تیتر امروز

«ال‌پی‌جی؛ فرصت یا تهدید؟ دو روایت متضاد از یک تصمیم ملی»
در مناظره دیدار اقتصادی مطرح شد:

«ال‌پی‌جی؛ فرصت یا تهدید؟ دو روایت متضاد از یک تصمیم ملی»

در مناظره جدید دیدار اقتصادی، مجید شفیع‌پور، مدرس دانشگاه تهران و منتقد ورود LPG به سبد سوخت، و احمدرضا غلامی، نایب رییس هیات مدیره انجمن صنفی گاز مایع ایران به عنوان موافق و حمید یزدانیان به...
ستاره حجتی: ۱۵ سال است که زنگ خطر در حوزه آب به صدا درآمده، اما کسی نشنید/ مدیریت بحران آب هزینه اقتصادی اجتماعی دارد/ خودکفایی کشاورزی برای ایران اشتباه بود
گفت و گوی دیدار با یک کارشناس حوزه آب:

ستاره حجتی: ۱۵ سال است که زنگ خطر در حوزه آب به صدا درآمده، اما کسی نشنید/ مدیریت بحران آب هزینه اقتصادی اجتماعی دارد/ خودکفایی کشاورزی برای ایران اشتباه بود

شرایط بحرانی آب در کشور دیدارنیوز را برآن داشت تا در سلسله گفت و گوهایی این موضوع مهم را به بحث و بررسی بنشینیم و راهکارهای متخصصان و کارشناسان را مطرح کنیم.
مهدی پازوکی: با وجود پژوهشکده شورای نگهبان، سازمان برنامه را تعطیل کنید!/ ما انقلاب کردیم عقلانیت حاکم شود نه رانت خواری/ تندرو‌ها بحران می‌سازند، بحران را مدیریت می‌کنند/ شریعتمداری در ویلای دماوند می‌نشیند، مردم هزینه‌اش را می‌دهند
گفت‌وگوی دیدار در سومین ویژه برنامه «میدان پاستور» با یک اقتصاددان

مهدی پازوکی: با وجود پژوهشکده شورای نگهبان، سازمان برنامه را تعطیل کنید!/ ما انقلاب کردیم عقلانیت حاکم شود نه رانت خواری/ تندرو‌ها بحران می‌سازند، بحران را مدیریت می‌کنند/ شریعتمداری در ویلای دماوند می‌نشیند، مردم هزینه‌اش را می‌دهند

در سومین برنامه از سری برنامه «میدان پاستور» مهدی پازوکی اقتصاددان و استاد دانشگاه مهمان ما بود. او معتقد است: متخصصان و صاحب نظران هر حرفی می‌زنند تندرو‌ها واکنش نشان می‌دهند، به دلیل اینکه...

تولید پروتئین سفیده تخم‌مرغ از قارچ!

دانشمندان فنلاندی در پژوهش جدیدی نشان داده‌اند که شاید بتوان پروتئین سفیده تخم‌مرغ را از قارچ به دست آورد. آن‌ها این کار را با جداسازی ژن مرغ تولیدکننده اوآلبومین، وارد کردن آن به قارچ، برداشت پروتئین تولید شده و سپس غلیظ و خشک کردن آن به صورت پودر انجام دادند.

کد خبر: ۱۱۸۱۵۳
۱۰:۵۹ - ۱۸ دی ۱۴۰۰

تولید پروتئین سفیده تخم‌مرغ از قارچ

دیدارنیوز ـ به نقل از نیو اطلس، پودر سفیده تخم‌مرغ، یک ماده غذایی است که بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد و این بدان معناست که مرغ‌های زیادی باید در مزارع پرورش داده شوند، غذای زیادی مصرف کنند و ضایعات زیادی را تولید کنند. اکنون به لطف قارچی که پروتئین مهم سفیده تخم‌مرغ را تولید می‌کند، ممکن است به زودی یک جایگزین سازگار با محیط زیست برای سفیده تخم‌مرغ وجود داشته باشد.

دانشمندان طی یک پژوهش که در "دانشگاه هلسینکی" (University of Helsinki) و "مرکز پژوهش‌های فنی فنلاند" (VTT) انجام شده است، قارچ موسوم به "تریکودرما ریسی" (Trichoderma reesei) را از نظر ژنتیکی تغییر دادند تا پروتئین "اوآلبومین" (Ovalbumin) را تولید و ترشح کند که بیش از نیمی از محتوای پروتئینی پودر سفیده تخم‌مرغ را تشکیل می‌دهد.

آن‌ها این کار را با جداسازی ژن مرغ تولیدکننده اوآلبومین، وارد کردن آن به قارچ، برداشت پروتئین تولید شده و سپس غلیظ و خشک کردن آن به صورت پودر انجام دادند. هنگامی که این پودر مورد بررسی قرار گرفت، بسیاری از ویژگی‌های مطلوب پودر سفیده تخم‌مرغ مانند توانایی کف کردن را نشان داد.

به گفته دانشمندان، تولید اوآلبومین با استفاده از قارچ در مقایسه با پرورش مرغ برای به دست آوردن سفیده تخم‌مرغ می‌تواند نیاز به زمین را تقریبا تا ۹۰ درصد و انتشار گاز‌های گلخانه‌ای را بین ۳۱ تا ۵۵ درصد کاهش دهد.

دانشمندان هنوز به طور دقیق تعیین نکرده‌اند که چقدر انرژی برای این کار مورد نیاز است، اما باور دارند که این انرژی احتمالا به میزان قابل توجهی کمتر از انرژی مورد نیاز کنونی در مزارع پرورش‌دهنده مرغ است. حدس دانشمندان این است که اگر از منابع انرژی با کربن کم استفاده شود، کاهش گاز‌های گلخانه‌ای می‌تواند تا ۷۲ درصد باشد.

این پژوهش، در مجله "Nature Food" به چاپ رسید.

منبع: ایسنا
برچسب ها: علم و فناوری
ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۱۳ مرداد
امروز دوشنبه ۱۳ مرداد
امروز دوشنبه ۱۳ مرداد
امروز دوشنبه ۱۳ مرداد