تیتر امروز

شادی برای «یلدا» با جیب خالی/ از شاهنامه خوانی و فال حافظ تا قصه حسین کرد شبستری
روایت دیدار از قدیمی‌ترین جشن ایران زمین در این روزها

شادی برای «یلدا» با جیب خالی/ از شاهنامه خوانی و فال حافظ تا قصه حسین کرد شبستری

هر سال وقتی آذر خانم (آذرماه) می‌خواهد رخت خود را جمع کند و برود یک اتفاقی می افتد که برای ایرانیان مقد است آن هم اجرای آیین شب چله یا همان یلداست اما این روزها همه می‌گویند چه یلدایی وقتی جیب...
اشرف بروجردی: قوانین حمایت از زنان روی کاغذ ماند/بدون حضور زنان توسعه‌ای در کشور اتفاق نمی‌افتد/ چرا در احزاب سیاسی زنان حضور کمتری دارند
بازخوانی یک گفت و گو

اشرف بروجردی: قوانین حمایت از زنان روی کاغذ ماند/بدون حضور زنان توسعه‌ای در کشور اتفاق نمی‌افتد/ چرا در احزاب سیاسی زنان حضور کمتری دارند

هشتم خرداد ۱۴۰۲ دیدارنیوز میزبان اشرف بروجردی اولین معاون زن دولت خاتمی بود. درگذشت او بهانه‌ای شد تا گفت‌وگوی پیشین را با ملاحظه اینکه حرف‌های او همچنان محل تامل است باز نشر کنیم.
محمود فتوحی: ایران امروز را، رسانه‌های داخلی و خارجی می‌سازند/ از دوره صفویه به بعد، وطن معنای ملک را پیدا کرد/ در ادبیات معاصر، مفهوم ایران تا حدودی ریزش پیدا کرد
گفت و گوی دیدار در برنامه «گپی نو» با پژوهشگر نام آشنای ادبیات فارسی:

محمود فتوحی: ایران امروز را، رسانه‌های داخلی و خارجی می‌سازند/ از دوره صفویه به بعد، وطن معنای ملک را پیدا کرد/ در ادبیات معاصر، مفهوم ایران تا حدودی ریزش پیدا کرد

در هفتمین برنامه از گپی‌نو، با محمود فتوحی، استاد و پژوهشگر نام‌آشنای ادبیات فارسی به گفت‌و‌گو پرداختیم و با او پیرامون مفهوم ایران در شعر فارسی خصوصا قصاید مدحی سخن گفتیم.

مخاطرات منابع حیاتی

کد خبر: ۱۱۵۹۸۲
۱۶:۵۸ - ۱۷ آذر ۱۴۰۰

دیدارنیوز ـ اصغر حميدی*: کشور ما در منطقه‌ای نیمه‌خشک قرار دارد لذا منابع حیاتی آن نیز اعم از آب و خاک و هوا شرایط خود رادارد که هرگونه اقدامی در بهره‌برداری از این منابع بایستی هدفمند و برنامه محور باشد تا ضمن رفع نیاز فعلی و حال حاضر مردم به پایداری این منابع جهت نسل آینده نیز توجه شود.

حافظت از زمین؛ آب و ذخایر ژنتیکی و مدیریت و نگهداری این منابع امر مهمی است که متاسفانه در کشور توسط دستگاه‌های اجرائی و همچنین نظارتی مربوط، رویکرد مقطعی و کوتاه مدت داشته و مردم هم به گذران زندگی و مصرف خود اهتمام داشته و دارند.

دولت سیزدهم نیز با حضور در مناطق بحرانی و ملاحظه مشکلات برشمرده توسط مردم برای رفع و کاهش معضلات وعده‌هایی می‌دهد که بهتر است با مطالعه و نگاه کارشناسی باشد. بحران آب در خوزستان و اصفهان و... از حوادث پیش روی این دولت بوده و اقدامات مقطعی و هزینه کرد در این باره (پرداخت کمک به کشاورزان) چاره کارنیست. مصرف آب در بخش کشاورزی ۹۰درصد و شرب ۶درصد و صنعت نیز ۴درصد می‌باشد. میزان مصرف نیز بطور متوسط ۳ برابر متوسط جهانی و رتبه اول را در دنیا داریم؛ که اگر بتوان ۱۰درصد از بخش کشاورزی با دید کارشناسی کاهش داد تا حدودی مشکلات فروکش می‌کند.

وزارت‌خانه‌های نیرو و کشاورزی درباره مدیریت مصرف آب بایستی با نگاه علمی و امکان عملی بودن آنرا در دستور کار قرار دهند. اقدامات کشاورزی هماهنگی لازم با هر منطقه را می‌طلبد در سالیان اخیر کاشت هندوانه و برنج که بسیار آب بر می‌باشند در مناطق غیر شرایط طبیعی خود انجام می‌پذیرد و با کمبود آب نیز مطالبه‌گریشان بیشتر و هزینه زا از جیب همه‌ی مردم و برای کشور شده است. در حال حاضر کشور ما از خلیج فارس حدود ۶۵۰هزار متر مکعب در روز توسط آب شیرین کن‌ها برداشت می‌نماید درحالی که کشور‌های حوزه خلیج فارس بیش از ۲۵ میلیون مترمکعب برداشت می‌شود این منطقه دارای یک اکوسیستم است که بیشترین فضا هم به کشور ایران تعلق دارد و باید در حفظ این اکوسیستم و به میزانی که تجدیدپذیر باشد برداشت و بهره برداری شود لذا دولت با این کشور‌ها در این خصوص با رعایت همه زوایای کارشناسی وارد عمل و هماهنگی شود.

به هرحال آینده مناسبی درباره منابع حیاتی متصور نمی‌باشد و وضعیت آلودگی هوا و فرسایش خاک نیز دارای مخاطراتی سنگین و تهدیدکننده زندگی مردم می‌باشد و مباحث مهمی دارد که باید بطور ویژه این مسئله مدیریت شود.

*سخنگوی حزب تمدن اسلامی

ارسال نظرات
امروز دوشنبه ۰۱ دی
امروز دوشنبه ۰۱ دی
امروز دوشنبه ۰۱ دی
امروز دوشنبه ۰۱ دی