تیتر امروز

سهراب مظاهری: بحران‌های سیاسی به فرهنگ و اقتصاد مردم گره خورده/ صدا و سیما رسالت خود را به درستی انجام نداد/ شبکه‌های اجتماعی پویش جامعه را متوقف می‌کند
گفت و گوی دیدار در برنامه جامعه پلاس با یک جامعه شناس:

سهراب مظاهری: بحران‌های سیاسی به فرهنگ و اقتصاد مردم گره خورده/ صدا و سیما رسالت خود را به درستی انجام نداد/ شبکه‌های اجتماعی پویش جامعه را متوقف می‌کند

جامعه پلاس عنوان برنامه جدیدی از دیدارنیوز است که در این برنامه در گفت‌وگو با کارشناسان و صاحب نظران چالش‌ها و مشکلات حوزه‌های اجتماعی تحلیل و بررسی می‌شود. شما را به دیدن این سلسله برنامه‌ها...
از بدرقه تیمسار ربیعی و جهانبانی تا زورآزمایی با ژنرال‌های اصلاح‌طلب
همافر حقوقدان و سیاستمدار اقتصاد خوانده در تنگنای سی‌ام

از بدرقه تیمسار ربیعی و جهانبانی تا زورآزمایی با ژنرال‌های اصلاح‌طلب

در سی‌امین برنامه از تنگنا و فصل سوم آن، حامد شجاعی میزبان محمود علیزاده طباطبایی، حقوقدان و عضو شناخته‌شده حزب کارگزاران سازندگی بود و از روزهای قبل از انقلاب و ماجرای کودتای نوژه و نقش روس‌ها...

ظریفیان: ریشه اعتراضات صنفی احساس تبعیض است

غلامرضا ظریفیان گفت: یکی دیگر از عوامل تشدید اعتراضات احساس تبعیضی است. مردم احساس می‌کنند در شرایطی که محدودیت‌های اقتصادی زیادی بر دولت وجود دارد اما برخی برخوردارترند.

کد خبر: ۱۱۷۰۰۳
۱۸:۳۲ - ۰۲ دی ۱۴۰۰

ظریفیان: ریشه اعتراضات صنفی احساس تبعیض است

 

دیدارنیوز: اعتراضات پیاپی صنفی موضوعی است که این روزها به شدت قابل مشاهده است؛ از اعتراض کشاورزان اصفهان گرفته تا معلمان. حالا در این شرایط باید به یک پرسش مهم پاسخ داد که ریشه این اعتراضات چیست و چگونه می‌توان معترضان را قانع و امیدوار کرد؟
غلامرضا ظریفیان، فعال و تحلیلگر سیاسی، درباره این موضوع گفت: «می‌توان ریشه مهم‌ترین علت اعتراض‌های متعدد صنفی در چندسال اخیر را در مشکلات اقتصادی کشور جست‌وجو کرد. وقتی صادرات و واردات به مشکل برمی‌خورد، کشور در شرایط تحریم قرار می‌گیرد، تورم افزایش می‌یابد، فقر گسترده می‌شود و ارزش پول ملی به‌شدت کاهش می‌یابد، طبیعی است که مردم تحت فشار شدید اقتصادی قرار گیرند. از طرفی گفت‌وگویی هم با مردم نمی‌شود و اگر شود هم ناقص است. وقتی فقر گسترش یافته و گفت‌وگوی مناسبی میان دولت و مردم نیست، سرمایه اجتماعی کاهش می‌یابد و مردم اعتمادشان را مسئولان از دست می‌دهند و تنها راهشان اعتراض می‌شود».
او ادامه داد: «اکنون با اندوخته‌های غیرمنطقی در جامعه مواجهیم؛ یعنی به‌جای پول در بخش اقتصادی برود، به سمت ارز، طلا و زمین می‌رود. این شرایط صحیح نیست و اقتصاد کشور را با مخاطره روبه‌رو می‌کند. علاوه بر این تحریم‌ها فشارهای فزاینده‌ای بر مردم وارد کرده است و دولت هم آن‌قدر با مشکل مواجه است که برای پرداخت حقوق‌ها اموال خود را می‌فروشد. در چنین شرایطی می‌بینیم که از یک سو معلمان اعتراض می‌کنند، از سوی دیگر کشاورزان اعتراض می‌کنند و از آن سو محیط‌زیستی‌ها نارضی‌اند و همین‌طور بخش‌های دیگر جامعه».
این فعال سیاسی بیان کرد: «یکی دیگر از عوامل تشدید اعتراضات احساس تبعیضی است. مردم احساس می‌کنند در شرایطی که محدودیت‌های اقتصادی زیادی بر دولت وجود دارد اما برخی برخوردارترند و این فشار به طور عادلانه‌ای بر همه طبقات وارد نمی‌شود. بنابراین یک بخشی از دلیل اعتراضات مشکلات اقتصادی است، بخش دیگر به حس تبیعضی مربوط می‌شود که مردم احساس می‌کنند».
ظریفیان در پایان گفت: «در تمام کشورهای توسعه‌یافته معلمان در وضعیت خوبی زندگی می‌کنند زیرا تصور چنین است که اگر قرار به آموزش و تربیت خوب نسل‌های آینده است، باید به معلمان رسیدگی شود که چنین نگاهی در ایران وجود ندارد».

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
نظر:
بنر شرکت هفت الماس صفحات خبر
رپورتاژ تریبون صفحه داخلی
شهرداری اهواز صفحه داخلی