوال شما کاملا درست و نظر من هم چنین است. اما در بحث لوازم خانگی من از وزیر صمت سوال کردم گفت که قیمت لوازم خانگی یک مقداری کاهش داشته است و در تلاش هستیم که این کاهش بیشتر شود، این نظر ایشان بود و من هنوز خودم تحقیق نکرده‌ام. اما واقعیت این است که لوازم خانگی بدون اینکه کیفیت‌شان افزایش پیدا کند قیمت آن افزایش پیدا کرد و نشان داد که دارند سوءاستفاده می‌کنند از استراتژی که نظام اتخاذ کرده است.

منبع: ایلنا
ارسال نظرات
پربازدیدها
پربحث ترین ها
امروز دوشنبه ۰۶ بهمن
امروز دوشنبه ۰۶ بهمن
امروز دوشنبه ۰۶ بهمن
امروز دوشنبه ۰۶ بهمن
پرطرفدارترین ها