تیتر امروز

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت
گفت و گوی دیدار در برنامه «تیتر» با یک جامعه شناس

علی نوری: نسل امروز برای رسیدن به اهداف تعریف شده حاکمیت کاری نمی‌کند/ مشارکت اجتماعی زمانی اتفاق می‌افتد که تبعیض نباشد/ امید مردم زمانی از بین رفت که فهمیدند که حاکمیت رای می‌خواهد نه مشارکت

دکتر علی نوری استاد دانشگاه و جامعه شناس یکی دیگر از مهمان‌های برنامه «تیتر» بود؛ او در این گفت‌و‌گو به موضوعات مهمی مانند تبعیض، شکاف اجتماعی و ... اشاره کرد. او معتقد است: نسل جوان برای اهدافی...
مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵
مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز با اجرای محمدرضا حیاتی

مانور نظامی اسرائیل و آمریکا در پاسخ به رزمایش ایران/ رئیس‌جمهور ونزوئلا: برای پیروزی آماده‌ایم/ اعلام رتبه‌‌بندی کیفیت زندگی کشورها در سال ۲۰۲۵

این صد و سی و هشتمین برنامه مجله خبری تحلیلی دیدارنیوز است که امروز پنجشنبه ۲۰ آذرماه ۱۴۰۴ با اجرای محمدرضا حیاتی و با حضور کارشناسان و صاحب نظران تقدیم مخاطبان گرامی می‌شود.
مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟
ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و روز مادر

مظلومیت امروز حضرت زهرا؛ چون دوست کم توجه است شکایت کجا بریم!؟

ایمان و اردات قلبی نسبت به دخت پیامبر گرامی اسلام و همسر مکرمه امام علی و مادر امام حسن و حسین بی نهایت است و برابر دستور قرآن و امر رسول خدا در محبت به او و اهل بیتش اگر کمی بخل بورزیم خاسر...

مواردی از ابتلای چند انگلیسی به بیماری که از طریق موش منتقل می‌شود

آژانس امنیت بهداشت انگلیس می‌گوید: دو نفر در این کشور به "تب لاسا" مبتلا شده‌اند و در عین حال به گفته مقام‌های بهداشتی، یک فرد دیگر هم مشکوک به این بیماری است و بیمار تحت بررسی‌های بیشتر قرار دارد.

کد خبر: ۱۲۱۶۱۳
۰۹:۴۲ - ۲۳ بهمن ۱۴۰۰

مواردی از ابتلای چند انگلیسی به بیماری که از طریق موش منتقل می‌شود

دیدارنیوز ـ تمام این موارد اعضای یک خانواده هستند که به تازگی به غرب قاره آفریقا سفر کرده‌اند.

این مسئله نگرانی‌ها را از احتمال شیوع بیشتر این بیماری شدت بخشیده است.

مسئولان آژانس امنیت بهداشت انگلیس می‌گویند: یکی از افراد بهبود یافته، اما فرد دیگر تحت مراقبت‌های تخصصی قرار خواهد گرفت.

تب لاسا چیست؟

بنابر گزارش شبکه خبری یورونیوز، تب لاسا یک بیماری ویروسی ناشی از ویروس لاسا است که بیشتر در کشور‌های غرب آفریقا از جمله نیجریه، سیرالئون، مالی، لیبریا و گینه شایع است. این بیماری عمدتا از طریق غذا یا وسایل خانگی آلوده به ادرار و فضولات موش‌های آلوده، به انسان منتقل می‌شود.

طبق گفته سازمان جهانی بهداشت (WHO) شایع‌ترین علائم شامل شروع تدریجی تب و ضعف عمومی است که می‌تواند به سردرد، استفراغ و اسهال نیز تبدیل شود. همچنین درجات مختلفی از ناشنوایی نیز در ۲۵ درصد بیماران بهبود یافته رخ می‌دهد، اگرچه برای نیمی از این گروه، پس از یک تا سه ماه این عارضه دوباره عود می‌کند.

به گفته این سازمان در شدیدترین موارد، علائمی، چون تورم صورت، عفونت ریه، خونریزی از دهان، بینی یا دستگاه گوارش و کاهش فشار خون نیز ممکن است بروز کند.

آیا تب لاسا باعث نگرانی است؟

دکتر سوزان هاپکینز، مشاور ارشد پزشکی در آژانس امنیت بهداشت انگلیس در این خصوص می‌گوید: موارد تب لاسا در انگلیس نادر است و به راحتی بین افراد سرایت نمی‌کند و خطر کلی برای عموم بسیار کم است.

پیش‌تر و در سال ۲۰۱۹ ابتلای دو نفر به این بیماری در اتحادیه اروپا به ثبت رسیده بود. این ویروس می‌تواند بین انسان‌ها سرایت کند، اما این اتفاق فقط از طریق مایعات بدن رخ می‌دهد. پیش از آن از سال ۱۹۸۰ به بعد تنها هشت مورد ابتلا به تب لاسا در سراسر بریتانیا به ثبت رسیده بود.

با این حال در مواردی که عفونت وجود دارد، ممکن است پیامد‌های جدی در انتظار فرد باشد. همچنین درصد مرگ این بیماری هم حدود یک درصد است و در صورتی که فرد از این بیماری جان خود را از دهد، طی ۱۴ روز این اتفاق می‌افتد.

متخصصان معتقدند تب لاسا به ویژه در اواخر بارداری خطرناک‌تر است و در بیش از ۸۰ درصد موارد ممکن است به از دست دادن جنین منتج شود. با این حال ۸۰ درصد از مبتلایان هیچ علامتی از این بیماری ندارند.

از آنجایی که علائم تب لاسا بسیار متنوع و غیراختصاصی است، تشخیص بالینی آن به ویژه در مراحل اولیه بالینی اغلب دشوار است. ضمن اینکه هنوز هیچ واکسنی برای مقابله با آن تولید نشده است.

اگرچه ممکن است در اروپا تب لاسا دلیلی برای نگرانی نباشد، اما این بیماری در غرب آفریقا به عنوان یک بیماری بومی باقی مانده و تخمین زده می‌شود که سالانه بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر در این مناطق به تب لاسا مبتلا شوند.

منبع: ایسنا
برچسب ها: بیماری
ارسال نظرات
امروز شنبه ۲۲ آذر
امروز شنبه ۲۲ آذر
امروز شنبه ۲۲ آذر
امروز شنبه ۲۲ آذر